sueellen 13.11.22, 17:42 Takie żeby pod kocyk, z kubkiem grzanca. Byle nie amerykańskie cukierkowe durnowate amerykańskie królewny. Mam ochotę na film ciepły, optymistyczny, ale nie głupi. Co poleci ematka na niedzielny wieczór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiairma Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 17:55 "Skrzypce mojego ojca" - netflix, turecki, rozczulający i fajna muzyka. Powiedz potem czy przypasował. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 18:28 o, poszukam. dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 18:08 Cud w celi nr 7 e to dramat Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 18:15 krtek a kalhotky (celý film) Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 18:56 Przeczytałam Krtek a Katolky…. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Rozczulające filmy na Netflix 24.11.22, 14:30 Krecik był raczej konserwatywny (neutralny) światopoglądowo. Co innego Křemílek a Vochomůrka, ci wyprzedzali epokę tak daleko, że w tamtych czasach nawet skojarzeń nie wzbudzali. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 19:47 Nie wiem, ja ide we wrecz przeciwnymi kierunku netflixowo "Czarne lustro" drugi raz katuje a poza tym same mrocznosci. I strasznie bym sobie obejrzala "Kolacje z arszenikiem" ale akurat tego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 20:26 Fornita a co jeszcze fajnego mrocznego oglądałaś na Netflix?? Bo ja też jestem fanką Czarnego lustra i Dark i Stranger Things a ostatnio syn mi polecił Gabinet osobliwości. A co jeszcze fajnego polecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 20:58 Wiesz co, nie fantasy, kompletnie, ale mroczne: "Dobry opiekun" , "Klatka", " Dahmer"- o ktorym tu caly watek byl. I jeszcze mi sie spodobala "Milosc dla doroslych", glupi jak nie wiem, ale z niezlym klimacikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 20:59 Bo "Platforme" juz pewnie widzialas, staroooc Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 21:22 A "Vivarium" jaki to byl swietny film! Ale nie ma go na netflixie, to w gosciach ogladalam, nie wiem na czym Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Rozczulające filmy na Netflix 14.11.22, 06:57 Jeszcze są Czarne motyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 20:43 Wprawdzie amerykański, ale przyjemnie się oglądało Sekret, odważ się marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 20:47 mini serial z Zoe Saldana The scratch. Komedia romantyczna przez polowe serialu, później mniej wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 21:32 Tytuł jest From Scratch. Właśnie obejrzałam. Końcowe odcinki prawie w całości przeryczałam. Zakończenie też raczej słodko-gorzkie, choć w sumie pozytywne. Wprawdzie amerykański, ale nie głupi i w sam raz pod kocyk i z herbatką. Tylko na wszelki wypadek jeszcze dobrze wziąć chusteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorna Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 20:54 Może nie rozczulający, ale feel-good movie Wyspa Róży na netfliksie. Na faktach. Nieznanych a ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 21:13 Wloski, wyspa róży, na faktach. Odpowiedz Link Zgłoś
eskaen Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 22:00 A zobacz "Dziewczyny z tylnych ławek". Wprawdzie nie film a serial ale otula, mimo że jedna z bohaterek ma raka- jest o sile kobiecej przyjaźni, bawi i wzrusza, daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Rozczulające filmy na Netflix 14.11.22, 06:59 Nie dla kogoś, kto nie rozróżnia twarzy Wszystkie golą się na łyso. Odpowiedz Link Zgłoś
eskaen Re: Rozczulające filmy na Netflix 14.11.22, 08:17 A tak, miałam problem z dwiema bohaterkami, no identyczne bez włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 07:36 Koreański remake byłby interesujący Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 08:40 To.tez. I jak na moje zapotrzebowaniebprzegadany. Wszystko mielone i rozbijane na atomy. Ale w sumie obejrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 23:23 Ja niedawno zaliczyłam "Rękę Boga" Sorrentino. Bardzo dobry jeśli lubisz kino w klimacie Almodovara. Ja Sorrentino pokochałam za "Wielkie piękno" i musiałam wreszcie "Rękę Boga" zobaczyć. To był dobry wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Rozczulające filmy na Netflix 14.11.22, 16:41 Zgadzam się, świetny film. Poleciłabym jeszcze "Lobster" z Collinem ale to chyba na hbo. Trudno go co prawda sklasyfikowac w kategori rozczulającej ale za to absurd i groteska momentami lepsza niż na ematce 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Rozczulające filmy na Netflix 14.11.22, 23:59 Czailam się długo na Lobstera. Ale po trailerze i przyjaciółce która powiedziała że mam tego nie oglądac bo szmira - odpuscilam Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 00:11 Spróbuj, zawsze możesz wyłączyć. Druga połowa słabsza ale jeśli lubisz czarny humor to zabawa gwarantowana. Tylko ostrzegam, są momenty brutalne ale zawsze możesz wyłączyć Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Rozczulające filmy na Netflix 13.11.22, 23:43 W dobrych rękach. Turecki, ale w sumie zakończenie ciężko nazwać optymistycznym Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Rozczulające filmy na Netflix 14.11.22, 08:27 Serial After Life. Piekny, wzruszajacy, niesamowicie mądry, osadzony w takiej nietypowej rzeczywistosci. Ujal mnie pod kazdym wzgledem, uwazam ze jeden z najpiekniejszych seriali jakie widzialam, a widzialam duzo. I daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 09:00 zuzanna_a napisała: > Serial After Life. > Dzieki za opinie. Obejrze po tym co napisalas,bo mam go na liscie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 18:52 Oj tak, After Life to cudowny serial! Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 08:59 The fundamentals of curring. Paul Rudd i Selena Gomez w niewielkiej roli, zadziwiajaco dobrze zagranej. Cieply,lekki bez wymuszonego,szczesliwego zakonczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 13:28 A "Książęta" czyli "Young Royals" widziałyście? Nie wiem, czy można powiedzieć o tym serialu "rozczulający", ale pełen emocji na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Rozczulające filmy na Netflix 24.11.22, 13:02 potwierdzam, swietny. I w zestawie idealnie pasujaca skandynaeki ponury klimat Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 13:58 Aktualnie oglądam Virgin River. Pokazujący zwykłe życie zwykłych ludzi. Trochę przegadany, trochę zbyt dużo rozkmin na każdy temat. Ale w sumie pogodny, ciepły. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 15:32 Nic mnie tak nie wkurzylo jak ten serial. Naprawde. Facet przekraczajacy granice partnerki,bo wie lepiej co ona chce. Po 2 latach zwiazku z inna kobieta twierdzi ze to bylo przelotne...Moze i lekki ale bardzo szkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza.hamilton Re: Rozczulające filmy na Netflix 15.11.22, 16:39 Dash and Lily. Mini serial o klimacie świątecznym, nie jest super ambitny ale przyjemnie się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Rozczulające filmy na Netflix 24.11.22, 14:25 Kodachrome. Bardzo lubię i często wracam, bo jestem fanką zarówno Elizabeth Olsen jak i Eda Harrisa. Zdecydowanie nie cukierkowy, ale fajny, mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Rozczulające filmy na Netflix 24.11.22, 14:59 Sorrentino wszystkie. Butelki zwrotne ( ale nie wiem, na jakiej platformie) Odpowiedz Link Zgłoś