brenda_bee 17.11.22, 12:45 Zasłony mam kupić. Ramy okienne czekoladowy brąz, rolety rude, ściany szarobłękitne. Wiem, trudna kolorystyka. Jaki kolor zasłon będzia pasował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efka_454 Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 15:39 35wcieniu napisał(a): > Wrzuć granat. > Nie wiem czy wątkodajka skuma jaki granat nie każdy bywał na forum wnętrza Chyba, że ja opacznie skojarzyłam Twój tekst i chodziło o kolor Odpowiedz Link Zgłoś
bzdety2019 Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:07 jasne, może nie białe, ale jakaś złamana biel....i tak masz od groma kolorów Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:08 Za mało kolorów? No co ty, tylko neutralne, albo jaśniejsze odcienie tego, co masz, albo biały, nawet czarny bym odradzała. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:11 Trzymaj się tej gamy, ale w zależności od upodobań albo bardzo jasne albo bardzo ciemne. Czyli jakbyś do któregoś z kolorów, które już masz (chyba najlepiej do tego szarobłękitnego) dodała bardzo dużo bieli albo bardzo dużo czerni. Ja bym poszła w to pierwsze, bardzo jasnoszaroniebieskie, jak kolory Silver Grey albo Bluish Pale z kredek Pablo Caran d'Ache''a. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:12 Białe , może być cieplejsza biel, niekoniecznie śnieżna. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:14 W tonacji ścian. Nie wprowadzaj dodatkowego koloru. Nie piszesz o kolorach wystroju wnętrza, tam pewnie też się dzieje, tak więc zasłony najspokojniejsze, jak się da j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow2 Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 15:46 Też tak uważam. Bralabym takie w kolorze ścian, ewentualnie ton czy dwa ciemniejsze. Jak są rolety to do tego zasłony to i tak dużo więc nie kombinowałabym z kolejnym kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś
morska-ton Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:19 Może kolor patyny? Taki jak na kościołach, będzie super grał z brązami i z szarym błękitem, który już masz Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:33 Jakie kolory masz jeszcze w pokoju , w jakim kolorze jest podłoga, sofa , dywan, meble ? Pokój jest mały czy duży, jasny z dużą ilością naturalnego światła czy ciemny, niski czy wysoki ? Wszystko ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:26 Rolety, zaslony. .powiedz ze jeszcze masz firanki. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:33 No też bym szła albo w rolety albo w zasłony. Skoro rolety i tak już są to może zrezygnować z zasłon. A jeżeli kąty pomieszczenia wybitnie niewyględne i trzeba je zasłonić to w małym pomieszczeniu szłabym w maksymalnie jasną tonację ścian, w dużym w ciemną. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 13:33 To nie jest trudna kolorystyka. To są klasyczne połączenia. Faktycznie jest tak, że do brązu/rudości i szarego błękitu najlepiej pasuje granat. Jak niżej. Ale w przypadku zasłon, to ten kolor może być zbyt przytłaczający, dlatego ja zostałabym przy szaroniebieskiem, w kolorze ścian, ewentualnie o ton bardziej w kierunku szarości. Złamana szarością, albo odrobiną beżu biel też może wyglądać ładnie. Dla odważnych kolory chłodnej zgaszonej morskiej zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
quendi Re: Jaki kolor będzie pasował? 04.01.23, 20:18 Dzięki za In Color Balance - świetna stronka, bardzo mi się przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 15:42 Wrzuc foto to będzie można coś doradzic Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 15:47 Ogólnie cały pokój jest w różnych odcieniach brązu- meble i podłoga. Jasna jest kanapa i ściany. Trochę kwiatów. Pani mieszkająca w pokoju nie chce zdejmować rolet- zasłony mają być raczej do ozdoby okna. Chyba ta patyna-szary- złamana biel to będzie najlepszy wybór. Dziękuję za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
buka-123 Re: Jaki kolor będzie pasował? 17.11.22, 15:50 Skorzystaj z narzędzi pomocowych. Programy lub apki do generowania gam tonalnych i kolorystycznych. www.thespruce.com/online-help-for-interior-color-schemes-451977 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Jaki kolor będzie pasował? 04.01.23, 14:57 Przepraszam ze pojadę klasykiem ale byle nie zielone (>< Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jaki kolor będzie pasował? 04.01.23, 15:06 Kremowe, żółte, białe, turkusowe. Odpowiedz Link Zgłoś