sroda.sroda 23.11.22, 15:01 Te pozłacane, długość 2,7 cm ( mniejsza jest perła bo ok. 8 mm) Te srebrne: długość ok. 2 cm ( większa perła bo ok.1 cm) Które są ładniejsze? Które zatrzymałybyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwirkle Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 15:26 Obie pary. Co prawda są bardzo podobne, ale jedne są pozłacane a drugie srebrne. Serio, oba wzory są ładne, klasyczne, możesz je nosić i na codzień i od święta. Jak tam sobie winszujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 15:39 A mnie podoba się taki pierscionek Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 15:40 O, bardzo ładny. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 15:45 Szkoda mi 1400 zł, bo i tak nie nosiłabym, ale jakbym powiedziala mężowi, że chcę, to by mi kupił. Ja znowu mam zryw dentystyczny, to sobie za te kase 1 ząb zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 15:49 to sobie za te kase 1 ząb zrobię. jezu, co za tyle kasy jest? implant kosztuje 5x więcej, a zwykłe wypełnienie 5x mniej Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 16:06 Może masz tanich dentystów albo małe ubytki. Ja mam 1 ząb leczony kanałowo do poprawy, to w 1.5 tys mo,na się nie zmieścić. Drugi ząb mam odbudową korony, a zwykle wypełnienie z przeleczeniem biocudo sro regenerujacym wkładem to jest koszt około 800 zł, wiem bo 2 mikroubytki dziecku tak leczylam na początku roku. Leczenie dentystyczne u mnie jest drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 16:20 A mnie te kolczyki:p Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 16:56 Kojarzy mi sie z szamanami z Buriacji i gwaltami Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:03 A szamani z Buriacji i gwałty to łączne skojarzenie, czy 2 osobne? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:17 woman_in_love napisała: > Kojarzy mi sie z szamanami z Buriacji i gwaltami Biere Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:19 A ja jestem na romantycznej fali i podobają mi się takie: Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:20 Bardzo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:35 Twoje mi się też podobają, tylko kolory wzięłabym inne. Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:32 Bardzo ładny pierścionek. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 26.11.22, 19:48 mam bardzo podobny zaręczynowy (złoto jednokolorowe). Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 15:47 żadne, jezu, co za syf dla babci jakiejś Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 15:50 Żadne. Jeśli chcesz porządne ładne perły to gemapolis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
powodzenia_juno Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:03 Fajne. Takie mi się spodobały: gemapolis.pl/produkt/kolczyki-z-perlami-ef-85bds-lsslv14z-sqhz/ Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 21:26 Poszłam kiedyś po nie, ale na żywo są bardziej granatowe niż czarne (bo są farbowane). Kupiłam więc białe. Myślę sobie - tanie, głupio tak wyjść bez niczego, biorę. Nie zliczę, ile razy usłyszałam, że mam piękne kolczyki. Tylko musiałam je poprawić u jubilera, bo góra jest szeroka i zwisa z ucha, średnio to wygląda. Pan zrobił czary-mary i jest idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 20:18 Z gemapolis mam naszyjnik po mamie. Śliczny, klasyczny, do czarnej kiecki idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:08 Mam takie jak te srebrne (dosttalam kiedys w prezencie) i choc mnie perly nie ubieraja to same kolczyki bardzo mi sie podobaja i ladnie w uszach wygladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:33 A te perły nie wydają Ci się za duże? Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 20:14 sroda.sroda napisała: > A te perły nie wydają Ci się za duże? 🤦♀️🤦♀️ Jeśli nie podobają Ci się te kolczyki to je po prostu oddaj, a nie męczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 20:18 Tu masz średniej wielkości kulki przy kolczykach. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 23.11.22, 17:44 Pytanie do moderacji, czy ktos moze wykasowac ten watek i powiedziec pani srodzie wielkousznej, zeby w jednym i tylko jednym watku pokazywala swoje kolczyki z tombaku? taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
gosik0785 Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 26.11.22, 19:39 Żadne nie są ładne, jedne i drugie wyglądają tandetnie. Najbardziej obciachowe kolczyki robione są z pereł z dziurą na wylot. Takie perły przewiercane są do naszyjników, bo do kolczyków się nie nadają. No i są dużo tańsze niż perły do kolczyków. Ale jubiler, który chce zarobić rozbierze taki naszyjnik i wykorzysta perły do kolczyków robiąc u dołu "zaślepkę". No i sprzeda za cenę zupełnie nieadekwatną do ich wartości. Inne tanie perły to perły przypłaszczone, jak w tym drugim kolczyku. Nie mówię już o tym, że na twoim zdjęciu wygląda na to, że ani jedne ani drugie nie mają pięknego, perłowego połysku ani też nie ma na nich orientu czyli tej "tęczy", którą widzimy w masie perłowej. W obu przypadkach to chińska tandeta z użyciem najtańszych pereł, co widać na pierwszy rzut oka. Zwróć obie pary i poszukaj czegoś z pięknymi perłami, a nie bylejakimi. Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 26.11.22, 20:03 Na razie oddałam te pozłacane. Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 05.12.22, 22:27 gosik0785 napisała: > Inne tanie perły to perły przypłaszczone, jak w tym drugim kolczyku. Gdzieś wyczytałam, że jeśli perła jest naturalna słodkowodna, to ciężko jest o idealnie okrągły kształt. Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 05.12.22, 22:29 Naturalna tzn .hodowlana słodkowodna. Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 05.12.22, 21:47 Zostawiłam te srebrne. Dzisiaj podczas zdejmowania, pociągnęłam lekko za samą perełkę i ... odkleiła się. Co za badziewie, to się "nacieszyłam" perełkami z Yes Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 06.12.22, 08:48 Dać do naprawy? Chyba nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
sroda.sroda Re: Perły, kolczyki - które zatrzymać? 06.12.22, 09:04 Alpepe, te perełki posiadają certyfikat. Czy wg Ciebie, rzeczywiście są one prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś