jasnoklarowna
24.11.22, 20:32
www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-11-24/bejrut-modelka-plus-size-nie-wpuszczona-do-samolotu-co-za-wstyd-dla-qatar-airways/?ref=aside_najnowsze
No i tak, sama nie wiem po której stronie stanąć, bo zawsze byłam przeciwko jakiemukolwiek dyskryminowaniu, szczególnie za wygląd.
I ja wiem, że pani jest na pewno fajna, miła, wartościowa jak każdy człowiek.
Ale zastanawiam się czy tu była dyskryminacja? Nie wiadomo, czy jakiś regulamin katarskich linii wskazuje, od jakiej wagi/objętości/szerokości nie można lecieć zwykłą klasą? Może w tej sytuacji powinna mieć przelot wyższą klasą po normalnej cenie zamiast dopłaty, którą proponowały linie?
Może to pierwsze linie, które w ten sposób sprzeciwiły się dyskryminacji innych pasażerów, a konkretnie siedzących z nią po sąsiedzku? Nie spotkała mnie taka sytuacja, że musiałam ściskać się obok kogoś wystającego poza swoje miejsce, ale przy różnych sytuacjach, nawet tu na forum wypowiadały się osoby które tak były zmuszone lecieć i to było dla nich masakrycznie niewygodne.
Wiadomo jakiej szerokości zazwyczaj są fotele, pani pisze, że w tamtą stronę francuskie linie nie robiły problemów. Ale może problem miał ktoś, kto się musiał zmieścić obok pani?
No nie wiem co myśleć. Może w tej sytuacji powinna mieć przelot wyższą klasą po normalnej cenie?
A wy?