kotejka 26.11.22, 10:18 Wywalilam las że słoika, bo się jakoś brzydki zrobił Ale sloik duzy ładny szeroki z wywiniętym brzegiem mi został . Nir jestem boginią domowa i nie umiem w te różne dekoracje Jak go prosto a estetycznie wykorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 10:24 W grudniu to na pierniczki, albo wypełnij gałęziami iglaka, albo bombkami, albo wstaw mały domek, ze dwie choinki i wsyp sztuczny śnieg, można włożyć lampeczki, albo wstaw zestaw świec- np takich z tchibo-na baterie a wyglądają jak żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
buka-123 Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 10:25 Na ciasteczka, ogóry, kiszone buraki, korki od wina, ładne kamienie, muszle, orzechy, suszone kwiaty, skarbonkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosie Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:19 Po co się zbiera korki od wina🤔? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 14:06 silenta napisała: > No Kaczor jak żywy. Kreche masz, to jest hustomte (gnomiś), ktory ci domu caly rok pilnuje, a w Wigile zapraszasz go w podzięce na miseczkę kaszy ryzowej z rodzynkami i cynamonem. Z jara nigdy zadnego pozytku nie bylo i nie bedzie, szkodnik jakich malo. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:24 Piękne i inspirujące!!! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:20 Zakisić w nim ogórki. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:22 Ja wkładam do takich szkieł lampeczka choinkowe. Kolorowe albo białe. Mam z Ikei takie- wyglądają jak stado swietlikow Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:24 Cus takie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:26 Ja również z czegoś takiego zrobiłam dekorację świąteczną na stół, a ponieważ nie jestem zbyt dobrą dekoratorką to u mnie wszystko na luzie: kilka gałązek z jodły, cyprysika, jałowca wrzuciłam na rympał, wrzuciłam "na luźno" łańcuszek świecący (na baterię z czasowym włącznikiem- zakup za kilka złotych w markecie LM) . Pudełeczko z bateriami ukryte pomiedzy gałązki. Do tego ze dwie bombeczki, też wrzucone na luzie. Żadnej misternej roboty, żadnego układania, modelowania a efekt SUPER, zwłaszcza jak samo włączało się toto ok 18.00 a wyłączało po kilku godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:39 Krówki, słoik z pepco i lampki z pepco na baterie 🙂 sorry za zdjęcie z góry ale to akurat krowki z kogo naszej firmy 😉 Jak skończą się krówki to akurat zaczną się pierniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:45 Nie czytałam wcześniejszych propozycji, ale światełka ledowe, trochę sztucznego śniegu, albo ekologicznie, choć nieekonomicznie-cukru i parę drobnych ozdób. Światło w szkle to najpiękniejsza dekoracja swiatęczna. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 11:54 Tu akurat przykłady w wazonie i w takim specjalnym naczyniu, ale w słoju można tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 12:06 O, i to jest propozycja! Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 12:48 Po świętach możesz go wykorzystać jako ozdobę kuchni , taki wielki słój wypełniony cytrynami, mandarynkami postawiony na blacie albo parapecie wygląda bardzo dekoracyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 14:08 Daj mi! Zrobie sobie w nim kimchi. Odpowiedz Link Zgłoś
powodzenia_juno Re: Wielki pusty sloik pomysły 26.11.22, 14:52 Stroik świąteczny wewnątrz? Taki ze skrzatami np. Odpowiedz Link Zgłoś