siedemkropek82 26.11.22, 13:13 to czy szukacie gdzies okolo miesiaca wczesniej pracy wysylajac cv? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piszaca.zza.swiatow2 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 13:36 Miesiąc wcześniej? To chyba troszkę za późno moim zdaniem. Jak wiem, że mam umowę na czas określony i na 100% nie będzie ona przedłużona (choćby znów na czas określony) , albo firma mnie nie zatrudni na stałe, to już dużo wcześniej wysyłam CV i szukam Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 13:45 Miesiąc to tak trochę mało, rekrutacje swoje trwają. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 13:51 Miesiąc przed końcem umowy daję dobitnie do zrozumienia że idę gdzie indziej, bo tutaj za mało płacą. I patrzę jak się wiją🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 18:00 "I patrzę jak się wiją". A znasz takie powiedzonko: "nie ma pracownika, którego nie da się zastąpić"? Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 18:05 Ja znam t powiedzenie. I zastanawiam się, czemu przez ostatnie dwa tygodnie nie mogłam wziąć zaplanowanego urlopu, bo nie miał mnie kto zastąpić. Są branże, że można stawiam warunki i nie jest łatwo zastąpić pracownika. Suedemkropek to nie dotyczy. Laska pracuje pół roku, robi błędy i uważa, że jest nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 14:25 Nigdy nie miałam zagrożenia nieprzedłużenia umowy, ale jakbym miała, to pewnie choćby dla bycia w obiegu stałabym te cv… Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 14:31 nie musiałam tego nigdy robić, ale gdybym musiała, to zaczynałabym 3 msc przed terminem a nie 1 Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 15:36 aale ja nie wiem czy przedluża mi czy nie; dowiem sie na 2 tygodnie przed koncem roku.Umowe mam na czas okreslony i tak bede miala przez 2 lata,ciagle na 3 miesiace lub pol roku lub rok.W sumie nie chce zmieniac pracy bo praca super tylko,ze z umową niepewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 18:06 Jesteś rejestratorka medyczna i robisz błędy po pół roku. Szukaj czegoś prostszego. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 19:19 zerlinda napisała: > Jesteś rejestratorka medyczna i robisz błędy po pół roku. Szukaj czegoś prostsz > ego. Serio? OJP Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 20:07 jest sąsiedni wątek o "wrednych ludziach" wredna jest szefowa, która już nie może Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 20:09 To co piszesz jest niemożliwe ze względu na zapisy w prawie pracy Poza tym przecież pisałaś, że wiesz, że Ci podziękuję bo są niezadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 20:17 Ale przecież to jest niezgodne z prawem. Trzecia umowa na czas określony staje się umową na czas nieokreślony. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 21:38 Chyba, że robią to jako aneks - wtedy przejdzie tych aneksów dużo Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 27.11.22, 00:41 iberka napisała: > Chyba, że robią to jako aneks - wtedy przejdzie tych aneksów dużo Nie można przedłużyć aneksem umowy o pracę na czas określony. kadry.infor.pl/zatrudnienie/umowa-o-prace/5443188,Zmiana-czasu-trwania-umowy-o-prace-aneksem.html S. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 16:53 2 do 3 wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jieva1 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 17:37 A ile już miałaś tych umów na czas określony? Wg KP możesz otrzymać max 3 takie umowy łącznie na 33 miesiące. 4 umowa na czas określony z automatu staje się umową na czas nieokreślony. Do tego limitu nie wlicza się umowa na okres próbny lub na zastępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 17:56 Nie, czekamy aż robota sama nas znajdzie🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 18:12 Raz miałam taka sytuację, nie szukałam pracy. Szef co prawda zapomniał że mi się umowa kończy, ale byłam przekonana że dostanę kolejną umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 18:21 Tak. Chyba, że wiem, że zostanie przedłużona a ja tego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 19:50 Umowę mam na czas nieokreślony, wcześniej wszystkie były na czas określony i albo chciałam być dłużej w firmie zatem starałam się aby zostać albo szukałam czegoś innego wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 20:15 Nigdy w życiu nie kończyła mi się umowa o pracę. Właśnie sobie uświadomiłam, że jak pracowałam na etacie to zawsze miałam umowę na czas nieokreślony, nawet tę pierwszą, jak miałam 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 26.11.22, 20:17 Nie . Robie sobie trzy - cztery miesiące wakacji i potem szukam pracy. Co daje jakieś pół roku przestoju. Chcę sobie spożyć na luzie, emeryrury mogę nie dożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 27.11.22, 09:41 Miesiąc to chyba za mało, ale może to od branży zależy. W moje branży rekrutacja trwa dłużej niż miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Czy, gdy kończy Wam sie umowa... 27.11.22, 10:19 Kobieta pracuje jako rejestratorka więc nie sądzę, żeby szukała pracy jako wonska specjalitka. Pewnie pracę w jakiejś bierze znajdzie od zaraz. Do urzędu raczej nie powinna aplikować, bo jak widać, po okresie próbnym i tak ja wywalą. Odpowiedz Link Zgłoś