Dodaj do ulubionych

Prawie krótkie włosy 😳

26.11.22, 15:20
Dziś idę na imprezę, byłam ułożyć włosy, poprosiłam o podcięcie 2 cm i mam teraz tuż za ramiona, czyli minus 15 😳😳😳 tak się kończy lekka drzemka u fryzjera. Zamknęłam oczy, żeby odpocząć przed intensywnym wieczorem i nie widziałam co się dzieje. Jak żyć???? Córka mówi, że jak będę wyganiatac loki to lepiej ale ja jestem przerażona.
Miałyście kiedyś takie zonki urodowe?
Obserwuj wątek
    • szybki-lisek Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 15:29
      Ło Pani... bo to raz🙄😀

Głównie właśnie skrócenie "samych koncówek", a potem ta rozpacz 😆
      • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 15:32
        No dopsz, czyli to w życie wpisane jak tak mówisz Lisku.
    • primula.alpicola Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 15:32
      Jak wiadomo, fryzjerski centymetr ma 5 normalnych centymetrów!
      Trzeba im bez przerwy patrzeć na ręce i nożyczki.
      Ale odrosną przecież.
      • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 15:34
        Ale nie przed wieczorem! Teraz nie wiem czy sukienka pasuje do takich włosów czy powinnam podkreślić pół męski look białą koszulą i skórzanymi spodniami. Dwie życie miałam włosy do pasa, skróciłam w lipcu do łopatek i masz...
        • majenkir Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 16:30
          Jaka ja jestem ciekawa jak Ty wyglądasz! 😂 Bo po każdym Twoim poście wyobrażam sobie Ciebie całkiem inaczej niż przed.
          • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:46
            😁😁😁
        • kamin Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 16:32
          Włosy za ramiona to "pół męski look"
          Trolujesz
          • 35wcieniu Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 16:41
            Nie, to taka dziwna egzaltacja, może maniera po prostu, jak te pytania czy da się przeżyć z jednym palnikiem, albo że ktoś wolałby umrzeć niż jeździć autobusem...
            • mebloscianka_dziadka_franka Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 19:41
              big_grin

Poza tym trudno mi uwierzyć w to skrócenie o 15 cm, a zwłaszcza w nie zauważenie tego przez przyśnięcie na fotelu...
          • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:47
            Tylko żartuję
        • mava1 Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 17:39
          włosy za ramiona to pół meski look? i nie pasują do sukienki?
          Chyba faktycznie, zestarzałam sie bo dla mnie ułożenie włosów (tu juz "?") "za ramiona" i tych "do łopatek" niczym sie nie różnia. Znaczy, nie rozniły kiedy sama takie włosy nosiłam
        • primula.alpicola Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 17:41
          Jezu. Nie, no skąd, sukienki są zakazane przy "krótkich" włosach za ramiona, bo to męski look. No weźbig_grin
          • ga-ti Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 17:47
            Bo do sukienki to tylko misternie upleciony warkocz, upięty w elegancką koronę dumnie noszoną na uniesionej głowie.
            A takie podstrzyżone piórka to tylko pod kaszkiet.
          • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:47
            No ale to jest tak absurdalne że chyba widać że to żart, czy nie🤔
            • primula.alpicola Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:58
              A, przez te internety to czasami nie wiadomowink
              • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 21:10
                Fakt 😊
        • 30minut Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:00
          Sukienka doda kobiecości smile
        • jednoraz0w0 Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:39
          Skoro Brad Pitt i Harry Styles mogą nosić kiecki do krótkich włosów to u ciebie tez ujdzie.
      • lilia.z.doliny Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 21:06
        Jak wiadomo, fryzjerski centymetr ma 5 normalnych centymetrów!
        Mój problem z tymi centymetrami skończył sie- jak.mawiala kolezanka- jak ręką uciął, po tym, jak znalazłam koreański zakład.fryzjerski. Ja kocham swojego Choi! Mówię dwa cm i trzy mm- on tnie 2 i 3mm..nie gada po próżnicy, nie smoltokuje, nie pyta o.plany na weekend. Jest cisza, relaksik i fryzura, o.ktora poprosiłam.
        Magia....
    • eriu Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 16:36
      Trzeba było odmówić płacenia w ramach reklamacji. Tez by fryzjer miał zonk.
    • 35wcieniu Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 16:43
      Normalnie żyć. Nikt się nie przejmuje twoimi włosami. Sama zaliczyłam wpadkę, o której pisałam zresztą. Żyje normalnie, czekam aż odrosną ale daleka droga, świat się nie zatrzymał, nie dostosowuje elementów garderoby do fryzury. Polecam.
    • iuscogens Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 17:45
      O ile dobrze kojarzę to masz podobne włosy do mnie czyli gęste, grube falowańce. To bardzo dobra długość do takich włosów, jak są dobrze obcięte to się będą same układać.
      • iuscogens Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 18:02
        I wg mnie nie ma szans, żeby taka fryzura wyglądała męsko smile to raczej bardzo kobieca opcja. Przez to, że włosy krótsze jest lepsza objętość, bo nie są klapnięte pod własnym ciężarem, falki lepiej się kręcą bo też nie prostują się pod własnym ciężarem. Ja mam teraz trochę przed ramiona i jestem zadowolona.
      • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:48
        Tak, dobrze pamiętasz. Może być że stwierdzenie za kilka dni jak mówisz
    • suki-z-godzin Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 17:54
      Tak, miałam. Moja ukocha a fryzjerka zapytała "to na skos?" a ja w jakimś zaciemnieniu mówię: nie, prosto. I zamiast przyjemnego boba z dłuższym przodem, z jakim od lat z zadowoleniem wychodzę z fotela, wyszłam z fryzurką na Marię Dąbrowską, tylko bez grzywki, bo mi wyrównano do wysokiego tyłu z racji upałów... Na szczęście już odrosły!
    • barattolina Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 17:54
      Też tak miałam.
      Włosy do łopatek i mówię: poproszę long boba....i rach-ciach - wychodzę z krótkim paziem !
      Jak poszłam na ratunek do innego salonu, to wyszłam z włosami długości "do ucha".

Także ten....
    • liliawodna222 Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 18:44
      Dlatego mąż mi podcina 😉
    • tryggia Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 19:11
      Właśnie przeżywam "za krótko". Miał być piękny bob z grzywką, długość do ramion.
      A jest jakiś średniowieczny święty lub blond Mireille Mathieu 👿😭
    • taki-sobie-nick Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 19:41
      To są krótkie włosy?

Moje mają aktualnie ze 3-4 cm, przy czym nad uszami i z tyłu 12 mm.
      • taki-sobie-nick Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 19:41
        I bardzo mi się fryzura podoba.
    • szarmszejk123 Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:02
      A bo to raz? Odkąd wyjechałam z PL moje przygody z fryzjerami to niekończące się pasmo porażek:p nie zliczę ile razy wyszłam z kotem w arbuzie :p
    • alicjamagdalena Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:12
      Dlatego biorę w palce i pokazuję ile i pilnuje
    • anorektycznazdzira Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:32
      u fryzjera się nie śpi tylko czuwa z przeładowanym gnatem na kolanach
      pierwszy raz byłaśsuspicious
      • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:49
        Ja jak prezydent ciągle się uczę
        • extereso Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:50
          Acha, no i pozdrawiam oczywiście z sukienki.
    • la_felicja Re: Prawie krótkie włosy 😳 26.11.22, 20:47
      Tuż za ramiona to przecież dobra długość, dużo można zdziałać,
      Swoją drogą - są na forum jakieś fryzjerki? Albo ktoś, kto może wytłumaczyć, dlaczego fryzjerzy tak robią? Ciągle się słyszy te historie: prosiłam o pdocięcie koncówek, a wsyszłam bez połowy włosów.
      Dlaczego? Sprzedają potem te obcięte włosy na wagę, czy co?
      Ja fryzjerce już nigdy nie zaufam, podcinam sama w domu albo proszę rodzinę o pomoc.
      • nevertheless123 Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 11:14
        Bo one podobno są uczone, aby obcinać te "zniszczone" (czyli cienkie, przerzedzone) włosy do momentu, aż dojdą do tej zdrowej i gęstej linii.
        Tak mi to tłumaczono, że dla nich priorytetem jest uzyskanie efektu zdrowej i gęstej fryzury, a nie chodowanie jakichś tam "cienkich piór", co często stoi w sprzeczności z życzeniami klientki, która chce mieć niekoniecznie idalnie zdrowe i gęste, ale za to długie włosy.
        • nevertheless123 Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 11:15
          *hodowanie sad
        • la_felicja Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 11:33
          Może w wielu przypadkach tak jest, ale nie wierzę, żeby to było powodem za każdym razem.
          Poza tym, to są włosy klientki i chyba samopoczucie klientki powinno być priorytetem, w końcu od cienkich piór na głowie nikt nie umarł.
          Może klientka woli mieć cienkie pióra niż zdrową i gęstąfruzyrę a la bufetowa z PRLu.

W każdym razie, dobrze, że to napisałaś, jeżeli jeszcze kiedykolwiek się wybiorę do fryzjera, to będę miała z góry przygotowane argumenty.
        • snakelilith Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 11:52
          nevertheless123 napisał(a):

> Bo one podobno są uczone, aby obcinać te "zniszczone" (czyli cienkie, przerzedz
          > one) włosy do momentu, aż dojdą do tej zdrowej i gęstej linii.

Nie wiem, co one są uczone, ale opisany w tym wątku problem jest dla mnie z kosmosu. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam, a nawet wręcz przeciwnie. Już wiele razy prosiłam o porządne skrócenie i jakąś strukturę w fryzurze, a fryzjerki dłubały tylko przy końcówkach i wychodziłam praktycznie z tym samym na głowie, z czym przyszłam. Ale może właśnie tak wyobrażają sobie wizytę u fryzjera zwolenniczki fryzur na topielicę. Cała masa kobiet ma włosy obcięte od linijki i jedyną wartością jest dla nich cecha "długie". Mogę sobie wyobrazić, że czasem fryzjerki przy podcinaniu końcówek przy takich włosach po prostu zasypiają z nudów i niekiedy omsknie im się ręka, tak że z centymetra robi się 10. big_grin
          • la_felicja Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 11:54
            Fryzury na topielicę...
            Ile ty masz lat, 90?
            To jest określenie z czasów, kiedy jedyną słuszną fryzurą była trwała na baranka.
            • snakelilith Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 12:49
              la_felicja napisała:

> Fryzury na topielicę...
              > Ile ty masz lat, 90?
              > To jest określenie z czasów, kiedy jedyną słuszną fryzurą była trwała na barank
              > a.

O, przepraszam, nie topielica, a przemielony, nudny long bob, czyli dla niektórych mega "odważne" make over długich włosów. big_grin
              A skoro pamiętasz baranka, to chyba tym masz 90 lat i nie zauważyłaś, że długie włosy to noszą dziś już tylko nastolatki przed fazą buntu i ich 40 letnie matki. Najmodniejsze fryzury w ostatnich dwóch latach to są relatywnie krótkie cięcia pod nazwą pullet, czyli retro cieniowania, skrzyżowanie pixie z modnym w latach 70-80 mullet. Ekstremalną formę tego nosi np Miley Cyrus.
              Biorąc to pod uwagę, to te płacze o kilka centymetrów długości są tylko zabawne i trochę też anachroniczne, jak te wcześniejsze baranki.
          • nevertheless123 Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 12:34
            Mnóstwo kobiet jest niewolniczo wręcz przywiązana do swoich długich włosów, to fakt. Dużej liczbie kobiet rzeczywiście pasują dłuższe włosy, nie zapominajmy, że długie włosy są kojarzone z młodością i kobiecością, stąd wiele kobiet stara się utrzymać taki stan jak najdłużej i za wszelką cenę. Nie raz widziałam długaśne włosy w opłakanym stanie, ale koniecznie długie. Nie jestem fanką takich fryzur, ale jeśli właścicielka ma na siebie taki akurat pomysł, to nic mi do tego. Często widuję pewną panią z blond włosami długimi po biodra, ale tak spalonymi rozjaśniaczem, że aż wyobrażam sobie tę satysfakcję z odcinania owych 50. centymetrów martwego włosia. Ale ona czuje się widocznie atrakcyjna. No skoro tak...
            • snakelilith Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 13:07
              Osobiście wisi mi i powiewa (nomen est omen) jak noszą włosy inne kobiety. Bawi mnie tylko to nabożne podejście do długości włosów. Może wynika to faktycznie z tego, że jestem już stara i pamiętam czasy, gdy długie włosy nie były kojarzone z młodością i kobiecością, a raczej prowincjonalnością i brakiem pomysłu na siebie. Potem faktycznie była długa faza mody na długie włosy i pamiętam te walki z fryzjerami, którzy tylko wzdychali, gdy prosiłam o coś krótszego. Trochę w tym czasie zniknęła też sztuka dobrego cięcia, mało kto w ogóle potrafił włosy porządnie wycieniować. Ale moda się na szczęście zmienia, dziś wracają znowu te wszystkie wolf cuty, mullety i inne postrzępione czupryny, które mnie kojarzą się z młodością, bo nie są tylko seksi podkreśleniem ładnej buzi, a reprezentują trochę mniej dopasowany charakter. Co jest zresztą atutem w każdym wieku.
              • brandypolloalexander Re: Prawie krótkie włosy 😳 27.11.22, 13:22
                Fajnie napisane.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka