annajoannakwietniewska
28.11.22, 01:13
Pracuje w małym sklepie. W nocy ochroniarz nakrył pracownika wynoszącego towar że sklepu. Pracownik był juz po pracy
.. Ochroniarz podstępem zmusił pracownika do powrotu do sklepu mówił, że pracownik nie zamknął szafki. Następnie pokazał pracownikowi monitoring, gdzie ten wynosi towar. Towar pracownik miał w ręku w momencie zatrzymania. Wezwano policje. Ta dała mandat który prwacownik przyjął i pojechala. Zmuszony przez kierownika II. Ochronę pacownik dodatkowo napisał oswiadczennie, podyktowane przez kierownika ze przyznaje się do winy i kradł nie pierwszy raz
(tego akurat nikt mu nie udowodnił tylkp podejrzenia). Ponieważ nie bylo osoby decyzyjnej pracownik poszedł do domu. I nie stawił. już wmiejsu pracy zgodnie z grafikiem. Nie odbiera listów a mamy przepisy covidowe. Więc dostarczenie wymówienia jest bezskuteczne. . Bawet bony dostał. O ile wiem nie mogę go wyrejestrować z zus. Bo nie musi odebrać przesylki
. Pytania
Czy ochrona mogła go złapać za sklepem i doprowadzić?
Czy można było kłamać ze jak przyjdzie zgodnie grafikiem to firma wybaczy mu błędy i wyślę na inny sklep?
Jak długo może być pracownikiem gdy nie odbiera poczty przypominam o cowidzie. Inne ptswo
Nie mogę go wytejesyrowac z zus. Czyli co. Mam go ubezpieczyć na na następny miesiąc? Od jalkej kwoty?
Jak nie odbierze dyscyplinarki. To. Co.. Może wrócić bo minie miesiąc od zdarzenia.?9