Dodaj do ulubionych

Prezent dla dziewczynki 🎁

02.12.22, 19:39
Pomocy! Muszę kupić coś na Gwiazdkę dla dziewczynki 6-cio letniej, a kompletnie nie pamiętam co lubià dzieci w tym wieku. Pluszaki? Barbies? Czy już coś dorosłego typu ciuchy? Pomóżcie! (dziewczynki nie znam)
Obserwuj wątek
    • ita.11 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:43
      Lego?
      • kochamruskieileniwe Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:49
        Lego . Playmobil. Sa obecnie jakies kolekcje laleczek. Ale nie wiem, ktore na topie. Wejdz na stone Biedronki do katalogu zabawek. Tam są te modne laleczki. Wbrew pozorom, biedra w ofercie prezentowej ma te dosyc modne wsrod dzieciakow sprawy.
        Je$li nie lubisz rodzicow kup jej perkusję na macie.
        Moze jajas mata do tańczenia?
        • kochamruskieileniwe Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:53
          Jeszcze kwesta budzetu
    • szarmszejk123 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:50
      Może jakiś zestaw kreatywny, typu robienie bransoletek czy innych dupereli. Moja trochę młodsza ostatnio ma szał na diamentowe obrazki.
    • danaide2.0 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:51
      Lisek Urwisek. Fajna kooperacyjna gra detektywistyczna za ok. 70 zł - to jeszcze nie jest źle.
      • smoczy_plomien Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 20:42
        Też polecam! Moja na to mówiła: Lisek Kurwisek big_grin
    • smoczy_plomien Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:53
      Plastyczno-kreatywne, malowanie po numerach, haft diamentowy. Plus szał na pokemony u nas trwa. Laleczki były wcześniej, w tym wieku u nas już były passe.
    • luderka Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:54
      tiulowa spódniczka na gumce lub sukienka - jeśli znasz rozmiar tongue_out

najbezpieczniej lego,
      gadżety i figurki z Krainy lodu, dom dla lalek,
      ksiązki
      plecak pluszowy w kształcie miśka, pluszową torebkę na ramię
      bransoletki, błyskotki, spinki do włosów
      duży zestaw brokatowych wielokolorowych pisaków
      • szarmszejk123 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:56
        Albo po prostu dużo fiołek z różnokolorowym brokatem 🤣 moja by była zachwycona, ostatnio by się najchętniej wykąpała w brokacie :p
        • berdebul Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 20:49
          Sprezentowałam kiedyś bombelkowi wagon kolorowego brokatu. Zachwyt rodziców porównywalny z instrumentem muzycznym.
          • kasiaabing Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 21:01
            U nas kilkanaście fiołek z brokatem kupił tatuś...
            Brokat był dosłownie wszędzie. Odkurzacz pierdział brokatem dobry miesiąc.
            • szarmszejk123 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 03.12.22, 06:32
              U nas brokat kupiłam ją, sama samiutka, więc tylko do siebie mogę mieć pretensje 🤣
      • sol_13 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 20:35
        Nieee Kraina Lodu już dawno passe
    • kasiaabing Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 19:57
      Moja osobista 6latka lubi lego friends, moji popsy, laleczki lol suprise, barbie, zestawy do zrobienia slime. Lubi też takie kreatywne zestawy, typu zestaw do robienia brokatowych tatuazy, bransoletek. Tego jest mnóstwo.
    • koperek85 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 20:14
      Moja 6latka nie lubi lego. Ale wszelkie torebki, sukienki z tiulem, pamiętnik na hasło to by była zachwycona. Bawi się jeszcze barbie i lalkami z Rainbow high ale coraz mniej. Ostatnio reklamują jakąś torebkę z oczami co mrugają to też chciała.
      • majenkir Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 20:52
        koperek85 napisała:
        > Moja 6latka nie lubi lego.

Mojà też Lego nigdy nie interesowało, (trochę się zdziwiłam, że tak polecacie), a klocków było pełno w domu, bo jej brat z kolei miał obsesję. A najlepsze było jak kiedyś wygrała w szkole Lego konkurs, mój syn dwa dni płakał 😂😂😭😭
    • trudneslowa Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 20:21
      - koferek z przyborami do rysowania/malowania
      - gry: Jenga/Memo/puzzle i tym podobne...
      • maleficent6 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 03.12.22, 01:25
        Kuferek rzeczywiście trudne słowo...
    • anilorak174 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 20:49
      Lego,
      wszelakie zestawy plastyczne- flamastry , brokaty, koraliki, wstazeczki itp
      Gra planszowa
    • sandy_cheeks Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 21:21
      Moja ma 7 lat, wiec podobnie. Z gier lubi uno, dobble, story cubes i było sobie życie.
      Na święta dostanie mini torbę na basen, piłkę do kosza rozmiar 5 i bilety do suntago (zażyczyła sobie w liście do Mikołaja)
    • gr.ruuu Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 21:35
      Moja ma 5,5, lubi LEGO, puzzle, dowolnego rodzaju klocki, wszystko co służy do rysowania i malowania i różne rzeczy związane z mapami, flagami itp. Dostanie np. dużą małe Europy z magnetycznym puzzlami.
    • spirit_of_africa Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 02.12.22, 22:02
      My Little Pony, Enchantimals.
      • smoczy_plomien Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 03.12.22, 00:33
        My Little Pony skończyło się długo przed Krainą Lodu II big_grin
        • maja0026 Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 03.12.22, 10:34
          No nie bardzo bo teraz jest kontunuacja a zabawki z nowego filmu są wszedzie
    • mama-ola Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 03.12.22, 09:17
      Sekrety elektroniki - wszystkie dzieci, jakie to ode mnie dostały, bawiły się tym kilka godzin non stop.
      Tylko o ile pamiętam baterie trzeba koniecznie dokupić, bo w środku nie ma.
    • panna.w.paski Re: Prezent dla dziewczynki 🎁 04.12.22, 13:38
      Ostatnio na urodzinach koleżanki syna kupowałam solenizantce piórnik do ozdabiania bo rzeczona 6-latka bardzo lubi kreatywne zestawy, dużo brokatu, różu itp - choć bywają dziewczynki, które różu nie lubią i u nich np króluje czerń. Ale np jakaś fajna mała torebka, zestaw notatnik plus długopisy np z jednorożcem, zestawy kreatywne, jakaś gra powinna się spodobać.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka