mrsacola 08.12.22, 11:10 Podobno ma być najwięcej śniegu od 10 lat a potem siarczysty mróz, możliwy paraliż w całym kraju, słyszeliście o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:15 Póki co czytałam, że tego śniegu ma spaść 15 cm. Jeśli tak to jestem w miarę spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:38 Daniela, zapraszam na Pomorze, dzisiaj osiągnęliśmy 15cm śniegu w ciągu niecałych 24 godzin, a pada nadal. Jest cudownie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:54 O, jak ładnie. Taką zimę lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:06 Ja też. Szkoda,że bywa tak rzadko... Dla moich dzieci śnieg to święto, dzisiaj po szkole pewnie nie ściągnę ich do domu Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:58 Ależ pięknie! Chcę tam jechać. Póki co w Krakowie buro i ponuro. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:54 I całe szczęście! Padać może od 23, jak nie będę musiała młodego do szkoły zawozić Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 15:32 Jak pięknie! Taką zimę poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 16:51 Przepięknie, tyle świeżego śniegu! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:41 U mnie rzekomo w niedziele 7mm śniegu i 0-1 stopni, wiec jakoś tak jestem spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:17 Lepsze to niż paraliż z powodu PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:17 Tak, czytałam. Siarczysty mróz minus 9 st.C Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:21 Skad usmieszek? -9 w dzien i zapewne -20 w nocy to nie siarczysty mroz? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:25 A skąd piszesz ? I czy masz 5 lat ? Bo my stare kobiety takie coś nazywamy zimą w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:27 Z Polski 38 lat i pamiętam takie zimy ale sprzed 10 lat temu, nic fajnego jak ktoś musi jeździ autem Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:29 Nic fajnego to jest wtedy, kiedy ktoś nie jeździ autem, tylko autobusem czy pociągiem: D Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:31 To lepiej bo nie boi sie ze wyląduje w rowie i nie musi skrobać samochodu pół godziny Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:41 Taaa, tylko opóźnienia po godzinę czy dwie, a autobusem taka sama perspektywa wylądowania w rowie jak i samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
milin94 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:23 milva24 napisała: > Taaa, tylko opóźnienia po godzinę czy dwie, a autobusem taka sama perspektywa w > ylądowania w rowie jak i samochodem. Ojtam, przecież wiadomo, że i tak źle, i tak niedobrze. Za to kulig będzie można urządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:34 Jakby co to ja już mam plan w poniedziałek iść pieszo do pracy. Co prawda kawał drogi ale w moim mieście i bez śnieżyc jest ostatnio problem z transportem publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:08 Taaak, założę się, że nigdy nie utknęłaś na kilka godzin pociągiem w szczerym polu bez ogrzewania.... Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:14 Nie utknęłam, natomiast raz wpadłam w taki poślizg, że przez kilka sekund samochód sam tańczyl mi na jezdni i cudem uniknelam najpierw wjechania do rowu a potem zderzenia z nadjeżdżającym autem, od tej pory wiem, że mam anioła stròża. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:19 I myślisz, że autobus by nie wpadł w poślizg? Serio nie widziałaś nigdy autobusu w rowie w zimie? Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:23 Osobiscie nie widzialam nigdy autobusu w rowie, osobowek za to kilkadziesiat, może dlatego że kierowcy autobusow są z reguły lepszymi, bardziej doswiadczonymi kierowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:50 A ja widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:49 mrsacola napisała: > kierowcy autobusow są z reguły lepszymi, bardziej doswiadczonymi > kierowcami. Haha, dobry zart Nie mowiac juz o tym targowaniu sie, komu gorzej. Bedzie ci lepiej, jak ktos sie zmeczy pisanina i przyzna, ze masz najgorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 15:17 Hehe nie, i tak wiem, że autem jest gorzej bo jeździłam kiedyś sporo autobusem, no chyba że ktoś jeździ autobusem z małym dzieckiem, tego nic nie przebije Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 09.12.22, 10:23 A co za problem wrócić do autobusu, skoro auto be? Przymusem Cię chyba nikt do osobówki nie wciska? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 09.12.22, 10:22 Tja, nigdy, przenigdy się nie zdarza… Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:39 opony to należy zmienić na ziomowe Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:47 Na zimowych nie wpada się w poślizg nigdy? Zawsze zima mam zimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:51 Spakuj łańcuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:33 Lojesssu, to idź pieszo, na łyżwach albo rowerem… Nie ma przymusu jazdy osobówką w mroz. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:56 marta.graca napisała: > Taaak, założę się, że nigdy nie utknęłaś na kilka godzin pociągiem w szczerym p > olu bez ogrzewania.... > Ja pamiętam jak 20 lat temu brnęłam w śniegu na stację a później czekałam na pociąg bo miał opóźnienia rzędu 300 minut Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:42 Ja utknęłam na mrozie w pociągu na dwie godziny tego dnia, po którym padły słowa: taki mamy klimat 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:29 Trza mieć zimówki, dostosować prędkośc do warunków i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:46 mrsacola napisała: > Z Polski 38 lat i pamiętam takie zimy ale sprzed 10 lat temu, nic fajnego jak k > toś musi jeździ autem Dlaczego? W życiu nie jeździłabym autobusem, w taką pogodę tylko własny samochód 4x4. Wypróbowane. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:43 Każdy ma przecież pod domem własny samochód 4x4 na wypadek, gdyby akurat wystąpiła śnieżyca Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:53 Chyba odwrotnie.. Wolę autem, niż marznąć na przystanku czy czekać na pociąg, który nie wiadomo czy przyjedzie czy nie. Auto sobie odśnieżę, poskrobię, nagrzeję i jadę. Mam zimówki, jeżdżę ostrożnie.. no nie widzę minusów. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:28 No może nić fajnego dla ciebie ale jakby zwyczajny opad i zwyczajna temperatura o tej porze w tym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 17:42 mrsacola napisała: > Z Polski 38 lat i pamiętam takie zimy ale sprzed 10 lat temu, nic fajnego jak k > toś musi jeździ autem a co sie dzieje autu przy -9*C? Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 17:44 mid.week napisała: > mrsacola napisała: > > > Z Polski 38 lat i pamiętam takie zimy ale sprzed 10 lat temu, nic fajnego > jak k > > toś musi jeździ autem > > > a co sie dzieje autu przy -9*C? Mnie się zdaje, że nawet dieslu nic się nie dzieje przy takiej temp. no ale co ja mogę wiedzieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 17:52 No cóż kiedyś mi tak zamarzł, że nie dało się go otworzyć, kluczyk się nie przekręcał, a odmrazacz w sprayu do zamków się rozleciał przy próbie pierwszego użycia, drugim razem auto mi tak zamarzło ze za chiny nie dało się go oskrobac natomiast po uzyciu odmrazacza w sprayu w czasie jazdy on zamarza i masz powloke lodu na przedniej szybie, nie wspominając już o tym ze nie dało się kompletnie wyjechać z hałdy śniegu na parkingu ponieważ maszyny odsniezajace snieg zgarniały go pomiędzy jezdnie a auta stojące na parkingu, w czasie jazdy z tirów spadają hałdy śniegu na jadące auta, pisać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 17:55 Ile ma być tego mrozu i śniegu? Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:00 Ty to masz pecha, co? Auto ci zamarza, spray się rozlatuje, szyby nie umiesz od środka ogrzewać żeby łatwiej skrobać, nie wiesz, że nie jeździ się za blisko tirów - ani zimą ani w sumie nigdy... To faktycznie lepszy dla ciebie autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:07 mrsacola napisała: >, pisać dalej? Jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 21:05 Pamietajmy, ze wszystkie te ogromy nieszczęść z definicji nie dotyczą zbiorkomow ! Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:43 mrsacola napisała: > No cóż kiedyś mi tak zamarzł, że nie dało się go otworzyć, kluczyk się nie prze > kręcał, a odmrazacz w sprayu do zamków się rozleciał przy próbie pierwszego uży > cia, drugim razem auto mi tak zamarzło ze za chiny nie dało się go oskrobac nat > omiast po uzyciu odmrazacza w sprayu w czasie jazdy on zamarza i masz powloke l > odu na przedniej szybie, nie wspominając już o tym ze nie dało się kompletnie w > yjechać z hałdy śniegu na parkingu ponieważ maszyny odsniezajace snieg zgarniał > y go pomiędzy jezdnie a auta stojące na parkingu, w czasie jazdy z tirów spadaj > ą hałdy śniegu na jadące auta, pisać dalej? Rany boskie jaka kumulacja nieszczęść. Od 0 stopni powinnaś bezwzględnie zostać w domu 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 22:52 Biedne dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:47 gama2003 napisała: > A skąd piszesz ? I czy masz 5 lat ? > > Bo my stare kobiety takie coś nazywamy zimą w Polsce. To samo chcialam napisac🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:54 gama2003 napisała: > A skąd piszesz ? I czy masz 5 lat ? > > Bo my stare kobiety takie coś nazywamy zimą w Polsce. O toto 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 19:22 gama2003 napisała: > my stare kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:39 Minus 9 nad ranem było w komunikacie. Stąd uśmieszek. A śnieg by się przydał, w końcu mamy suszę Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:42 Zgadzam się, snieg jest potrzebny a mróz o tej porze roku to nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:43 Snieg by się przydał ale max 3 dni, potem może stopnieć Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:47 mrsacola napisała: > Snieg by się przydał ale max 3 dni, potem może stopnieć Ja chciałabym od listopada do końca marca. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:51 Pamiętam ok 2010 jak całą zime leżały paskudne czarne hałdy i stopniały dopiero na wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 22:52 Co tam plony, co tam inflacja, ważne, żeby mrsacoli było wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:16 feniks_z_popiolu napisał: > Tak, czytałam. Siarczysty mróz minus 9 st.C Jest to mróz, nawet spory, ale żeby się tym jakoś nadmiernie przejmować? W okolicach 2010 albo 2011 roku w dzień było mniej. Pamiętam, że wstałam rano i zerknęłam na termometr (rano, ale nie bladym świtem, bo już było jasno) i miałam pierwszą, głupią myśl, że się zepsuł, bo słupek cieczy spadł tak nisko, że go nie zauważyłam na początku. Było chyba z -20 stopni. Dało się i odśnieżać samochód i dojeżdżać komunikacją miejską (been there, done that, didn't get a t-shirt). Jedyne co mnie średnio urządza to gwałtowne śnieżyce, bo w weekend czeka mnie wyjazd. Ale powrót planuję na poniedziałek, a najgorzej ma być chyba w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:45 Ma mocno padać od niedzieli do wtorku włącznie, ja bym przełożyła wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:28 Nie da rady. Powrót autostradą, więc mam nadzieję, że przejadę jako tako. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:32 mrsacola napisała: > Ma mocno padać od niedzieli do wtorku włącznie, ja bym przełożyła wyjazd. U mnie pada od godziny, wielkie płaty śniegu. Zaraz to stopnieje i zostanie brudna breja, jako uroczy dodatek do szarego nieba. Uhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:37 W zimie 2010/11 były takie przebłyski. Wybrałam się wówczas z bombelkami w wózeczku na spacerek- zdążyłam dobre 3km odjechać od domu, kiedy poczułam, ze jakoś tak rześko i zimnawo. Zajechalam na targowisko, kupiłam po wielkiej czapie i grubasnym szalu dla każdego małoletniego bombelka, okrylam wózek plandeką i folią (model - szklarnia) i heja do domu. Było -18stC jak się okazało… Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 15:02 2010 to pamietam z uk. Napadało śniegu, ze wszystko stanęłoby szkoły odwołali. Nawet nam jezioro zamarzło. My do Szwajcarii na pare dni lecieliśmy (jeszcze wtedy mieszkaliśmy w uk) i utknęliśmy w samolocie ponad 2h, bo ze względu na oblodzenie nie mógł wystartować. Najlepsze, ze w Szwajcarii wtedy zero śniegu i dość ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:24 Nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kryszcz Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:26 Nie uwierzę dopóki nie zobaczę może lokalnie gdzieś te opady będą intensywniejsze ale prognozy pogody obserwuje często i niestety b.czesto bywa iż te zapowiedzi są tyle warte co wróżby napotkanej cyganki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:34 Ta 9stopni mrozu i 15 cm śniegu w grudniu...no szok Pani. Byłam pewna, że określenie "siarczysty mróz" to tak od -20 stopni... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:18 Bo stara jesteś i pamiętasz normalne zimy z sankami i lodowiskiem na boisku szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:40 Duży śnieg to w górach. Na nizinach zdecydowana większość samochodów ma opony zimowe (lub wielosezonówki) a kierowcy są przeszkoleni w jeździe w takich warunkach - więc tragedii nie będzie. Co najwyżej spowolnienia i korki tym spowodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:10 Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w moim mieście wystarczy niewielki śnieg i jest całkowity paraliż. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 15:22 > Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w moim mieście wystarczy niewielki śnieg i jest całkowity paraliż. Pod Warszawą, na wsi. Paraliżu nie ma, za to są spowolnienia - co świadczy o rozsądku - złe warunki => zwalniasz . Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:20 Kierowcy są przeszkoleni? Przecież od kilku lat nie było śniegu, ja np kurs i egzamin na prawko miałam latem, gdzie więc to przeszkolenie? Poza tym żadne szkolenie nic nie da przy szklance na jezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:51 Otóź to, poza tym na dużych arteriach wystarczy jedna stłuczka i zablokowanie jednego pasa, żeby szybko zrobił się kilkukilometrowy korek. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:38 To weź dodatkowe lekcje zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 15:20 > Kierowcy są przeszkoleni? Tak. Mam porównanie z Hiszpanią, tam był faktyczny paraliż Madrytu po 10cm śniegu. No i ich piękne, błyszczące płytki chodnikowe zmieniają się w pułapki. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 11:56 Czyli normalna zima będzie? W moich rejonach prognozują na następne dni max -9st w nocy, jakby miało być -19 to może bym się przejęła. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:30 Media panikują, straszą a jak się wczytasz to spadnie 10cm sniegu... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:34 Czyli ma przyjść normalna zima? Super. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 12:50 Widzę nagłówki o tym ataku zimy już od połowy listopada. Skończy się na 2 dniowych opadach i minus 7 w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:26 mrsacola napisała: > Podobno ma być najwięcej śniegu od 10 lat a potem siarczysty mróz, możliwy para > liż w całym kraju, słyszeliście o tym? No nie moze być, w grudniu spadnie śnieg i będzie mróz? 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:39 Wczoraj zaledwie mówili, ze białych świąt w tym roku nie będzie… Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:57 No bo na święta ma się znowu breja zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 13:42 Prognoza dla Łodzi na najbliższe dni -2 stopnie i deszcz ze śniegiem. -5 od środy. Opady znikome. Więc nie spodziewam się paraliżu Odpowiedz Link Zgłoś
milin94 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:24 Hej! Jadą, jadą sanie góralskie koniki! Odpowiedz Link Zgłoś
milin94 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 14:24 milin94 napisała: > Hej! Jadą, jadą sanie góralskie koniki! Oj, przecinek mi wcięło. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 15:39 Śnieg zakrył Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 16:28 Akurat w niedzielę muszę przebić się z jednego końca Warszawy na drugi. Rano, pod presją czasu. Kocham śnieg, ale niepokoi mnie jak to będzie. Mogłoby zacząć sypać w poludnie Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:41 Dla Warszawy wygląda to bardzo źle m.meteo.pl/warszawa/60 Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:52 No tragedia. Całe 0 stopni w niedzielę. I opad 2 mm na godzinę. Zaspy na 2 metry się zrobią, trza będzie kopać tunele. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:56 2 mm na godzinę po dobie daje ok pòł metra Odpowiedz Link Zgłoś
mrsacola Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 19:16 Pardon 5 cm 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 21:06 Przy 0stC? D Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 09.12.22, 10:13 "Przebijanie się" przez Warszawę w niedzielny poranek cisco1800 napisał(a): > Akurat w niedzielę muszę przebić się z jednego końca Warszawy na drugi. Rano, p > od presją czasu. Kocham śnieg, ale niepokoi mnie jak to będzie. Mogłoby zacząć > sypać w poludnie Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 16:45 Paraliż bo spadnie śnieg? Jakoś wątpię w te prognozy. Pewnie spadnie góra 5cm a wieszczą kataklizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 17:27 Prędzej dlatego, że znajdą się tacy kierowcy, co opon jeszcze nie zmienili, mało doświadczeni jadący max 20km/h czy nie umiejący ruszyć na światłach. 10cm śniegu to żaden paraliż. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 17:44 cudownie, nie moge sie doczekac! Własnie wrociłam z gór i już tęsknię za śniegiem Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 17:47 Najwyższy czas. 22 grudnia na narty jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:38 O rany, miałam kupić bilety na koncert dla dzieci na niedzielę. Dzięki Wam spojrzałam na prognozę i nie wiem czy uda mi się dojechać komunikacją na miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 08.12.22, 18:55 Paraliż już jest dzisiaj, przy kilku centymetrach. Piaskarki jeżdżą tylko niektórymi drogami. Miałam jechać z Gdańska za Bytów, dojechałam tylko do Nowej Karczmy, po śliskiej, całkowicie białej drodze. Mam dobry służbowy samochód, zimowe dobre opony, trochę umiem jeździć. Nie dało się. Wlokłam się max 40 i i tak kilka razy się ślizgałam. Musiałam zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Od niedzieli paraliż z powodu śniegu? 09.12.22, 09:19 No i nie wiem, bardziej niedziela - poniedziałek, czy poniedziałek - wtorek 🤔 Bo nie wiem, na kiedy wziąć urlop profilaktyczny na wypadek niedojechania do pracy 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś