Dodaj do ulubionych

Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzymana

11.12.22, 10:43
Ciekawe co ematka na to?

Belgijska policja przeszukała w piątek 16 domów oraz zatrzymała pięć osób w Brukseli i jej okolicach w ramach dochodzenia w sprawie lobbingu Kataru w Parlamencie Europejskim. Przeszukań dokonano m.in. w domach asystentów powiązanych z posłami S&D, doradców i urzędników PE i szefów organizacji trzeciego sektora. Belgijska prokuratura podała, że w wyniku śledztwa odzyskano do tej pory około 600 tys. euro w gotówce, a także przejęto telefony i komputery. Katar miał korumpować urzędników „o znaczącej pozycji politycznej i/lub strategicznej” w Parlamencie Europejskim, wysyłając im "znaczne kwoty pieniędzy" i "ważne prezenty".

Wśród zatrzymanych - jak podały media - znaleźli się były eurodeputowany z ramienia Socjalistów i Demokratów, Pier Antonio Panzeri, Luca Visentini, były szef Europejskiej Konfederacji Związków Zawodowych, a także - wiceprzewodnicząca Parlamentu Europejskiego Eva Kaili.

niezalezna.pl/467919-wiceszefowa-pe-zatrzymana-ws-afery-korupcyjnej-w-2016-r-ubolewala-nad-praworzadnoscia-w-polsce
Obserwuj wątek
    • leosia-wspaniala Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 10:57
      Widzisz, tak działa demokracja. Jest podejrzenie, jest zatrzymanie, jest proces, a nie chronienie swoich kolesi i płakanie, że złe sądy prześladujo. Pisiory kradną na potęgę i śmieją ci się w głupi ryj, ale rusz pisiora, to będziesz krzyczał, że pełowskie sądy niedobre.
      • bywalec_hoteli Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:05
        tak działa ze prominenci europejscy biorą kasę żeby przepychać w Europie rzeczy?
        • woman_in_love Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:07
          no ale twoi prawicowi idole z Francji i Włoch biorą jeszcze więcej kasy: z Moskwy
        • dreg13 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:27
          Tak działa, że w Polsce w rządzie kradną na potęgę, a nikt ich nie zatrzymuje?
        • langsam Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:37
          Tobie coś między uszami ci nie działa.
          Te trójpodziały władzy, cały ten okropny zachodni system polityczny tak ma właśnie funkcjonować: niedoskonały człowiek popełnia przekroczenie, błąd, przestępstwo, zbrodnię. I zostaje zatrzymany i osądzony, w dodatku nie chroni go żadnych 400 policjantów.
          • milva24 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:51
            langsam napisała:

> Tobie coś między uszami ci nie działa.
            > Te trójpodziały władzy, cały ten okropny zachodni system polityczny tak ma właś
            > nie funkcjonować: niedoskonały człowiek popełnia przekroczenie, błąd, przestęps
            > two, zbrodnię. I zostaje zatrzymany i osądzony, w dodatku nie chroni go żadnych
            > 400 policjantów.

No dokładnie.
        • niemcyy Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:00
          Pod koniec listopada Kaili wygłosiła dziwną mowę pochwalną na cześć Kataru dbającego o prawa pracowników (nie chodziło o praworządność w Polsce w 2016 z linku, który wstawiłeś), a obecny weekend spędza za kratkami. Na razie w miarę zadziałało.
        • vivi86 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:53
          Dokładnie tak. A w Polsce działa tak, że pijany celebrytki potrąca człowieka i 2 razy ucieka z miejsca wypadku i jest spoko.
    • cosmetic.wipes Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:35
      Bardzo dobrze. Jest podejrzenie - jest zatrzymanie.
      Szkoda, że u nas to tak nie działa.
      • milva24 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:51
        Prawda? Co najwyżej przesunięcie na mniej eksponowane stanowisko a i to nie zawsze.
        • marzeka11 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 11:58
          Trochę zabawnie brzmi jedno- od 2016 r. zaangażowana w badanie praworządności w Polsce i zasłynęła też wypowiedzią o Katarze jako "liderze praw pracowniczych". Tak, tym Katarze z niewolniczym traktowaniem pracowników i mnóstwem ludzi, którzy zginęli przy pracach budowania wszystkiego na te mistrzostwa świata w piłce nożnej. Tatusia europarlamentarzystki złapano, gdy uciekał z siatką pełną kasy. U niej w domu 600 tys. euro łapówki znaleziono.
          • evening.vibes Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:01
            Twoje kochane pisiurki (z kłamczuszkiem Mateuszkiem na czele) jak czasem zabłysnął tekstem to też nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ale tego jakoś nigdy nie zważasz big_grin Oligarcha Obajtek nie przeszkadza Marzeczce...
            • marzeka11 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:11
              Moje? Nie ma to jak stosowanie tej projekcji w widzeniu świata.
              Za poprzedniej kadencji zagłosowałam, w drugiej nie- tylko frekwencja, teraz - nawet nie wybieram się na żadne wybory poza samorządowymi.
              Polityka jest ohydna- tyle że obserwowanie polityków różnych na TT i oglądanie ich głupot, które bredzą, mnie w tym tym bardziej utwierdziło.
              Tutaj tylko pokazałam bredzącą o praworządności babę z polityki, która łapówki bierze i chwali też...Katar.
              • niemcyy Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:16
                To, że w Katarze nie są przestrzegane prawa człowieka, nie znaczy, że w Polsce jest praworządność.
              • evening.vibes Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:22
                marzeka11 napisała:
                > Polityka jest ohydna

No pacz pani tylko jakoś ohydy obecnego rządusia nie dostrzegasz. Nie zakładasz wątków, nie komentujesz przekrętów.
          • woman_in_love Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:02
            ale złapano: a nie że przeniesiono ją na stanowisko ambasadora, tak jak przenoszą waszych księży na inną parafię czy waszych polityków - na stanowisko w innej spółce
          • milva24 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:04
            No ale skoro ją złapano i zostanie ukarana to znaczy, że prawidłowo zadziałały mechanizmy, które niestety nie działają w Polsce.
          • cosmetic.wipes Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:05
            I na lewo zdarzają się debile. Wśród prawaków za to występują powszechnie.
            • marzeka11 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:13
              cosmetic.wipes napisała:

> I na lewo zdarzają się debile. Wśród prawaków za to występują powszechnie.
              >

Widzisz, obserwowanie polityków z każdej ze stron sprawiło, że kompletnie się z tobą nie zgadzam. Z każdej strony debili w polityce pełno. I nie musi mi o tym nikt mówić- wystarczy obserwować na TT ich wpisy, które czasami próbują potem skasować, a nic w necie nie ginie.
              I dlatego powtórzę: nie pójdę na żadne poza samorządowymi wyborów.
              • woman_in_love Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:15
                uff: i bardzo dobrze, bo znów wybierzesz PiS
              • natalia.nat Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 12.12.22, 13:46
                Czyli nie ma żadnej różnicy między wcześniejszymi rządami opozycji a obecnymi rządami PiS. Wszystko jedno czy chorujemy na przeziębienie czy na wirus Ebola.
          • iwles Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:09
            600 tys euro to i tak mniej (duuuużo mniej) niż 70 mln zł.
            Powiedz, gdzie teraz siedzi Sasin?
          • niemcyy Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:14
            Nie chrzań, widocznie pis nie miał takich pieniędzy jak Katar, żeby jej posmarować, bo wyprowadzają po raptem 40 tys pln ze spółek państowych w formie darowizn wdzięcznych pracowników na kampanię pisiorów. Nie kojarzysz, że właśnie krótko po tej wypowiedzi o Katarze ją zamknęli?

Kto i jakie konsekwencje poniósł za zakup respiratorów od handlarza bronią albo przekręty na działkach kupionych za ułamek wartości od kk? Mało zabawne, że nikt, a na pewno nie pisioory.
    • bywalec_hoteli Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:16
      Nie sądzicie ze to korupcyjny skandal? Ciekawe jaki bedzie wyrok sądu.
      • milva24 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 12:22
        Tak, korupcyjny skandal. Czekam aż ktoś wykryje i osądzi podobne skandale w Polsce. Oby niedługosmile
      • angazetka Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 15:18
        Oczywiście, że korupcyjny skandal, jak wszystko wokół tego mundialu.
        Imponuje mi jednak to, że można. Można aresztować za wałki prominentnego polityka. Kiedy w Polsce?
        • bywalec_hoteli Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 15:58
          A dawny minister infrastruktury o popularnym nazwisku nie został aresztowany?
          • angazetka Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 16:07
            Został, po sześciu latach od tego, jak przestał być ministrem.
            A poprzedni minister zdrowia za sprawę respiratorów od handlarza bronią? A osoba odpowiedzialna za wybory kopertowe? A osoby odpowiedzialne za budowę elektrowni w Ostrołęce? A...
    • skumbrie Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 16:22
      >Ciekawe co ematka na to?

Jestem ciekawa, kiedy za plandemię się wezmą.
    • bywalec_hoteli Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 17:12
      Zarzuty wobec zatrzymanych osób są grube:
      wydarzenia.interia.pl/zagranica/newsamp-wiceszefowa-pe-eva-kaili-postawiona-w-stan-oskarzenia-zostal,nId,6466477

nie tylko korupcja ale udział w grupie przestępczej i pranie pieniędzy.
      Ciekawe
      • paskudek1 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 17:23
        No i? Już Ci tu kilka osób dobitnie wykazało że tam osoby podejrzane mają postawione ZARZUTY i są zatrzymane. Bez względu na to jakie stanowiska pełniły. A u nas? Przepierdolone MILIARDY i gówno można winnym zrobić.
        • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:30
          paskudek1 napisała:

> No i? Już Ci tu kilka osób dobitnie wykazało że tam osoby podejrzane mają posta
          > wione ZARZUTY i są zatrzymane.

Ja jako Europejka jestem rozczarowana. Jako Polka tez. Jestem tez rozczarowana jako Amerykanka.
          Marzeka ma racje. Wszedzie ten sam syf.
          • paskudek1 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:42
            Zdecyduj się może, jesteś Polka czy Amerykanka?
            • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:54
              paskudek1 napisała:

> Zdecyduj się może, jesteś Polka czy Amerykanka?

A musze?
          • langsam Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:18
            HIHI
            Jeżeli się nie mylę, to George Washington bardzo rozsądnie napomniał ojców współzałożycieli: "nie wierzcie w jednostkę, wierzcie w instytucje", kiedy proponował rozmaite ograniczniki, które uniemożliwiłyby władzę dyktatorską i odejście od zasad demokracji.
            Widzisz, jednostka może zawieść, ale póki dobrze działają instytucje, nie narobi takich szkód. Za to jeżeli działa się "bez żadnego trybu" to hulaj dusza. big_grin
            • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 21:15
              langsam napisała:

> Widzisz, jednostka może zawieść, ale póki dobrze działają instytucje, nie narob
              > i takich szkód. Za to jeżeli działa się "bez żadnego trybu" to hulaj dusza. big_grin

No, ale gdzie te instytucje dobrze dzialaja? Jesli myslisz, ze w USA, to sie mylisz, niestety.
              • langsam Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 22:53
                Tam, gdzie polityk robiący szemrane, korupcyjne interesy zostaje zatrzymany i osądzony. "Są jeszcze sądy w Berlinie".
    • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 17:54
      EU powinna brac przyklad z Illinois w osadzaniu skorumpowanych urzednikow i politykow, Illinois sposrod wszystkich stanow poslalo ich najwiecej do wiezien, od 2000 roku az 891 osob
      Warto tez dodac ze 4 z ostatnich 10 gubernatorow tez siedzialo
      • taniarada Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:03
        USA nijak się ma do unii i tych urzędasów .Ta pani chciała uczyć Polaków praworządności ,a sama to prawo złamała .
        • cosmetic.wipes Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:07
          No pacz taniutki. To zupełnie jak Kurski z drugim ślubem, Martusia K. z ojcostwem swoich dzieci, Figurska z sexy wiernością i Jarek z wystarczy nie kraść 😁
          • niemcyy Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 21:40
            Niezupełnie, bo tych z Twoich przykładów nie spotkała żadna kara, a Kurski w uznaniu całokształtu teraz dostał lepszą fuchę.
            • milva24 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 23:19
              To sarkazm był, jak mniemam.
              • niemcyy Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 23:25
                Też tak mniemam smile, ale napisałam, żeby trolle się nie fatygowały rozwijać odnogę, bo od czapy i tak już piszą o praworządności w Polsce.
        • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:16
          No jesli tak, to nieladnie z jej strony
      • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:33
        jackowo.deluxe napisała:

> EU powinna brac przyklad z Illinois w osadzaniu skorumpowanych urzednikow i pol
        > itykow, Illinois sposrod wszystkich stanow poslalo ich najwiecej do wiezien,
        > od 2000 roku az 891 osob
        > Warto tez dodac ze 4 z ostatnich 10 gubernatorow tez siedzialo

Wsadzilabym do pierdla paru sedziow i adwokatow, z innego stanu.
    • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:10
      No i cieszy to ze wsrod lapowkarzy w Brukseli nie ma Polakow
      Bo jak Polak krainie za granica to jednak wiekszy wstyd niz jak kradnie w ojczyznie
      • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:36
        jackowo.deluxe napisała:

> No i cieszy to ze wsrod lapowkarzy w Brukseli nie ma Polakow

Mam nadzieje, ze UE zajmie sie porzadkami w Brukseli. Tam duzo wiecej przewalow odchodzi i na duzo wieksza skale. Tylko kto to ma zrobic, jak wszyscy umoczeni? Moze Tusk?
        • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:42
          More Gianni Infantino🙂
          • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:44
            Moze, nie ‘more’
            • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:49
              jackowo.deluxe napisała:

> Moze, nie ‘more’

Domyslilam sie. big_grin
      • paskudek1 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:43
        A mnie się wydaje że nie ma znaczenia gdzie kradnie ale że w ogóle kradnie. I tyle. Ale każdy ma swoje standardy moralności.
        • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:46
          Ja jestem pragmatyczka, nie idealistka
          Lapowkarze byli, sa i beda
          • taniarada Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:49
            Może w końcu Polsce zostaną wypłacone należne środki z KPO panno Jackowo😉
            • angazetka Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:51
              A co, spełniamy już warunki? big_grin
              • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:53
                angazetka napisała:

> A co, spełniamy już warunki? big_grin

A komu to oceniac?
                • angazetka Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:05
                  Tym, którzy wypłacają?
                  • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:12
                    angazetka napisała:

> Tym, którzy wypłacają?

A kto wyplacajacych oceni?
            • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:02
              Nigdy sie w tej sprawie nie moglam polapac o co chodzi
              Wiem tylko ze Ziobro gra mi na nerwach
              Wydaje mi sie ze to rasowy warchol
          • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 18:51
            jackowo.deluxe napisała:

> Ja jestem pragmatyczka, nie idealistka
            > Lapowkarze byli, sa i beda

Ja jestem idealistka. Brzydzi mnie klamstwo, zlodziejstwo, lapowkarstwo w stopniu najwyzszym. Nie mowiac juz o innych, duzo gorszych rzeczach.
            • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:09
              Osobe pragmatyczna tez moga brzydzic te rzeczy
              Czasem jednak trzeba poswiecic swoj idealizm dla wiekszego dobra
              I jest to czasem objaw najwiekszej pokory
              • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:14
                jackowo.deluxe napisała:

> Osobe pragmatyczna tez moga brzydzic te rzeczy
                > Czasem jednak trzeba poswiecic swoj idealizm dla wiekszego dobra
                > I jest to czasem objaw najwiekszej pokory

Jakiego wiekszego dobra?
                • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:19
                  Ciezko dyskutowac o tak zlozonych sprawach z Telefonu komorkowego
                  • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:28
                    Jakies tylko jedno dobro wymien. Reszty sie domysle.
                    • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 19:33
                      Np zona zdradza meza zeby pomoc ojczyznie
                      Takie sytuacje byly podczas II wojny swiatowej
                      • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:06
                        Myslisz, ze wspolczesne Polki dopuszczaja sie takich poswiecen, by ratowac Ojczyzne? big_grin

Masz racje. Na pewno dalabym lekarzowi lapowke, aby ratowac zycie kogos mi bliskiego, chociaz, i dawanie i branie lapowki jest karalne, ale nigdy nie wzielabym lapowki.
                        • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:13
                          malgosiagosia napisała:

, aby ratowac zycie kogos mi blis
                          > kiego, chociaz, i dawanie i branie lapowki jest karalne, ale nigdy nie wzielaby
                          > m lapowki.

A gdybys potrzebowala desperacko pieniedzy na leczenie dziecka?
                          • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:26
                            jackowo.deluxe napisała:

> A gdybys potrzebowala desperacko pieniedzy na leczenie dziecka?

No przeciez nikogo bym nie obrabowala.
                            • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:32
                              Nie, ale lapowke bys jednak wziela👍
                              • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:54
                                Moje gdybanie musze umiescic jednak w jakiejs realnosci, wiec ja nie znam nikogo, kto chcialby dac mi lapowke i nie ma tez zadnego powodu.
                                • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 21:14
                                  Rozumiem
                                  Tylko moze niepotrzebnie uzywamy ordynarnego slowa ‘lapowka’
                                  W Chicago to jest gruby nietakt
                                  U nas po prostu mowimy
                                  You scatch my back and I’ll scratch yours🙂
                                  • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 21:18
                                    Literka mi uciekla
                                  • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 21:33
                                    Pamietam czasy, ze lapowka za przekroczenie predkosci to 20 $. Jakas absolutna normalka. Ludzie dawali, policja brala. Od wielu lat nie slyszalam juz o czyms takim.
                                    Ale lapowkarstwo kwitnie, tylko w zupelnie innej formie.
                                    • jackowo.deluxe Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 21:53
                                      Z podmyceniem w Chicago jest jak z mrozem w Minnesota - dla kogos kto go nie doswiadczyl, jest nie do wyobrazenia😄
            • paskudek1 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:12
              malgosiagosia napisała:

> jackowo.deluxe napisała:
              >
              > > Ja jestem pragmatyczka, nie idealistka
              > > Lapowkarze byli, sa i beda
              >
              > Ja jestem idealistka. Brzydzi mnie klamstwo, zlodziejstwo, lapowkarstwo w stopn
              > iu najwyzszym. Nie mowiac juz o innych, duzo gorszych rzeczach.

To powinnaś rzygać na samo wspomnienie PiS a jakoś ich lubisz. Zdecuduj się może?
              • malgosiagosia Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:18
                paskudek1 napisała:

> To powinnaś rzygać na samo wspomnienie PiS a jakoś ich lubisz. Zdecuduj się moż
                > e?

Manipulantow omijam z daleka, paskudek. Pa

• paskudek1 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:39
                  malgosiagosia napisała:

> paskudek1 napisała:
                  >
                  > > To powinnaś rzygać na samo wspomnienie PiS a jakoś ich lubisz. Zdecuduj s
                  > ię moż
                  > > e?
                  >
                  > Manipulantow omijam z daleka, paskudek. Pa
                  >

Ojej, wytknięto ci hipokryzję i od razu ogonek podkulasz? Biedactwo. Cóż, twoje oburzenie na przewałki w parlamencie europejski przy wielkiej miłości do PiS jest znamienne dla wyznawców prezesa
            • natalia.nat Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 12.12.22, 14:31
              malgosiagosia napisała:

> Ja jestem idealistka. Brzydzi mnie klamstwo, zlodziejstwo, lapowkarstwo w stopn
              > iu najwyzszym. Nie mowiac juz o innych, duzo gorszych rzeczach.

Ale jeżeli robi to wszystko partia rządząca, to przestajesz być idealistką i już cię nie brzydzi, prawda?
              • paskudek1 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 12.12.22, 14:50
                natalia.nat napisała:

> malgosiagosia napisała:
                >
                > > Ja jestem idealistka. Brzydzi mnie klamstwo, zlodziejstwo, lapowkarstwo w
                > stopn
                > > iu najwyzszym. Nie mowiac juz o innych, duzo gorszych rzeczach.
                >
                > Ale jeżeli robi to wszystko partia rządząca, to przestajesz być idealistką i ju
                > ż cię nie brzydzi, prawda?

Już mi odpisała wyżej że manipulatorów unika.
                • langsam Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 12.12.22, 15:10
                  Ale TV PiS ogląda, nie? big_grin
                  • paskudek1 Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 12.12.22, 16:17
                    langsam napisała:

> Ale TV PiS ogląda, nie? big_grin

Ale ona tu unika manipulatorów, dlatego mi nie odpowie n pytanie 🤣🤣. Wiesz, taka odraza wybiórcza.
    • mid.week Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 20:17
      Ematka na to, ze prawidlowo dziala. Jest podejrzenie, jest sledztwo i zatrzymania. Nie tak jak u nas.
      • taniarada Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 11.12.22, 23:06
        Wiszę sobie na ematce 😉 W UE urzędnicy i parlamentarzyści powinni być czyści jak łza .Ale nie ma takich .Wszędzie brudne łapy.
        • langsam Re: Wieceszefowa Parlamentu Europejskiego zatrzym 12.12.22, 15:09
          Bzdura. Gdzie pokusa, tam znajdą się tacy, co ulegną. Skoro nie są w stanie zapobiec zgniliznie żadne siły specjalne na świecie, to należy przyjąć do wiadomości, że zgniłe jabłka się trafiają.
          Podstawą jest system, który daje szansę na wychwycenie, zatrzymanie, osądzenie. Czyli m.in. niezależne od władz sądownictwo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka