Dodaj do ulubionych

Włosy kręcone - co kupić-zdjecie

11.12.22, 14:33
Jak w tytule, moje dziecko ma długie kręcone włosy. Zdjęcie po umyciu i rozczesaniu. Włosy po wysuszeniu się puszą i zazwyczaj związane są w kucyk. Chciałabym kupić jakiś zestaw do pielęgnacji. Szampon, maski ,odżywki itp. Internet jest pełny ale liczę na doświadczenie emam. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 14:47
      Daj dziecku spokój. I co tu kombinowac? Szampon i balsam ułatwiajácy rozczesanie.
      • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:06
        Ja chcę coś pod choinkę kupić. Do tej pory sam ogarnia szampon i jakąś odżywkę nakłada ale chciałam coś fajnego w komplecie kup8c😄
        • georgia.guidestones Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 14:07
          Jest cala seria kosmetykow Cantu. Tylko nie kazdy lubi mocny zapach piña colady. Jesli to syn, to moze mu przeszkadzac, w/g niektorych zapach jest "niemęski".
      • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:11
        Nie masz kreconych co?
        Jak nie okiełzna dzieciak zacznie prostować, zeby szopę na głowie tłumić.
        Bardzo dobrze Zadbane loki to ładne włosy, bez puchu i siana.
        I to mowie jak, która 20 lat prostowała włosy bo nie wiedziała jak dbać o kręcone
    • chococaffe Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 14:49
      Jakie piękne!
      • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:06
        Dzięki , nie po mamusi ani to tatusiu😄
    • ichi51e Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:09
      czesać tylko na mokro na sucho już nie.
      • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:12
        To akurat zalezy od włosów. MOje się kręcą tak, ze normalnie je czeszę na sucho (ale mam specjalną szczotkę), na chwile się troche rozprostują i po 10-15 minutach wracają do skrętu
        • pani_tau Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:30
          Jaka to szczotka?
          • ichi51e Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 16:53
            nie szczotka ale grzebień - jak gdzieś wam się trafi to bierzcie w ciemno. Kościany. w życiu takiego nie miałam. Naprawdę antystatyczny. Kupiłam na jarmarku z jakiejś węgierskiej manufaktury. Rewelacja. Maja tez stronę.
            • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:26
              Przepraszam ale mow za siebie. Ja mam szczotkę. Oliwia Garden idetangle. U mnie grzebienie się nie sprawdzały. Za duzo i za gęste mam włosy.
              • ichi51e Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:37
                u mnie tez się nie sprawdzały az nie trafiłam na ten. jutro sprawdzę jak się ta firma nazywa - stoisko ciągle stoi. inna jakość
                • afro.ninja Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 20:20
                  Nikt juz grzebieniem lokow nie czesze.
    • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:15
      Kupiłabym zestaw Anven. Poczytaj jaką mają porowatość włosy córki a jak nie będziesz pewna to kup dla średnio porów.
      Kupiłabym odzywkę proteinową, emolientową, nawilżającą, do tego szampon i krem do loków. Anwen ma teraz nowy bardzo dobry (Good Looking się nazywa).
      20 lat włosy prostowałam i walczyłam z ich naturą, bo nie wiedziałam jak o nie zadbac aby się nie puszyły i nie robiło sie siano na głowie.
      Teraz mam znowu kręcone swoje naturalne, które oprócz dobrych odzywek, szamponu nie wymagają żadnych fikołków. Jak pomyśle ile czasu spędziłam na prostowaniu...
      • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:28
        Dzięki , poczytam . Czy porowatość dziewczyn a chłopców się czymś różni. Pytam bo to chlopak
        • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:39
          Zrobiłam test na porowatość włosów wg google i są wysokoporowate
        • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:28
          Nie smile Te włosy sa albo średnio albo wysokoporowate (takie są kręcone).
          Jezeli ma problem z przetłuszczającym sie skalepm głowy polecam peeling trychologiczny (ale nie taki z drobinkami tylko z delikatymi kwasami).
          • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:31
            To nie kupuj odzywki nawilżającej.
            Kup szampon. Odzywkę proteinową i emolientową.
            Proteinową moze nakładać na długość włosa od uszu w dół ( na mokre wsłowy), myje skórę główy szamponem, spłukuje nakłada emolientową (nie od samej skóry, tak od uszu w dół włosa, zostawia na 10 minut. Spłukać, na mokre nałożyć krem, odgnieść i wysuszyć albo suszarką z dyfuzorem...albo niech same schną. Tylko nie spać z mokrymi.
    • mikams75 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:19
      - odzywka bzowa anwen
      - aktywator lokow cantu plus olejek arganowy
      - nakladanie odzywki na wlosy, tak od szyi w dol, przed myciem, ale jakas inna, nie te bzwa, fructis hairfood w duzych slojach ma calkiem niezle.
      - szampon to w sumie nie wiem, mam wrazenie, ze niewiele sie roznia miedzy soba jesli stosuje sie dodatkowo odzywki.
      • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:40
        Dzięki,
        • sabek81 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:45
          Seria curl z loreal expert, corka ma troche mniejszy kręt niz Twoja ale pusza sie dosyc mocno a po tej serii jest w miarę ok, nie czesac po wysuszeniu.
          • sabek81 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:46
            Skręt nie kręt🙈😂
        • aqua48 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:47
          Aktywator cantu może za bardzo obciążać i zbijać włosy, Lepszy jest krem do loków Nivea.w białej tubie. Bywa w Rossmanach.
          Odżywkę i szampon mleko owsiane Garniera polecam.
          Ważne by chłopak nauczył się myć włosy na długości odżywką, a tylko skórę głowy szamponem nakładanym nie bezpośrednio i w bardzo małej ilości.
          Włosy piękne swoją drogą.. Mój młodszy syn miał włosy podobnej długości, ale proste jak druty, za to gęste niemożliwie, tak że warkocz wychodził grubości nadgarstka..
          • mikams75 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 16:00
            z cantu nie mozna przesadzic z iloscia ale trzeba mu przyznac, jest skuteczny przecwko puszeniu sie i to dziala tez na wlosach bez skretu.
      • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:32
        Szampony się różnią. Mogą być z silnym detergenetem lub ze słabym. Nie powinno sie myć cały czas silnym. 1-2 w miesiacu silnym, poza tym delikatnym.
        Poza tym są szampony z BSem (to jest delikatny detergent ale moze niektorych uczulać). Sa takie bez BSa.
        Szampon dobiera się do skóry głowy, odzywki do włosów
    • gryzelda71 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 15:50
      Odżywkę po myciu z olejkami. Zwykły Garnier z imbirem fajny. Tak zachwalany Anven u mnie nie zachwyca wolę Onlybio.
      Vzesac na mokro, spac ze związanymi.
    • nangaparbat3 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 16:05
      Moja córka ma takie włosy. Strasznie z nimi cudowala w gimnazjum i liceum, na studiach odpuściła, po prostu myje i rozczesuje palcami (to zajmuje sporo czasu, ale się nie puszą)- są przepiękne, jak nigdy wcześniej.
      Mam podobne, też nie szaleję, nawet covid im nie dał rady.
    • konsta-is-me Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 16:47
      Onlybio dla wysokoporow jest niezłe- odżywka zamykająca łuski, czy maska.
      Trust my sister też może być.
      Cantu,chyba teraz nawet w Rossmanie jest.
      Z wyższej półki Kerastate ale ,patrząc na zdj.chyba nie będzie potrzebne.
      Można na koniec spłukać włosy woda z odrobiną octu.
      Potem na wilgotne dać trochę olejku .
    • turbo_sniezynka Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:20
      Mam wlosy srednioporowste, falo-loki. Mozesz poogladac curly madelaine albo zakrecovnia. Mi bardzo pomogly ich blogi i yt na samym poczatku.
      W dobrej cennie sa odzywki kallos, mnie niestety uczulaja itchy ms, wiec nie uzywam. Z szamponu uzywam takiego czarnego z rossmana do mocnego mycia i lagodnego z hairy tale (ma osmiornice na butelce). Ostatnio uzywam odzywek only bio, sprawdzaja sie.
      Ktos wyzel polecal produkty anwen, dla mnie niewypał. Nawet nie zużyłam do końca odżywek, nic zupełnie nie robiły.
      Przy wysokiej porowatości możesz kupić curl activator z cantu. Sama go lubie ale na moim włosach sprawdza się lepiej awokadowy.
      Jeżeli chodzi o zel to już metoda prób i błędów. Przy wyższej porowatości można iść w coś emolientowego.
      • turbo_sniezynka Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:22
        W przypadku łagodnych szamponów polecam kupic taki bez cocamidopropyl betaine. Jest uczulajacy, mialam okropny świąd glowy i koszmarny łupież który leżał na skórze glowy jak skorupa a nie jakieś pojedyncze "płatni sniegu". Jest sklep online na piękne włosy, tam można filtrować produkty.
    • enia17 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 17:42
      Piekne wlosy.
      U nas ja & corka wlosy drugie, falowane, latwo koltuniace sie.
      Polecam Revlon Equave. Szampon odzywka spray po albo produkty do wlosow kreconych firmy John Frieda.
    • klaramara33 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 18:32
      Only bio polecam, moja córka ma falowane włosy i tylko maska do wysokoprow pomaga im.
      • klaramara33 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 18:35
        I olejek Onlybio do wysokoprow. Szampon dla v dzieci bez dla np.bambino.
    • lampasufitowa Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 20:28
      Ładnie!!!
      Miałam fazę włosomaniactwa bom posiadaczką loków również jest, teraz nie chec mi się i nie mam mocy na poelęgnację ale.. Odżywki: emolientowe, humekatnowe, proteinowe są...kup w rossmanie czy hebe.. każda robi coś innego. Lokom nie wystarczy szampon i odżywka, oj nie...
    • niemcyy Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 11.12.22, 21:19
      Fajne włosy!

Może coś z curlykids mu podejdzie, jeśli się nie obrazi za nazwę smile
      • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 14:42
        Nie obrazi się, to nadal moje dziecko 😏
    • fibi00 Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 09:27
      A jak je suszycie? Ja swoje loki zostawiam same do wyschnięcia i ewentualnie na koniec , jak czuję że jeszcze przy głowie są wilgotne, suszę suszarką głową w dół - wtedy uzyskuję efekt burzy loków. Jeśli nie mogę czekać aż włosy same wyschną wtedy suszę dyfuzorem z głową w dół. Nie używam jakiś specjalnych specyfików do kręconych włosów.
      • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 14:44
        Nie suszy, czeka aż same wyschną
    • kanga_roo Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 10:16
      polecam namówić syna na cieniowanie włosów, nawet tylko delikatne (cieniowanie podbija skręt) , oraz nauczyć, że odżywki nie należy żałować, najlepiej jej nie spłukiwać, włosów mokrych nie wycierać ani nie suszyć, tylko lekko wygnieść wodę ręcznikiem, rozczesać takie kapiące, i zostawić do wyschnięcia (ja wprawdzie odgniatam je od dołu w papierowy ręcznik, ale mój syn zostawia mokre).
      mogę powiedzieć, że emolientowa odżywka onlybio zrobiła loki nawet mojej córce, która włosy miała podatne, ale bez wyraźnego skrętu. syn i ja mamy burzę loków tongue_out
    • kurt.wallander Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 12:34
      Moja córka z kręconymi włosami, jest wielką fanką odżywki emolientowej Onlybio. Szampon ostatnio polubiła oczyszczający z Hairy Tale Cosmetics, lubi też oczyszczający Onlybio z linii Hair of the Day.
      Hairy Tale Cosmetics mają też produkty przeznaczone do kręconych włosów, więc może coś z tego na prezent?
    • kotejka Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 13:22
      a nie lepiej sciac to futro jak tyle problemow z pielegnacja?
      chlopcy w krotkich kreconych fryzurkach wyladaja uroczo
      • arkanna Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 14:47
        Ja żadnych problemów nie mam. Wątek założyłam w celach edukacyjno/ prezentowych. Młody jak będzie chciał to sam zetnie, ja już wpływu na to nie mam.
    • atenette Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 13:52
      Mam kręcone włosy i użeram się z nimi całe życie, więc jeżeli to chłopiec to pierwsza moja myśl po co się tak męczyć? smile Ale oczywiście to Wasza decyzja, Twoja i syna. Przede wszystkim zapraszam na grupę Curly Girls Polska na FB, jeżeli masz ochotę i motywację żeby nauczyć się czegoś o pielęgnacji włosów kręconych. Na pewno nie wolno ich czesać na sucho! Czeszemy tylko na mokro, a w dniach bez mycia ewentualnie reanimujemy skręt jeżeli jest taka potrzeba (np. spuszą się). Dbamy o równowagę PEH włosów. Po myciu włosów na pewno niezbędny, przynajmniej u mnie jest stylizator/krem do loków (u mnie Nivea lub onlybio) i żel na mocno mokre włosy, ale u dziecka można sobie chyba ten żel podarować. Gdybyś chciała jednak kiedyś wypróbować to: na mokre włosy nakładam stylizator/krem, wtedy właśnie rozczesuje włosy, nakładam żel ugniatając włosy (na mokre, ociekające wodą włosy) i zostawiam do wyschnięcia lub suszę (kręcone suszymy tylko suszarką z dyfuzorem! - jak suszyć możesz znaleźć na youtube, bo często nawet fryzjerki robią to źle). Po wyschnięciu na włosach robi się coś co nazywamy "sucharkami" - wtedy dopiero włosy ugniatamy ponownie i mamy piękne, lśniące loki.
      Na youtube swoją drogą pełno jest filmików o myciu i suszeniu kręconych włosów.
      • hanusinamama Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 14:12
        NO własnie odpowiednio dobrana pielegnacja zakończy użeranie się. Pielęgnacja plus dobre cięcie.
        • atenette Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 14:16
          No na pewno będzie zdecydowanie łatwiej, ale niestety nigdy nie będzie tak, że byle jaki szampon, odżywka, uczesać i z głowy sad.
      • kanga_roo Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 15:36
        a wiesz, jak się wygląda z kręconymi, krótko obciętymi włosami rano po wstaniu z łóżka? kiedyś obcięłam się "na Hugh Granta", wyglądałam uroczo....z wyjątkiem poranków, kiedy to bardziej przypominałam Beavisa. codzienne moczenie włosów o poranku, podziękuję. więc albo włosy do 2 cm, albo możesz mieć codziennie szopę, mikrofon lub fryzurę na Kopernika. dla chłopaka z kręconymi włosami możliwość spięcia jest nieoceniona. mój syn ma długie włosy od drugiej klasy podstawówki, najlepiej układały się zawsze cieniowane, najgorzej cięte na prosto.
        • afro.ninja Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 20:23
          Trzeba spac w czepku, na specjalnej poduszce, albo w chustce.
        • atenette Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 13.12.22, 06:49
          To chłopiec - mówię o takich całkiem krótkich smile
    • majenkirr Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 15:57
      Chyba podobne do włosów mojej córki Przede wszystkim niech nie rozczesuje po umyciu, nie będą się puszyć.
    • afro.ninja Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 20:21
      Ja bym mu zafundowala fryzjera od lokow, bo widac ze wlosy tego potrzebuja.
    • princesswhitewolf Re: Włosy kręcone - co kupić-zdjecie 12.12.22, 21:30
      Wspaniale. Jakbym chciala cos zmieniac to czasem bym sobie na grube walki nakrecila takie loki to wtedy jest odmiana i gruby lok. Ale po co . Pieeekne

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka