triismegistos 11.12.22, 20:40 Temat na czasie, gdzie kupić super zimowe skarpetki z jakiegoś merynosa czy coś? Takie żeby można było łazić kilka godzin po zimnie w niespecjalnie ciepłych butach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
auksencja15 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 20:48 Soxy merino są spoko. A tak to polecam buty z wełnianym wnętrzem można mieć cienkie rajty nawet i jest ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 21:08 Zmiana butów nie wchodzi w grę 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 20:48 Ja na Zalando mało pomocnie, wiem.a raz dostałam od przyjaciółki na Mikołaja wspaniałe, okazały się z Aldo Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 20:50 Ale na zalando takie z wełny? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 20:53 W sklepie Nastopy plus w róznych małych, niekoniecznie polskich, ze zwykłej owczej wełny Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 20:54 z merynosem nastopy.pl/oferta?topSellers=filtered&phrase=merynos Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 21:40 U nas wszystkie skarpety w domu, do różnych zastosowań, pochodzą z Decathlona. Mają sportowe, narciarskie, treki (szczególnie polecam) oraz tzw zwykłe. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 21:51 Ja mam taką budę pod blokiem z bielizną polskich marek i tam kupuję moje ukochane zimowe skarpety. Skarpol z wełny jagnięcej. Cieplutkie. Tylko nie można prać w pralce, bo się robią takie skurczone, nie wiem jak to się zwie profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 23:55 to się nazywa, że się filcują. proces jest nieodwracalny, to zniszczenie włókien i robi się od różnic temperatur. czyli jak pierzesz w 40 a płuczesz w zimnym na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 12.12.22, 08:13 Dzięki, wiedziałam że jest na to słowo To właśnie w pralce się filcują. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 21:53 Lubię z Medicine. Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow2 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 21:56 Ja kupowałam ostatnio w Elblągu u pani na ryneczku, skąd miała to nie wiem, ale wybór ogromny. Z wełny rozniastej, od takich typowych góralskich po zwykle np. z alpaki, ale nie tylko Może warto poszukać własnej na rynkach? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 12.12.22, 17:07 Zwykłe skarpetki z alpaki? Chyba żyję w świecie równoległym, bo zwykłe skarpetki są z bawełny z dodatkiem sztuczności, a alpakę widuję głównie na targach designu czy mody, a tam ceny zwykłe bynajmniej nie są. Chyba że tej alpaki jest 5%. Ale i takich nie widuję w zwykłych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 21:57 do niezbyt cieplych butow polecam cieple wkladki z welna, wg mnie daja wiecej niz same skarpetki. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 12.12.22, 06:02 Podpiszę się pod tymi wkładkami. Kupiłam do jednych butów takie z wełną z jednej strony i aluminiową izolacją z drugiej. Różnica niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 22:01 Polska (pomimo nazwy) firma steven , skarpetki do wyboru do koloru i maja świetna jakość steven.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 22:56 Nie cuduj ze skarpetkami tylko kup sobie toe warmers , albo wkladki do butow z owczej welny. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 12.12.22, 05:44 Wkładki mi niepotrzebnie, bo podeszwę buciki mają świetną, tylko z wierzchu są za mało ciepłe. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 11.12.22, 23:28 W calzedonii, z kaszmirem lub/i wełną, najchętniej długość 3/4. W oysho czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 12.12.22, 08:26 Mam podobnie. Tez buty bez ocieplenia. Sprawdzaja mi sie 2 skarpetki: Icebreaker welniane z wentylacja na palcach, upilam w sklepie 8a. Drugie to bedzie zaskoczenie - skarpetki z welna z KappAhl. Sa taniutkie, wystepuja w wersji skarpetki i podkolanowki i sa fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Gdzie ematka kupuję skarpetki? 12.12.22, 16:54 outlet calzedonia (futura) podkolanówki zimowe kupowałam, były od 6.90 do 9.9p za sztukę lub 2 zależy od modelu, no i dodatkowo promka 4+1 gratis, dwupaki wchodziły na promkę jaki 1 sztuka skarpet nie kupowałam, bo jestem albo team stópki albo odkolanówki w zależności od sezonu natomiast w zwykłej calzedonii ceny były troszkę chore bo rzędu 59 i 49 za parę podkolanówek Odpowiedz Link Zgłoś