kasandra33 15.12.22, 04:10 Jak dla mnie "życzymy wam dziecka" wypowiedziane do pary, która nie kilku lat nie może mieć dziecka pomimo starań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sueellen Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 04:49 Znaczy że ludzie składają sobie życzenia w ogóle nie wierząc w moc tych życzeń tylko po to by narzekać, że ktoś życzy im dokładnie tego czego pragną? Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 10:01 Cóż, pewne życzenia mogą po prostu rozdrapywać rany i być przejawem złośliwości albo bezmyślności, a nie życzliwości... Życzenie komuś dziecka to nie to samo, co życzenie dostania się na upragnione studia, zdobycia wymarzonej pracy albo napisania książki. Można te problemy prokreacyjne zastąpić prostym: "żeby się spełniły wasze marzenia" - uniwersalne, a nie kopie po jajkach i jaknikach... Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 07:37 Ale z osobami zafiksowanymi na jakimś marzeniu czasem w ogóle się nie da rozmawiać: życzysz dziecka - źle bo rozdrapujesz rany, życzysz "spełnia marzeń" - żle, bo albo dopowiedzą sobie że życzysz im dziecka i patrz pkt 1 albo się obrażą bo zapominasz że oni pracują nad powiększeniem rodziny i radzisz im dać se siana. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 11:26 No nie dogodzisz. Zdrowia szczęścia pomyślności - zbyt banalne. Bardziej spersonalizowane ( zakładamy że składający życzenia zna pragnienia) też źle. Najlepiej w ogóle nic nikomu nie życzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 17:15 sueellen napisała: > No nie dogodzisz. Zdrowia szczęścia pomyślności - zbyt banalne. Bardziej sperso > nalizowane ( zakładamy że składający życzenia zna pragnienia) też źle. Najlepie > j w ogóle nic nikomu nie życzyć. Poprostu zyczyc wesolych/szczesliwych/milych swiat. Tak ogolnie, przy stole swiatecznym. Oplatek i kazdy z kazdym to dla mnie jak horror. Nie praktykuje. Zreszta w moim rodzinnym domu za szczescie tego nie bylo, ale u rodziny/znajomych bardzo nie lubilam. Bylo to krepujace, jakies takie nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 24.12.22, 20:02 gorzej jak ktoś za głupi żeby dostac się na studia wymarzona praca jest poza zasięgiem a książki nigdy nie napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 10:03 Może cię zaskoczę, ale życzenia nie mają kompletnie żadnej mocy, nawet jeśli ktoś w tę moc (?) wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 13:24 m_incubo napisała: > Może cię zaskoczę, ale życzenia nie mają kompletnie żadnej mocy, nawet jeśli kt > oś w tę moc (?) wierzy. > W takim razie problem z głowy. Po prostu nie składać i nie przyjmować. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 17:40 W jaki sposób nie przyjmować? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 11:28 Normalnie. W trakcie opłatka zwiać do kibla na posiedzenie , wejść na ematke i przedstawić problem. W wigilię czekam na wątek: siedzę na kiblu, chowam się przed ciotka która na mnie czyha z opłatkiem by złożyć mi złowrogie życzenia 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 11:52 I tak cały wieczór przesiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 13:20 marta.graca napisała: > I tak cały wieczór przesiedzieć? > No skoro zyczenia tak latwo wywoluja traume.. trzeba dbac o zdrowie psychiczne. A tak poza tym uwazam ze to mimo wszystko problem z d**y wziety. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 12:43 A co ma jedno z drugim wspólnego? Jeśli nie wierzę w sprawczą moc słów "dużo zdrowia" to znaczy, że mam nikomu nie życzyć dużo zdrowia i uciekać, gdy ktoś tego samego życzy mi? Ty naprawdę szybujesz niczym gołębica... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 03:55 Życzenia nie mają mocy. Są przejawem naszego ciepłego życzliwego myślenia o konkretnej osobie. Mówienie niepłodnej parze, że życzy im się dziecka jest zwyczajnym chamstwem (płodnej zresztą też, to nie jest temat do zyczeń). Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 11:30 Życzyłbym sobie samych takich problemów ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 24.12.22, 22:50 Kretynka. Życzyłabyś sobie bycia niepłodną? Wiesz ile ludzi z tego powodu jest bardzo głęboko nieszczęśliwych? Odpowiedz Link Zgłoś
mc.dongs Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 16:21 Mama do mnie - doroslej już osoby - „żebyś nie pyskowała nam” Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 06:30 "i żebyś był grzeczny" do dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 09:25 Koleżance która miała wówczas 10-12 lat stare ciotki z okazji Świąt nieodmiennie życzyły kawalera... Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 13:32 No nie? Takie wtłaczanie dziewczynkom do głów, że szczytem szczęścia musi być złapanie portek. Albo bajki z zakończeniem- spotkała księcia i żyli długo i szczęśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
loganberry Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 06:55 Zdecydowanie gotowiec z ebooka z życzeniami. Wyświetliła mi się ostatnio reklama czegoś takiego. Najlepiej jak więcej osób w rodzinie go kupi Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 09:16 Wszelkie życzenia, które dają do zrozumienia, że ktoś jest nie taki, jak być powinien. "Życzymy wam dziecka" też może się zaliczać do tej kategorii, jeśli jest to czepianie się "zróbcież wreszcie mamci wnuka, wy lenie i egoiści". Aczkolwiek może być to także coś w rodzaju "życzę wam, żeby się wreszcie udało, bo wiem, jak wam zależy". Zwykle odbiorcy tych życzeń nie mają problemu z odróżnieniem, za to nadawcy komunikatu nr 1 lubią udawać, że to z życzliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 00:16 A wiec zyczenia kotre sie moga latwo spelnic sa OK a te trudniejsze juz nie? Wszelkie życzenia, które dają do zrozumienia, że ktoś jest nie taki, jak być powinien. Czyli zyczenia zdrowia i szczescia podpadaja pod ta kategorie? Znaczy sie wygladacie niezdrowo i nieszczesliwi? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 08:27 Czyli życzenia mojej teściowej do syna: i żeby żona była z ciebie zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 11:49 Życzenie komuś szczęścia nie jest krytyką jego wyborów życiowych. Natomiast wspomniane życzenie dziecku "żebyś był grzeczny" to komunikat: bo teraz to nie jesteś. Czyli zarzut. Podobnie "żebyście wreszcie uczynili mnie babcią" albo "żebyś znalazł porządną pracę", życzenia "kawalera" dla panny (taki przytyk, że powinna mieć) albo z pozoru niewinne "żebyśmy się częściej spotykali" - od toksyka, którego unikamy. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 09:23 kasandra33 napisała: > Jak dla mnie "życzymy wam dziecka" wypowiedziane do pary, która nie kilku lat > nie może mieć dziecka pomimo starań. Dla mnie to nie jest głupota tylko bezmyślne chamstwo. Choć dopuszczam, że może za tym się kryć prawdziwe życzenie, ale często warto ugryźć się w jęzor zanim się wypowie coś takiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 09:23 No jak to? Wszelkie zyczenie, ktore sa zyczeniami zyczacego albo ujawniaja co zyczacy sobie mysli. Przyklady: - no te o bocianach - zebys nie wydawal na glupoty - zeby ci sie RESZCIE udalo X i Y (no tak bo dotychczas bylem nieudacznikiem) A rekord to ktos mi kiedys zacytowal "zeby wam dzieci wreszcie zmadrzaly". Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 09:54 - z tego samego rodzaju jest jeszcze zyczenie braciszka/siostrzyczki wypowiadane do dziecka z glupawym usmiechem do stojacych obok rodzicow. - zyczenie meza singielce - zyczenie przeprowadzki do kraju, gdzie aktualnie jestesmy z wizyta u rodziny, z radosnymi pytaniami do dziecka, ze na pewno o tym marzy (to byla swego czasu klasyka w rodzinie mojego meza, dziecko oczywiscie odmawialo a ja lata temu musialam ciagle dziecku tlumaczyc o co tym ludziom chodzi i ze nie przeprowadzamy sie nigdzie) Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 08:01 Na życzenia braciszka lub siostrzyczki nauczyć dziecko odpowiadać płaczem "to ja ci nie wystarczają??" Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 11:03 tez dobre! Rodzinka mojego meza w ogole uwielbiala takie teksty i to niezaleznie od swiat i ciagle sie pytali dziecko, czy chce braciszka albo siostrzyczke. A dziecko zawsze zaskakiwalo odpowiedzia, ze nie chce. Ale jak to? Fajnie miec rodzenstwo. Niefajnie! Nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 13:07 U mnie w rodzinie był przestraszny foch, bo na pytanie którejś z ciotek: i co, bidulko? Nie dali ci rodzice rodzeństwa, odpowiedziałam, że postawili na jakość, a nie.ilosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 14:51 podoba mi sie ta odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 15:15 Uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 21:20 teksty o tym jak fajnie mieć rodzeństwo często mają rodziciele dzikiej bandy złośliwych karłów. Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 12:03 Jedna z ciotek życzyła mi, abym sobie "ułożyła życie" , podczas gdy ja według własnych kryteriów życie miałam jak najbardziej ułożone i szczęśliwe: akurat cieszyłam się nowym mieszkaniem, pracą i partnerem. Ale co ja tam wiem, "ułożone życie" = monsz i bombelek. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 19:35 Ja w podobnej konfiguracji życiowej też miałam życzone ułożenie sobie życia, co roku, przez lata. Tam jeszcze było "wreszcie" - żebyś sobie wreszcie ułożyła życie. W końcu przekroczyłam wiek, w którym zostałam zakwalifikowana jako nierokująca stara panna i się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 08:07 To masz słabą rodzinę! Znam takie "mądre ciotki" które życzą ułożenia życia kobiecie po 40, wykształconej. Przy czym jako potencjalnego chłopa dla niej widzą absolutnie każdego wolnego dorosłego faceta, od 20 do 60, łącznie z debilami którzy podstawówki nie skończyli. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 12:08 Wszelkie które są nasze a nie ich. W senie "dobrych ocen" dla dziecka, "drugiego dziecka" dla tych o których nie wiemy czy chcą itd. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 12:17 Bo ludzie nie wiedzą czego mają życzyć a głupio tak każdemu życzyć kasy i zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 02:47 Słyszałam już wigilijne życzenia długiego życia w formie żartobliwego : " Żyj Zenek bo kredyty trzeba spłacać". Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 17:10 po_godzinach_11 napisała: > Bo ludzie nie wiedzą czego mają życzyć a głupio tak każdemu życzyć kasy i zdrow > ia A nie mozna poprpstu zyczyc milych swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 00:26 Mozna...absolutnie. Albo Merry Christmas Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 08:18 Dokladnie tak zamiast kazdemu z osobna. Cioci nr1 zycze zdrowia, szczescia, pomyslnosci, cioci nr2 szczescia, zdrowia, pomyslnosci, cioci nr 3 pomyslnosci, zdrowia, szczescia itd...🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 14:34 Gdy chwilę po urodzeniu dziecka z problemami zdrowotnymi byliśmy z mężem wrakami ludzi, a ja dodatkowo nie mogłam wrócić do zdrowia po ciąży i porodzie, usłyszeliśmy radosne życzenia, byśmy szybko mieli drugie dziecko 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 21:29 Ja takie coś usłyszałam na oiomie po operacji kręgosłupa dziecka. Dziecko zaintubowane, nieumiejące zejść z respiratora, stan średni, a piguła sie mnie pyta, czy syn będzie miał kiedyś rodzeństwo ;p Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 05:59 Jezu. Aż się prosi, by odpowiedzieć, że jak tylko ten zejdzie, to się zabieramy za robienie nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 17:49 Za8ebista riposta Niestety mi takie nigdy nie przychodzą na czas Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 09:39 Ogólnie pobyt na oiomie chyba nie sprzyja wymyślaniu ripost na głupie teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 08:13 Kiedyś byłam naiwna i myślałam że to oznacza życzenia powrotu do zdrowia, pozbierania się po całym Armagedonie i dopiero urodzenia dziecka. Ale ja jestem z opcji że życie kobiety ważniejsze jest od ciąży dlatego oczywiste jest poskładanie się do kupy przed robieniem dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 17:28 co w tym głupiego, w sumie? jeśli się starali, to chyba normalne, że rodzina kibicowała. może ciut ostentacyjne te życzenia, ale nie głupie. mnie latami jedna ciotka życzyła "córeczki i synka", z mocą, patrząc mi prosto w oczy. to były najlepsze życzenia, no i w połowie się spełniły. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 23:19 Nie tylko głupie ale i okrutne. Tak jakby mieli na to jakikolwiek wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 00:37 To niech teraz ci życzy, żebyś wreszcie "urodziła córkę". Ciekawe, jak się ucieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 07:46 niemcyy napisał(a): > To niech teraz ci życzy, żebyś wreszcie "urodziła córkę". Ciekawe, jak się ucie > szysz. Patrzac gleboko w oczy! 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 18.12.22, 00:37 ona jest już na wiecznych łowiskach. ja mam 47 wiosen, więc takie życzenia, to w oparach absurdu. ale nadal nie rozumiem, co jest złego w tym, że komuś, kto czegoś bardzo chce, życzy się, żeby się spełniło to, czego bardzo chce. chyba, że mamy paranoję i podejrzewamy wszystkich o zakamuflowaną złośliwośc i złe zamiary, ale to chyba raczej trzeba leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 09:15 Jesli ktos bliski zyczyl by mi dziecka, wygrania z choroba , schudniecia czy znalezienia pracy nie odebralabym tego jako zlosliwosci ,tylko szczere zyczenia. Ale to chyba zalezy od tej bliskosci wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 18.12.22, 00:34 no dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 17:33 pamiętam jak dziś: miałam może 5 lat, i życzyłam dziadkom, "żeby poszli do nieba". wydawali mi się bardzo starzy, uważałam, że w niebie będą mieli zasłużone wakacje... dziadkowie mogli mieć wtedy max 60 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 08:31 stephanie.plum napisała: > pamiętam jak dziś: miałam może 5 lat, i życzyłam dziadkom, "żeby poszli do nieb > a". > > wydawali mi się bardzo starzy, uważałam, że w niebie będą mieli zasłużone wakac > je... > > dziadkowie mogli mieć wtedy max 60 lat. > To jest piękne, cudowne!!!! Przypomniał mi się syn znajomych, który życzenia do babci i dziadka zaczął od słów " Czcigodne Dziadostwo!". Jakby z tej samej bajki 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 17:59 Po dzieciątku w każdym kątku. Nie mnie życzono, ale jak usłyszałam, to mi się opłatek gwałtownie cofnął. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 08:15 Wg mnie to przekleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 09:37 Ja usłyszałam w pierwsze święta po ślubie: aby na następne już było u was dzieciątko. Tyle, że nie planowaliśmy, ani wtedy, ani teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 19:09 pierwsze święta z przyszłymi teściami. Teściowa życzyła mi, żeby pierwszego wnuka miała od córki. Ja byłam zaręczona i data ślubu ustalona, obrączki kupione, sukienka zamówiona a jej córka nie miała chłopaka nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 19:45 CO?! TOBIE tego życzyła? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 15.12.22, 19:53 tak. Ona jest emocjonalną i społeczną amebą z doktoratem. Na wieść, że syn ma kochankę odrzekła, że przecież mężczyzna ma swoje potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 08:10 Ja od ojca mojego narzeczonego, ktory mnie zdradzil usłyszlam,ze kązdy kot przy jednej dziurze umrze...takżeten.... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 00:29 Trzeba bylo zapytac "Czy to znaczy ze mam usunac?" LOL Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 14:34 Dlaczego to jest głupie życzyć komuś czegoś, czego chce, a co jest dla niego trudno dostępne? Na przykład mi życzą zdrowia. Zdrowa to ja już raczej nie będę, mało prawdopodobne. Ale bym chciała. Nie odbieram jako głupoty, że ktoś mi tego życzy... Może głupio jest życzyć dziecka komuś, kto jest kobietą w wieku rozrodczym i po ślubie, nie wiedząc, czy ta osoba chce mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 16:52 > nie wiedząc, czy ta osoba chce mieć dzieci. jak nie chce, to przynajmniej temat nie zaboli, gorzej jak chce a nie moze. To bardzo delikatny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 16.12.22, 23:19 Mój tata zawsze mi życzył: żebyś byla grzeczna i słuchala sie rodziców. To wszystko, nic więcej😀 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 08:26 Wiekszosc byla od czapy. Np zdrowych, pogodnych swiat albo zdrowia, usmiechu, pomyslnosci. Wszyscy masowo choruja??? Co to jest ta pomyslnosc? Usmiechu??? Wszyscy sie smuca standardowo? Pomijam inne typu samych piatek w szkole, bycia grzecznym itd. W domu rodzinnym nie bylo tego zwyczaju ale u rodziiny, w otoczeniu niestety musialam sie meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 08:37 Moja teściowa do swojego syna: żeby żona była z ciebie zadowolona. Katecheta w szkole zapuszczając żurawia w mój dekolt: Żeby pan Bóg panią prowadził, a nie kto inny. Raz jeden Esprit mi się włączyl przed schodami i ze słodki uśmiechem odpowiedziałam: I wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ita.11 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 17.12.22, 08:58 No i wychodzi ma to, że najlepsze życzenia to po prostu: wesołych świąt! Takie trochę z zachodu zapożyczone ale za to najbardziej uniwersalne. Ja od lat wszystkim życzę jednego: "zdrowia i spełnienia marzeń". Odpowiedz Link Zgłoś
kloi0505 Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 24.12.22, 19:44 Tak. Szczególnie dla kogoś, kto kilka dni wcześniej stracił kogoś bliskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Najgłupsze życzenia wigilijne 24.12.22, 19:03 Obiecałam swojemu dziecięciu, że ją wpiszę w tym wątku, więc wpisuję. Usiadła naprzeciwko nas, obrzuciła autentycznie czułym spojrzeniem i wygłosiła lekkim tonem "No... Niech wam ziemia lekką będzie". Odpowiedz Link Zgłoś