nowel1 15.12.22, 09:38 Rozglądam się za książkami, które pokazują życie codzienne w minionych wiekach. Opracowania, literaturę faktu, zasadniczo wszystko z wyjątkiem fikcji literackiej, powieści. Znacie, polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zula_spod_wawelu Re: Polecajki książkowe poszukiwane 15.12.22, 09:45 Haha, dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
1012ja Re: Polecajki książkowe poszukiwane 15.12.22, 13:02 Pańszczyzna Kamila Janickiego Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: Polecajki książkowe poszukiwane 15.12.22, 13:08 „Służące do wszystkiego”. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Polecajki książkowe poszukiwane 15.12.22, 13:13 Cały Dan Jones. Ma znakomite pióro. A. Stojnowska-Ościepka " Osiedla patronackie na Górnym Śląsku". Duża monografia Śląska, polsko-niemiecka. W wolnej chwili sprawdzę tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Polecajki książkowe poszukiwane 15.12.22, 13:21 "Narodziny wszystkiego. Nowa historia ludzkości" David Graeber, David Wengrow Może nie do końca w temacie, ale zaczełam czytać i się świetnie bawię. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Polecajki książkowe poszukiwane 15.12.22, 13:29 Kamil Janicki-Wawel, seria o Rzymie i Grecji, chociaz Grecja lepiej napisana: Jak przezyc w starozytnej Grecji-Robert Garland Jak przezyc w starozytnym Rzymie-LJ Trafford Jak przezyc w starozytnym Egipcie-Charlotte Booth Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Polecajki książkowe poszukiwane 15.12.22, 14:06 Dzięki, już co nieco wrzuciłam do koszyka Odpowiedz Link Zgłoś