Dodaj do ulubionych

Karta kredytowa a randka

16.12.22, 09:49
Jesteście na randce, pierwszej. Kelner przynosi rachunek, mężczyzna wyciąga kartę, kelner dyskretnie pokazuje, że transakcja została odrzucona. Druga karta przechodzi, ale mężczyzna musiał poszukać do niej PINu w telefonie, czyli jej nie używa. Czy ta sytuacja miałaby wpływ na was i przyszłość tej relacji? Mnie by to odrzuciło. Dodam, że mężczyzna jest bardzo zainteresowany, pisze dzwoni, ale już nic z tego nie będzie.
Dodatkowo miał niewypracowany kardigan. Jednak chodzi mi tylko o samą wstydliwą sytuację z kartą.
Obserwuj wątek
    • cojapaczem Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:52
      Jak wygląda wypracowany kardigan ?
      • ginger.ale Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:08
        cojapaczem napisała:

> Jak wygląda wypracowany kardigan ?

Na łokciach widać, że już trochę znoszony.
        • gama2003 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:38
          A to nie taki w skomplikowane warkocze- przeplatanki- mijanki ?
          Oczyma wyobraźni widzę taki majstersztyk miesiącami dziergany.
          • taki-sobie-nick Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:07
            Kardigan typu aran.
        • princesswhitewolf Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:52
          Ale ty polujesz na dobrze ustawionego finansowo?

Mysle ze warto to napomknac w anonsie internetowym, ze facet musi byc zamozny
          • abecadlowa1 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 21:42
            Albo żeby miał chociaż kardigan w warkocze dziany
            • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 06:51
              I kaszmirowy lub przynajmniej merino.
      • samanta1010 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:57
        😂
    • milva24 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:52
      Co to jest niewypracowany kardigan? Nie, sytuacja z kartą nie miałaby dla mnie znaczenia bo zdarzają się awarie i blokady w bankach. To za mało żeby kogoś od razu skreślić.
    • kasiaasia1 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:53
      A mnie by zniechęcił ten " niewypracowany kardigan "😁
      • little_fish Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 15:33
        Ja nie wiem, czyli wypracowany by mnie zachęcił...😐 Kojarzą mi się z teściem 😜
    • sueellen Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:55
      Rodzice mojego chłopa zaprosili nas na obiad do restauracji na jego urodziny. Ich karty nie działały ( okazało się że podpięte do tego samego konta, bank zablokował konto bo zrobili duży zagraniczny zakup dzień wcześniej) .

Problemy z kartami się zdarzają mimo że są na nich środki. Gorzej gdyby żadna karta nie działała....
      • geoardzica_z_mlodymi Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 15:16
        Mojemu synowi zablokowano kartę, bo poszła opłata za subskrypcję w USA na kilkaset złotych. Próbowali się dodzwonić z banku ale na wykładach nie odbierał a potem jak chciał kupić kawę, to mu odrzucało. Mówisz, ze skreślony? 🙄
        • cojapaczem Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 15:45
          Zależy czy ma wypracowany kardigan
          • geoardzica_z_mlodymi Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 21:59
            Nie ma kardiganu🙄
            • jednoraz0w0 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:02
              Moźe go wypracować to będzie miał
            • szpil1 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:50
              Druty i włóczka pod choinką 😝
    • zlota-klamka Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:55
      Jeśli 88 to twój rok urodzenia to zostaniesz starą panną jak będziesz tak kaprysić!
    • laura.palmer Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:56
      Dziwię się, że w ogóle doszło do kolacji mimo niewypracowanego kardigana. Ja bym uciekła do domu mówiąc, że zostawiłam włączone żelazko.
    • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:56
      Niewypracowany kardigan przelałby czarę goryczy 🙄
    • z_lasu Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 09:58
      Nie rozumiem na czym polega problem z kartą. Mnie się też taka sytuacja zdarzyła. Mam jedną kartę, której używam. I drugą "awaryjną". I kiedyś płatność pierwszą kartą mi nie przeszła ku mojemu ciężkiemu zdumieniu, bo znałam stan konta. Tylko zapomniałam, że zapłaciłam w tym dniu jakąś nietypowo dużą kwotę i wyczerpałam ustawiony dzienny limit płatności.
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:29
        Jakoś wątpię, żeby u niego była ta sama sytuacja, poza tym w dobie aplikacji można szybko sprawdzić ile ma się pieniędzy na koncie. To jest nieprzygotowanie się do randki.
        • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:35
          Oj ktos tu nie umie w obsługę konta....
        • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:39
          Nieprzygotowanie do randki 😅
          • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:55
            Zupełnie inne czynności kojarzą mi się z przygotowaniami do randki 🙂
            • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:44
              No raczej 🤭
              • trampki_w_kwiatki Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:38
                Już wolę, żeby się umył CAŁY, niż przed randką testował limity na koncie i działanie karty...
                • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:41
                  Dobrze, więc dodałam że miał niewyprasowany sweter i włosy umyte poprzedniego dnia. Więc czysty za bardzo nie był.
                  • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 13:37
                    Co ma prasowanie do czystości?
                  • geoardzica_z_mlodymi Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 15:18
                    Dobra, daj spokój chłopu. Widać, ze szukasz dziury w całym... kardiganie.
                  • kachaa17 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 18:01
                    Skąd wiesz, że miał włosy umyte poprzedniego dnia? A poza tym to co to za wymóg? Ja jak mam włosy umyte poprzedniego dnia to wyglądam najkorzystniej. Myję co 2 dni I celowo myję wieczorem, żeby mi się przez noc uklepały.
                    Rozumiem, że to post na rozruch forum ale co tam.
                    • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 22:02
                      Tak, tłuste włosy są bardzo seksowne.
                      • memphis90 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 22:05
                        Idź do dermatologa, jak po wieczornym myciu rano masz tluste strąki. Łojotok naprawdę można leczyć.
                  • jednoraz0w0 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:04
                    Ale czej, jak wygląda niewyprasowany sweter? Ma takie dzióbki od suszenia na kaloryferze? Ale to znaczy, ze świeżo prany przynajmniej
                    • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:13
                      Nie, był pognieciony w zwyczajny sposób.
        • panna.nasturcja Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 16:23
          Nie każdy ma aplikację bankową w telefonie, ja nie używam, łączę się z komputera.
          Poza tym płatności nie przechodzą z różnych powodów, nie z powodu braku pieniędzy.
          Facet ZAPŁACIŁ, miał drugą kartę, gdzie Ty widzisz problem?
          Ale lepiej go zostaw, po co mu taki kłopot.
          • igge Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:43
            Też nie rozumiem o co chodzi z tą kartą. Zapłacił drugą i tyle. Trochę wyrozumiałości.
    • mae224 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:00
      Mężczyzna płacił za siebie czy za oboje? Bo jak za oboje, to nieeeee, zupełnie odpada.
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:31
        Za oboje, ale było mi trochę wstyd za niego.
        • z_lasu Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:57
          Ale dlaczego wstyd? Ja cały czas nie rozumiem sytuacji. Czasami płatność nie przejdzie z różnych przyczyn. Pan wyjął drugą kartę i zapłacił, więc w czym problem? Jakie ma znaczenie, że drugiej karty używa rzadko?
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:14
            Wiem, potem szukałam w wyszukiwarce jakie mogły być tego przyczyny. Jednak mam silne przeczucie, że nie mial po prostu pieniędzy na koncie. Inaczej poprosił by kelnera o jeszcze jedną próbę.
            • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:21
              Toż zaplacil, jak nie miał pieniędzy.
            • alicia033 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:05
              kot_filemon88 napisał(a):

> nie mial po prostu pieniędzy na koncie.

za to miał na drugim.
            • szara.myszka.555 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:35
              "Jednak mam silne przeczucie, że nie mial po prostu pieniędzy na koncie"

Sporo osób przelewa hajs na oszczędnościowe, bo jest wyższy procent, a na koncie głównym zostawia że dwa tysiące na bieżące wydatki. Karta z reguły jest podpięta do konta głównego, więc może po prostu nie miał tam hajsu.
            • slonko1335 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 17:29
              Może limit zblizeniowek wyczerpał. Mi się to często zdarza. Na tyle często że pamiętam PIN jak muszę wyciągać kartę i wklepywać pin ale jakby zdarzało rzadko to też mogłabym go nie pamiętać.
            • igge Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:45
              Cóż, dramat.wink
              Jak nie miał kasy na koncie I nawet tego nie zauważył wcześniej, przed randką to rzeczywiście STRASZNEwink
        • imponderabilia22 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:00

> Za oboje, ale było mi trochę wstyd za niego.

A ja czuję ciarki żenady jak cię czytam. Z twojego powodu, nie jego.
          • milva24 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:07
            Też mam te ciarkibig_grin Chyba dla gościa lepiej byłoby gdyby się autorka zniechęciła.
          • igge Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:46
            smile
    • alpepe Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:00
      Niewypracowany?
      A tak w ogóle to jesteś marnym trollem.
    • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:03
      Szukaj dalej.
      Na marginesie to się zdarza. I nie tylko w wyniku braku środków na koncie.
    • ginger.ale Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:10
      Przygody Kota Filemona...

Jak tak będziesz grymasić, to na końcu zostanie Ci tylko jakiś leniwy Bonifacy.
      • panna.nasturcja Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 17:57
        Nie obrażaj Filemona i Bonifacego, to były bardzo fajne koty.
        A Bonifacy miał doskonałe podejście do życia, nic go nie ruszało smile
    • ichi51e Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:16
      szkoda ze o naważniejszym napisałaś pod koniec - niewypracowany kardigan odrzuciłby mnie na starcie. Po prostu dałabym w twarz i wyszła zanim kelner by nas usadził. tez coś.
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:30
        Wyprasowanie swetra trwa 2 minuty, ja też prasuję więc wiem. Facet jest fleją.
        • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:36
          Aaaa WYPRASOWANY....
        • m_incubo Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:34
          A jak ty się przygotowałaś do randki? Była chociaż depilacja?
          • kropkaa Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:18
            I brokat?
            • primula.alpicola Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:33
              Nitka do zębów? Pedicure, manicure, peeling, lewatywa, olaplex??
              • milva24 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:45
                Lewatywa?
                • starczy_tego Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 13:15
                  Tez mnie to zdziwiło 😬 od razu anal? Odważnie
                  • primula.alpicola Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 13:54
                    To był żartbig_grin
                    • milva24 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 14:06
                      Na pierwszej randce takie zboczeństwa, to nawet żartować nie uchodziwink
                      • primula.alpicola Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 14:13
                        <wstydzi się>
                        wink
                    • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 14:38
                      primula.alpicola napisała:

> To był żartbig_grin

🙄

• primula.alpicola Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 16:25
                        No co znowu, marudo jedna?
                        • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 16:53
                          A nic tak się patrzę 🙄

Poza tym przypomniała mi się forumka mahadeva, która rzeczywiście robiła lewatywę przed randką 🤔
                          • primula.alpicola Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 17:49
                            Nie kojarzę mahadevy.
                            Czy chociaż przed czwartą randką robiła te lewatywę? wink
                            • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:25
                              Mahadewa to była gwiazda forum Kobieta. Podobny attitude do naszej mady 🙄
                              • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 06:53
                                Całkiem o niej zapomniałam! smile
                              • primula.alpicola Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 08:06
                                Tam nie bywałam, zupełnie nie kojarzę. Zniknęła gwiazda, czy zmieniła nick, wiesz coś?
                                • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 08:14
                                  Wydaje się, że zniknęła. Była tak charakterystyczna, że można by ją rozpoznać pod innym nickiem.
                      • memphis90 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 22:07
                        O rano, skoro facet płaci, to trzeba zawczasu dobrze opróżnić jelita, żeby na randce więcej żarcia weszło. To są podstawy przecież…
                        • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 22:12
                          A jak wyjdzie do łazienki, to zapakowac niezjedzone resztki do torebki smile
                        • tanebo001 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 22:47
                          A to stąd te erotyczne lewatywy?
        • kamin Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 18:02
          Prasowanie swetra? Równie sensowne jak prasowanie skarpet.
          Facet w kardiganie? Od lat nie widziałam,.wyszy z mody jakieś 15 lat temu
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 18:04
            To nie był sweter zimowy, tylko z cienkiego materiału, jak kardigany są robione. I wyglądał jak wyciągnięty psu z gardła.
        • igge Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:52
          Mąż dziś wybiegał spóźniony do pracy i kurczaki w niewyprasowanej koszulce i koszuli na wierzchu.
          Fleja wg Ciebie.
          A tu zonk. Jest pedatyczny wręcz, prasuje lepiej nawet od mojej teściowej, czyściutki, pachnący, drobiazgowo i na ochotnika sprząta, prasuje, fleją nie jest I nigdy przez 30 lat nie był. Przeciwnie.
          Łatwo autorko etykietki ludziom przylepuasz.
          Może masz mnóstwo zalet ale odpuść sobie może tego chłopaka. Znajdziesz innego. Tego już nie polubisz.
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:16
            Zależy jaka praca. Mój były mąż wychodził zawsze w wyprasowanej przez siebie koszuli. Poza tym na pierwszej randce chcemy się pokazać od najlepszej strony. Ja byłam wyprasowana, ze świeżymi włosami, on przeciwnie i ma teraz tego konsekwencje. Sytuacja z kartą to tylko kropka nad i. Po prostu mnie nie pociągał.
    • aniani7 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:30
      Ten niewypracowany kardigan skreśla ostatecznie wszystkie amory. O fuj, jak można, kimś takim się zadawać. Nie wolno schodzić poniżej pewnego poziomu, trzeba się szanować
    • znowuniedziela Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:34
      Wiesz,to było lata ,lata, dekady temu...ale na pierwszej randce mój Mąż pożyczył ode mnie 1zl, bo mu brakowało do rachunku w restauracji.
      Był ubogim exzakonnikiem.
      Gdybyś teraz na niego spojrzała hehehe....
      Czasem różnie to bywa w życiu.
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:15
        My nie mamy 20 lat, oboje jesteśmy dorośli. Jak ktoś się do 40 nie dorobi, to już tak zostanie. A on ma 39.
        • magda.z.bagien Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:21
          Ma jeszcze rok, to kupa czasu. Niech gra w totka.
        • gama2003 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:48
          A nie mogłaś wczesniej dopytać, jak u niego z tym kontem ? Uniknęłabyś rozczarowania a i o prasowaniu wplotłabyś wymóg między wersami.

Takich podstawowych rzeczy przed randką nie ustalasz, to masz za swoje !

( mój mąż na pierwszą randkę w polarze czerwonym przyszedł )
          • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:56
            Jakim tam kontem, skan PIT-u powinien przesłać i wyciągi z ksiąg wieczystych.
            • igge Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 00:00
              Poradziłabym autorce skoro facet nie dorobił się jeszcze niczego i nie ma na to w jego wieku widoków, żeby po prostu SAMA się dorabiała i dorobiła czegoś bo pisze, że też jest w zbliżonym do potencjalnego partnera wieku.
              Rozumiem, że jest już majętną osobą? Tym lepiej, może facet jak nie kasę to cosik równie ważnego wniesie do związku? Niech dom jej prowadzi.
          • rosapulchra-0 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:33
            A ja w ogóle nie byłam na randce z moim mężem..
            • ginger.ale Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 14:32
              A z cudzym (natenczas)?
              • rosapulchra-0 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 17:44
                Też nie.
    • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:39
      A teraz przyszli mi do głowy, że to taki teścik z tą kartą.... chyba nie przeszkadza dalej.
    • lauren6 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:50
      Słusznie, biedaka trzeba kopnąć w rzyć.

Bogaty mężczyzna na każdą randkę przychodzi w nowych ciuchach, ze świeżo oderwanymi metkami (nie daj Boże z metką, gdy się zauważy metkę przy kardiganie trzeba natychmiast wstać i zakończyć randkę). Pod kartę ma podpięte konto z kwotą minimum 5 cyfrową, więc nie ma możliwości by w restauracji nie przeszła. Jeżeli nie przejdzie to zamiast wyjmować drugą kartę należy ostentacyjnie opierdolić kelnera, co za gówniany terminal przynosi dla posiadacza złotej karty.

Po tym rozpoznasz prawdziwego mężczyznę. Powodzenia w szukaniu.
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:16
        Ja nie szukam. Nie moja wina, ze mnie zapraszają.
        • iwoniaw Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:41

> Ja nie szukam. Nie moja wina, ze mnie zapraszają.

Twoja wina, że przyjmujesz zaproszenia jakichś przegrywów, od ktorych w restauracjach żądają natychmiastowej zapłaty, zamiast dopisać mu do rachunku i nie robić scen z terminalami. 😛
        • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:42
          A jedzenie chociaż dobre? 🙄
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:45
            Ciasto średnie, obiad ok, kelner znudzony, więc już tam nie wrócę, mimo że samo miejsce przepiękne.
            • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:46
              A co jedliście?
        • igge Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 00:02
          Mało asertywna jesteś ? Pracuj nad umiejętnością grzecznego i stanowczego odmawiania.
    • pitupitt Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 10:56
      Całe szczęście, że dalej nic nie będzie. Dla tego kolesia, może następna pani będzie normalna.
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:18
        Wątpię. Mieszkamy w bogatym mieście, gdzie kobiety są bogate i taka sytuacja z kartą może spowodować nieprzyjemny dreszcz.
        • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:22
          Ty tez bogata?
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:37
            Bogatsza od niego.
            • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:41
              To luz zawsze bys za siebie zapłaciła.
            • sumire Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:58
              Jak taka bogata, to trzeba było własną kartę wyjąć i zapłacić, a nie liczyć, że koleś ci zasponsoruje kolację.
              • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:26
                Zaprosił mnie, więc zapłacił. Poczytaj w internecie o dobrych manierach.
            • panna.nasturcja Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 18:01
              Bogate kobiety nie muszą czytać w internecie o tym, że płatności kartą czasem nie przechodzą mimo posiadania środków na koncie, one to wiedzą.
        • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:26
          Bogate kobiety nie mają zwykle problemu z tym, że potencjalnemu partnerowi karta nie zadziała.
          • panna.nasturcja Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 18:01
            I w ogóle wiedzą, że tak się zdarza smile
        • taki-sobie-nick Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:04
          To jakies supermiasto, gdzie tylko bogaci mieszkają?

Na marginesie, od jakich dochodów oceniasz kogos jako "bogatego"?

I skąd wiesz, że jesteś bogatsza od niego?
          • igge Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 00:08
            Czyta w myślach czy ma szklaną kulę?
            A może jest jego księgową?
            • jednoraz0w0 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:13
              Albo jest panią z urzędu skarbowego i rozlicza pity?
        • igge Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 00:06
          Oj tam oj tam.
          Zamożne kobiety to już naprawdę mogą sobie pozwolić na inną hierarchię wartości jeśli chodzi o pana. Tzn nie musi być zamożny jak ma inne zalety.
          Jesteś autorko typem bluszcza?
          • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 06:55
            Tak i do tego ma kompleksy.
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:19
            Jakiego znowu bluszcza. Chyba przeciwnie. Zamożny być nie musi, ale powinien czymś zaimponować.
            • tanebo001 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 08:05
              A nie może imponować elokwencją i inteligencją?
            • panna.nasturcja Re: Karta kredytowa a randka 18.12.22, 00:15
              Kartą płatniczą ma imponować? Czy kardiganem?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:20
      Ja mam limity na transakcje dość wysokie ale mam, tylko odrzuca mi wyplaty fuzej gotówki z bankomatu ... tak lubię mieć trochę prawdziwej kasy w fomu w portfelu.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:21
        domu.
        Moja siostra ma limity bardziej drastyczne, kilkavrazy na zakupach ja jej placilam za cos bo transakcja 2 tysie i juz ma problem a nie ma aplikacji banku w telefonie.
        • geoardzica_z_mlodymi Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 16:52
          Limity można zmienić.
          • sol_13 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:50
            Z komputera teżwink siostra niech nie cwaniaczy.
    • alicjamagdalena Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:31
      Czy to nie ten styl pisania co ta od kapeluszy?
      • lauren6 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:34
        Prędzej alterego tej od stalkera.
        • borsuczyca.klusek Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:46
          Nie chcę mi się szukać, ale to chyba ta laska, która wklejała profile facetów z tindera.
      • rosapulchra-0 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:36
        No właśnie, cos mi się tak kojarzy.
    • 1matka-polka Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:38
      Dzinsy tez pracujesz?
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:40
        A ty nie?
        • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:41
          Nie.
        • alicjamagdalena Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:44
          Napisz kaktus byłaś ubrana? Jedwabie?
          • alicjamagdalena Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:45
            * jak byłaś ubrana 😅
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:48
            Nie, skromnie ale widać było mój dobry smak.
            • gryzelda71 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:56
              A gust?
            • alicjamagdalena Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 11:57
              Jak wpierd...ś darmowe szamanko 😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
            • ginger.ale Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 14:31
              Mógł się najeść od samego patrzenia, zamiast zamawiać i mieć kłopot przy płaceniu rachunku!
    • samanta1010 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:01
      ja mam bardziej podstawowe pytanie. co to jest kardigan meski.juz o niewypracowany nie pytam
    • kira02 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:27
      To jakis trolling? Moj bank miał niedawno powszechny problem z platnosciami karta, nawet dostałam upominek jako rekompensatę za klopoty z platnosciami.
      Jesli facet jest fajny, inteligentny, podoba Ci się, to jak najbardziej należy kontynuować znajomość. Chyba, ze szukasz wymówki, żeby zakończyć znajomość.
      • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 12:37
        Już zakończyłam. Spotkaliśmy się w poniedziałek, a dzisiaj po licznych smsach, 3 telefonach i dwóch propozycjach spotkania napisałam mu prawdę, czyli że nie widzę nas razem. Najpierw udawał, że nie wie o co chodzi, dziwny jest generalnie:
        • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 15:10
          A jaki powód podałaś?
          • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 16:46
            Żadnego. Nie znamy się na tyle, żebym musiała się z czegokolwiek tłumaczyć.
            • marta.graca Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 06:57
              Jeśli nie podałaś powodu, to chyba nic dziwnego, że nie wiedział o co chodzi.
              • kot_filemon88 Re: Karta kredytowa a randka 17.12.22, 07:20
                Napisałam, że bardzo mi przykro ale nic z tego nie będzie. A on ciągnął temat jeszcze przez 5 wiadomości. Ale potem się odczepił.
        • taki-sobie-nick Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 23:07
          Bo koniecznie musiał wiedzieć, o co chodzi?
      • kadfael Re: Karta kredytowa a randka 16.12.22, 13:13
        Jeśli facet jest fajny i inteligentny to dlaczego mu tak źle życzysz?
        Będzie miał kiedyś niewypracowaną kurtkę albo garnitur nie daj boze i Filemon go rzuci...