Dodaj do ulubionych

Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet?

17.12.22, 11:47
Ściągnęłam na telefon.
Zawsze, do dzienniczka, loguję się przez str szkoły ale od wczoraj nie działa.
Podobno przez aplikację działa. No to ściągnęłam
aplikację na telefon. Co z tego, skoro ze mnie d* i nie potrafię zalogować się, jakieś kody QR kuźwa nie mam pojęcia jak to ogarnąć. Mam zmienić hasło do mojego konta na gmailu? Ludzie!!! Pomocy!!! Zaraz mnie trafi!!
Obserwuj wątek
    • mari.sol Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 17.12.22, 12:12
      Żeby zdobyć kod qr musisz się zalogować przez stronę szkoły. Jeśli vulcan ma problem, to nic nie zrobisz.
    • czarna_kita Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 17.12.22, 12:13
      Żeby korzystać z aplikacji musisz odpalić swoje konto na kompie. Tam wchodzisz w Mobilne costam ( pisze z pamięci więc nie pamiętam dokładnie) i tam generuje ci kod QR i pin. Odpalasz aplikacje w telefonie, skanujesz ten kod, wpisujesz pin i już .
      Ja korzystam tylko i wyłącznie z aplikacji w telefonie ( 3 dzieci ma Vulcan), na kompie loguje się tylko aby ściągnąć kod QR.
      • geranium Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 17.12.22, 12:58
        czarna_kita napisał(a):

> Żeby korzystać z aplikacji musisz odpalić swoje konto na kompie.

Ale jakie konto? Czy chodzi o stronę szkoły?
        • bulzemba Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 17.12.22, 13:07
          Logujesz się do dziennika na kompie tak jak zwykle by sprawdzić oceny dziecka. Jeśli strona leży to kicha.
          • jola_ep Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 17.12.22, 16:18
            Czasem pomaga czyszczenie ciasteczek, ewentualnie można spróbować zalogować się na stronę eDziennika szkoły w trybie incoqnito lub z innej przeglądarki (czasem Edge, czasem Chrome).
            Po zalogowaniu do przeglądarki można pobrać kod QR potrzebny dla aplikacji na telefonie.
            • geranium Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 18.12.22, 07:32
              Wyczyściłam ciasteczka - i nic.
              Z trybu incognito/z innej przeglądarki - nie działa.
              Próbowałam zalogować się z innego laptopa - tam najpierw musiałam zmienić hasło ze starego na nowe - i po zmianie hasła udało się wejść do e-dziennika. Ale tylko przez chwile bo wylogowałam się i przy drugiej próbie zalogowania już nic nie działało.
              Wyłączyłam i włączyłam tel - i nic.
              Dzwoniłam do innego rodzica - u nich przez aplikację w telefonie działa.
              No i tak uncertain
              Cały weekend zmarnowany uncertain
              Aplikację w tel mam ale nie potrafię się tam zalogować bo nie wiem gdzie i jak szukać kodu QR.
              Zaraz mnie trafi...
              • geranium Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 18.12.22, 07:36
                W piątek dzwoniłam na infolinię platformy Vulcan - mieli awarię i w moim mieście miała być naprawiona w weekend - ale nie jest uncertain

A więc jutro:
                1. Zadzwonię jeszcze raz na infolinię
                2. Zadzwonię do szkoły i zapytam
                3. Pójdę z tel do kogoś, kto mi pomoże z aplikacją na tel

tongue_out
                Masakra
                Że ten takie gówno potrafi człowiekowi rozwalić weekend.
                • jola_ep Re: Jak zalogować się do aplikacji VulcanUonet? 18.12.22, 09:04
                  Kod QR jest generowany po zalogowaniu na stronie.

Jak mieli awarię, to wszystko jasne uncertain Podobno padł im moduł Uczeń dostępny po zalogowaniu w przeglądarce.
                  Całkiem niedawno cały dziennik leżał od dziewiątej rano. Mieli naprawić o 16.00, naprawili o 21. Czyli jak obiecali w weekend, to powinno być dobrze we wtorek. Czasem uda się szybciej po wyczyszczeniu ciasteczek (co oni mają z tymi ciasteczkami? nawet filmik nagrali jak usuwać tylko ciasteczka vulcana) lub z innej przeglądarki.

W szkole mogą mieć informację co do samej awarii i przewidywanego czasu trwania.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka