Dodaj do ulubionych

Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i jak?

17.12.22, 21:15
Leżę chora, po jakimś czasie gnicia w betach zwlekam się do laptopa. I tam pod moim zdjęciem ( które wkleiłam chyba z tydzien temu), zdjęciem naprawdę ładnym i udanym, czytam wpis znajomej " OMG, ale mnie to zdjęcie rozmieszyło, jakoś beznadziejne ucięte, nóżki krótkie , caluję Cię". No ręce opadły.
Zignorowałbyście, wykasowałybyście czy jednak się odgryzłyście?
PS. Znajoma jest znaną w środowisku wariatką, alkoholiczką i generalnie stukniętą osobą.
Obserwuj wątek
    • veryvery Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:23
      Olałabym, zwłaszcza że opinię ma jaką ma wiec pewnie jest znana z takich odzywek. A na przyszłość zmieniłabym ustawienia na takie żeby pani nie otrzymywała powiadomień z twojego walla, na fejsie jest zdaje się taka możliwość, nie usuwasz czy blokujesz znajomego ale ta osoba nie widzi co postujesz. Mozesz jeszcze usunąć jej wpis jesli ci bardzo przeszkadza ale nie robiłabym zadymy ani pyskówki, nie warto się tak szarpać tym bardziej z alkoholiczką
    • saszanasza Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:24
      Przede wszystkim usunęłabym taką znajomą ze znajomych. Problem zniknie.
    • primula.alpicola Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:25
      Odp: Cieszę się, że dostarczyłam Ci choć odrobinę radości, kochana, cmok, cmok"
      • merynoskablekitna Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:29
        primula.alpicola napisała:

> Odp: Cieszę się, że dostarczyłam Ci choć odrobinę radości, kochana, cmok, cmok"

Też o czymś takim pomyślałam. Dodam, że to jest pani która zamieszcza filmiki siebie nawalonej, spadającej ze stołu czy śpiewającej do dezodorantu ( mąż jej zrobił).
        • primula.alpicola Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 09:49
          A, kogoś takiego wywaliłabym ze znajomych, niesmaczne jest to co opisałaś.
    • mama-ola Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:30
      Dałabym lajka czy jakaś buźkę. Zrozumie, że się nie obraziłaś / nie wzięłaś tego serio / nie zrozumiałaś.
      • laura.palmer Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:34
        Świetny pomysł. Zamiast usunąć z listy znajomych i zablokować wariatkę, alkoholiczkę i generalnie stukniętą osobę, dawać jej jakieś lajki czy inne buźki pod obraźliwymi komentarzami. 🤦‍♀️
        • droch Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 23:29
          Jeśli robi dobre zasięgi, to taka osoba to skarb. Należy tylko ją stałe inspirować.
          • marta.graca Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 09:45
            Większości osób wcale nie są potrzebne zasięgi.
            • droch Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 10:46
              Po tym, jaką wartość mają materiały publikowane na fb, często mam wrażenie, że chodzi wyłącznie o zasięgi smile
              • marta.graca Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 11:21
                Jak ktoś na tym zarabia, to owszem. P.s. posty na Facebooku mają taką wartość, jaka cię interesuje.
      • hrabina_niczyja Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 10:28
        Taaa, baba na nią nasrała, a ona lubię to 😀
        • alicjamagdalena Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 11:35
          💩 dokładnie.
          Won że znajomych. Po co trzymasz jakaś menelice w znajomych ...im więcej tym lepiej?
    • mid.week Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:35
      Kolejna chora, ktora w malignie plodzi posty?
      • merynoskablekitna Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 21:38
        mid.week napisała:

> Kolejna chora, ktora w malignie plodzi posty?

To o mnie?
    • kocynder Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 17.12.22, 23:41
      Olałabym komentarz i zablokowała możliwość na przyszłość. Też miałam taką znajomą (zresztą też mocno trunkowa), tyle że z ambicjami pseudointelektualnymi. I dokładnie tak zrobiłam, złośliwości olałam, tylko uniemożliwiłam dalsze.
    • szmytka1 Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 09:39
      No to odpisz tym ps, jesteś znaną w środowisku wariatką...
    • sueellen Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 09:44
      Raz mi eks przysr do zdjęcia kota którym się opiekowałam, że "stary" niby ładniejszy i fajniejszy ( miałam go w Polsce lata temu, nie żyje od 2008). ... Pewnie był mocno zrobiony bo to w środku nocy było. Wylądowałam, pana zbanowalam. O sprawie na lata ( aż do tego wątku) zapomniałam. Nie potrzebuję negatywnej energii. Dodam, że chodziło o eksa eksow - chłopaka z którym spotykałam się w liceum więc zupełnie nie wiem co go po tylu latach ugryzło.
    • zerlinda Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 10:26
      Jeżeli w znajomych na fb mam wariatkę alkoholiczkę, to jasne, że ignoruję.
      A z ciekawości po co Ci tacy znajomi?
    • hrabina_niczyja Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 10:26
      Usuwam komentarz, osobę wyrzucam ze znajomych. Szanujmy się.
    • alpepe Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 10:34
      Wywalić ze znajomych się nie da?
    • princy-mincy Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 11:07
      Po co masz ja w znajomych?
      • merynoskablekitna Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 11:29
        Odpisałam dość mocno, jak mi radziłyście, że " cieszę się, że masz tyle radości z mojej fotki i coś tam dalej", ona już głosu nie zabrała, za to na swoim wallu popełniła wpis, że bawią ją ludzie pozbawieni dystansu do samej siebie itp. Niby nie podała moich danych, ale ja wiedziałam, że chodzi o mnie. To już olałam.
        Miałam ją w znajomych, bo pracowałyśmy długo razem, lubiłyśmy się, u mnie nigdy nie miała dziwnych występów aż do teraz.
        • zerlinda Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 11:33
          Zawsze możesz pod jej fotka też napisać coś miłego. Tylko w sumie po co? Nie utrzymuje kontaktów, takimi osobami. Chyba, że jesteś taka jak i oni.
          • merynoskablekitna Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 11:42
            zerlinda napisała:

> Zawsze możesz pod jej fotka też napisać coś miłego. Tylko w sumie po co? Nie u
            > trzymuje kontaktów, takimi osobami. Chyba, że jesteś taka jak i oni.

Ja nie komentuję złośliwie cudzych fotek. Jak mi się coś nie podoba, pomijam to milczeniem.
        • powodzenia_juno Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 12:25
          Bez sensu się dałaś wciągnąć. Wywalić babsztyla.
        • hrabina_niczyja Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 12:30
          😀 Że też tobie się chce 😀
    • powodzenia_juno Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 12:24
      Też bym wykasowała taka osobę. Mieć ją w kontaktach, świadczy jakoś o Tobie.
    • demodee Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 12:29
      > zdjęciem naprawdę ładnym i udanym, czytam wpis znajomej " OMG, ale mnie to zdjęcie rozmieszyło, jakoś beznadziejne ucięte, nóżki krótkie , caluję Cię"

Ale rozumiesz, że jeśli Ty uważasz jakieś zdjęcie za ładne i udane, to nie znaczy, że wszyscy muszą podzielać Twoje zdanie? Że ktoś może uważać, że w realu masz jednak dłuższe nogi?

To, że koleżanka dużo pije, to chyba nie ma nic do rzeczy?

Podaję rozwiązanie - pokazywać zdjęcia tylko tym, którzy na pewno nie będą ich krytykować. W ten sposób nigdy nie zrobisz postępu w sztuce fotografowania.

A tak w ogóle, to wklej tu to zdjęcie, to ocenimy, czy jest dobre!
      • evro44 Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 16:21
        dobrze piszesz, najlepiej przypiąć łatkę alkoholiczki, żeby wytłumaczyć czyjś obiektywizm. Ona miała piać z zachwytu wtedy pozbawiona byłby nałogu.
        Nawiasem mówiąc, gdyby była pijana to miałaby problem ze skleceniem paru słów a tak chyba trafiła na dzień trzeżwości czyli trzeżwej opiniismile
        • marta.graca Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 16:44
          Serio? Po pijaku jak najbardziej można pisać. Nawet się mówi: Piłeś -nie pisz smile a nawet jak ktoś jest alkoholikiem, to przecież nie jest pijany bez przerwy.
          • evro44 Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 18:10
            ale nie wyczułaś , żeby zdyskredytować jej komentarz dotyczący fotki trza było dowalić, że pijaczka i dlatego taki komentarz. Autorka wątku czuła na krytykę i tyle.
            • merynoskablekitna Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 18:19
              evro44 napisał(a):

> ale nie wyczułaś , żeby zdyskredytować jej komentarz dotyczący fotki trza był
              > o dowalić, że pijaczka i dlatego taki komentarz. Autorka wątku czuła na krytykę
              > i tyle.

A wg Ciebie chamskie wpisy traktujące o długości czyiś nóg są oznaką kultury? Ta pani pod zdjęciem innej znajomej, która doprowadziła do porządku swój zgryz napisała " Ooo, nowe zęby, a ile wydałaś czy mąż Ci zafundował"? To są wg Ciebie wpisy na poziomie? Bo wg mnie jednak świadczą o braku kultury i taktu, choć to i tak eufemizm. Również oznaką kultury jest fakt, że ta sama pani od rana na swoim wallu smaruje, jaka to ja jestem beznadziejna, brzydka, pozbawiona inteligencji etc etc. No chyba, że ty się w mediach społecznościowych zachowujesz tak samo, to nic dziwnego, że ją wspierasz.
              I tak, pani pije. Pije od lat i na ogół pisze po pijaku, bo rzadko kiedy trzeźwieje. I to wie całe środowisko zawodowe. Zresztą za bycie nawaloną w robocie została z niej wywalona dyscyplinarnie.
              • hrabina_niczyja Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 20:53
                Widocznie taka chamka w znajomych dostarcza wam atrakcji. Po prostu to lubicie. Inaczej juz dawno pani zostałaby wyrzucona ze znajomych.
                • merynoskablekitna Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 22:04
                  hrabina_niczyja napisała:

> Widocznie taka chamka w znajomych dostarcza wam atrakcji. Po prostu to lubicie.
                  > Inaczej juz dawno pani zostałaby wyrzucona ze znajomych.

Ja ją wywaliłam po tej akcji, inni z tego co wiem po podobnych wpisach też.
      • mid.week Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 16:38
        Nie przyszloby mi do głowy zeby koleżance w publicznym komentarzu uskuteczniac analizy o dlugosci odnóży. Jesli uznalabym ze bardzo niekorzystnie wyszla to ewentualnie prywatnie bym jej napisala że fotka jest słaba. I musialoby to byc cos grubego, jak niezauwazony camel toe, a kolezanka z tych bliskich.
    • ichi51e Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 12:32
      nie warto. Sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
    • pepsi.only Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 12:35
      Usunąć komentarz, usunąć znajomą z grona znajomych, i w ogóle usunąć konto na Fb.
      smile
      • mid.week Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 15:01
        pepsi.only napisała:

> i w ogóle usunąć konto na F
        > b.
        > smile
        >

Prrrrr szaaaloooona!
    • jankasia13 Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 16:51
      Sa jeszcze ludzie, ktorzy uzywaja facebooka?????
    • majenkirr Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 18:25
      Jak to jednak dobrze nie mieć fb i takich dylematów 😉
    • jednoraz0w0 Re: Złośliwy komentarz na fb- odpisałybyście i ja 18.12.22, 22:09
      Wariatkę i alkoholiczce nic bo po co, pewnie nawet nie pamięta co i po co napisała, innym, gdybym czuła, ze muszę bo się uduszę, to „i tobie terefere”.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka