asiaiwona_1 18.12.22, 12:24 Czy któraś emama posiada? Sprawdza się przy problemach z porannym wstawaniem? Ceny w internecie od 100 do ponad 1000 a pewnie i droższe można znaleźć. Czy te najtańsze mają w ogóle sens? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bazia_morska Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 12:35 Światło słoneczne ma barwę ok 6000K, więc wystarczy zmienić źródła światła na takie, które taką barwę mają. I mniej zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 13:30 Ale jej chodzi o budzik ktory symuluje wschod slonca. Zdziebko cos innego niz tylko zarowki ze swiatlem jak dzienne Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 13:47 Mam , dziecko kiedyś dostało od kogoś w podzięce.. Gadżet. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 15:22 Na mnie nie działało w zaden sposób. Mialam cos ze sredniej polki, ze sklepu medycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolo1 Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 15:50 Mam od kilku lat, ma tez dziecko. Oba Philipsa, różne modele, z tym, ze prostszy model sprawdza się lepiej. Oba nas ratują od października/listopada do wiosny. Zdecydowanie łatwiej nam się obudzić, gdy za oknem ciemności, dziecię też łatwiej zwlec rano do szkoły. Nasze wersje rozpoczynają powolne rozjarzanie się ok 30 min przed ćwierkanie budzika (można wybrać jakiś inny dzwonek, ale ten jest najłagodniejszy). Ja generalnie nie słyszę dzwoniących budzików, a tu jakoś działa. Ale oczywiście nie daję gwarancji, że sprawdzi się u każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 16:07 A możesz mi podać model tego fajniejszego ? Odpowiedz Link Zgłoś
wesolo1 Re: Budzik ze światłem słonecznym 19.12.22, 18:38 ten prostszy i wygodniejszy to HF 3505, ten drugi - znacznie mniej wygodny (odradzam zdecydowanie) to jakiś poprzednik modelu hf 3531 Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 16:08 Kupilam ze sredniej polki. Uzylam dokladnie raz. Budzik nastawiony na 6, mial symulowac wschod slonca, a walnal mi po oczach przed 5ta i to tak mocnym swiatlem, ze siedzialam potem jak lemur. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Budzik ze światłem słonecznym 18.12.22, 16:16 dvdva napisał(a mial s > ymulowac wschod slonca, a walnal mi po oczach przed 5ta i to tak mocnym swiatle > m, ze siedzialam potem jak lemur. 🤣🤣🤣 przepraszam, ale wyobraziłam to sobie 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Budzik ze światłem słonecznym 20.12.22, 21:56 I ja....leżę i kwiczę....😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Budzik ze światłem słonecznym 19.12.22, 19:18 Ja mam taki....okno w sypialni od strony wschodniej. Nic nie kosztowal Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Budzik ze światłem słonecznym 19.12.22, 20:03 engine8t napisał: > Ja mam taki....okno w sypialni od strony wschodniej. Nic nie kosztowal Ta, problem tylko taki, że o tej porze roku słońce wschodzi coś koło 8, a o tej godzinie, to np. dzieci muszą być już w szkole, a nie dopiero się budzić. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Budzik ze światłem słonecznym 19.12.22, 20:33 OK,, u mnie za to wschodzi K gdzies o 6:50 i nie moge dluzej spac. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Budzik ze światłem słonecznym 20.12.22, 21:51 Całkowicie nieskuteczny, a jak ktoś ma sypialnię od zachodu, to koszty przerobienia na wschodnią są dość znaczne Odpowiedz Link Zgłoś
agaagaaga123 Re: Budzik ze światłem słonecznym 20.12.22, 21:55 engine8t napisał: > Ja mam taki....okno w sypialni od strony wschodniej. Nic nie kosztowal I co, codziennie mozesz zdecydować, na ktora go nastawisz? I budzi cie wtedy o tej godzinie, ktora mu wyznaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Budzik ze światłem słonecznym 19.12.22, 19:42 A masz problem ze spaniem jak jest jasno? Bo ja mogę spać nawet jakby mi ktoś reflektorem walił po oczach, więc taki budzik jest nieskuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś