Dodaj do ulubionych

Kosmetyki cera trądzikowa

19.12.22, 00:24
Szukam takich z dobrym składem (i dobrym działaniem). Syn używa żelu la rosche a kremów bandi lub vianek. Tyle, że kremy pięknie wchłaniają się, natomiast nie są przeznaczone do cery trądzikowej. Póki co skłaniamy się do kwasów, o swego czasu pomogły. Natomiast dermatolog zapisał tym razem: davercin żel i suple: normatabs.
A swoją drogą był tu niedawno wątek o walce z trądzikiem, ale nie mogę go odnaleźć....
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 19.12.22, 09:03
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,174595914,174595914,No_i_co_teraz_tradzik.html#p174601351
    • kropkacom Re: Kosmetyki cera trądzikowa 19.12.22, 09:12
      la rosche ma do cery trądzikowej. Z czego każdy z tych kremów nie działa na duży trądzik.Nawet na średni. Tu jak na razie widzę jednego zwycięzce - izotek.
    • afro.ninja Re: Kosmetyki cera trądzikowa 19.12.22, 15:30
      Avene?!
    • ursula.iguaran Re: Kosmetyki cera trądzikowa 19.12.22, 17:01
      Córka używała z La Roche żelu Effaclair, nie wiem czy to ten sam którego używa twój syn.
      Zreszta poleciła go nam dermatolożka. Mimo leczenia ciągle miała problemy z cerą.

Nie wiem dlaczego lekarze ten żel polecają bo skład ma fatalny - na pierwszym miejscu po wodzie zawiera SLES (Sodium Laureth Sulfate) o potwierdzonym działaniu wysuszającym i drazniącym. A cery trądzikowej nie należy wysuszaćbo reaguje zwiększonym wydzielaniem sebum i większym trądzikiem. Kosmetyki do twarzy powinny być nawilżające, łagodnie oczyszczające.

Córka przerzuciła się na kosmetyki do twarzy z firmy Organic Life (jest żel do cery trądzikowej) i cera jej się bardzo poprawiła.
      • alfa36 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 19.12.22, 21:17
        Dzięki. Syn lubi la rosche, używał właśnie effsclaira żel do mycia plus żel punktowy do smarowania (u nas z polecenia kosmetyczki) . Mam wrażenie, że bez efektu, więc zaprzestał.
      • alfa36 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 20.12.22, 00:04
        A gdzie je kupuje? Chodzi o organic life...
        • eliza.hamilton Re: Kosmetyki cera trądzikowa 21.12.22, 08:27
          Na allegro można kupić.
          allegro.pl/oferta/antybakteryjny-balsam-myjacy-do-twarzy-z-aktywnym-12612396871
    • klementyna156 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 19.12.22, 17:19
      żadne kosmetyki nic nie pomogą "na trądzik:"
      Syn przeszedł roczną kurację izotekiem kilka lat temu. Używał w trakcie sztyftu do ust/ kremu do rąk, bo miał suchą skórę miejscowo. I to tyle z dolegliwości, pękające usta i suche skórki na dłoniach, nic więcej.
      Trądzik przepadł i nie wrócił, raczej już na zawsze - minęło już ze 3-4 lata i nie ma śladu. I taką metodę polecam, jako sprawdzoną. Oczywiscie, był pod opieką lekarza i miał robione co 3 miesiące badania krwi (tak trzeba).
      • alfa36 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 20.12.22, 23:16
        Ile miał lat? Dermatolog mówił, że jeszxze nie. Może dlatego, że za nami jakieś 3 wizyty, co kilka miesięcy (dopóki mamy mazidła).
        • klementyna156 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 21.12.22, 20:35
          17? Chyba nawet niecałe, może i z 16. Coś koło tego.
          • alfa36 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 22.12.22, 00:23
            A długo wcześniej walczyliście z trądzikiem?
    • dorota.konowrocka Re: Kosmetyki cera trądzikowa 21.12.22, 08:04
      My Beauty Power Acne firmy AA, cała seria. Odkąd córka używa sumiennie (szczególnie ważna pianka myjąca i tonik złuszczający, reszta jak kto lubi), ma ładna, gładka cerę. Ja tez używam pianki i toniki oraz płynu micelarnego i przestałam mieć wypryski (a zmagałam się całe życie). Na początku może delikatnie podrażnić, ale to 1-2 dni i mija. W zwykłych drogeriach w przystępnej cenie (ja kupuje w większej ilości, jak jest promocja).
    • fibi00 Re: Kosmetyki cera trądzikowa 21.12.22, 17:10
      Mój syn z polecenia kosmetyczki używał kosmetyków Charmine Rose, m.in. krem z kwasami NCBS.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka