Dodaj do ulubionych

Wigilijne życzenia

20.12.22, 18:26
W jaki sposób preferujecie składać sobie życzenia z rodziną? Tradycyjnie każdy z każdym, łamiąc się opłatkiem i całując czy może wolicie życzenia wypowiedziane zbiorowo np "wszystkiego najlepszego dla wszystkich" bez indywidualnych życzeń.
Obserwuj wątek
    • extereso Re: Wigilijne życzenia 20.12.22, 20:53
      Każdy każdemu, ale na Wigilii są najbliższe osoby, gdyby była szwagierka wujka Mietka to wolałabym ogólnie.
    • ritual2019 Re: Wigilijne życzenia 20.12.22, 21:56
      W ogole nie skladamy zadnych zyczen. Merry Christmas wystraczy.
      • bominka Re: Wigilijne życzenia 20.12.22, 22:09
        Indywidualnie, każdy z każdym składa sobie życzenia,ściska serdecznie. Inaczej nie może być.
    • kaki11 Re: Wigilijne życzenia 20.12.22, 22:58
      Każdy z każdym łamie się opłatkiem. Ja nie jestem fanem całowania w policzek, i najchętniej dawałabym tylko buzi mężowi ale jeśli spędzam wigilię z kimś kto tak preferuje, to nie mam z tym problemu.
      Życzenia są typu "wszystkiego naj, spełniania marzeń" albo bardziej spersonalizowane, jeśli ktoś wiem, ze ma jakiś tam swój cel/marzenie/problem do rozwiązania.
    • nie_ma_niebieskich Re: Wigilijne życzenia 20.12.22, 23:00
      Ogólnie.
    • la_felicja Re: Wigilijne życzenia 20.12.22, 23:34
      Spersonalizowane życzenia są super - mój hit to te, które siostra mojej babci usłyszała od synowej: Życzę mamie zdrowia, szczęscia i żeby mama była dobrą teściowią i nie wtrącała się do naszego małżeństwa.

A na poważnie - ogólne życzenia od pani domu i łamanie się opłatkiem juz bez osobnych życzeń, tylko z formułką typu "wszystkiego dobrego"

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka