pytajacakinga 21.12.22, 12:36 Wiem że emama nie piją a nawet nikt by jej nie sprzedał ale jeżeli zdarzy wam sue wypić to czy widać to po opuchnieciu na twarzy.? Czy tylko ja tak mam po szampanie 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pytajacakinga Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 12:37 Chodzi mi o kolejne dni nie w dniu wypicia oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 12:41 Alergia na coś? Po kilku dniach nie powinno się nic dziać Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 12:44 Nie, nie puchnę, za to odwodnienie na twarzy następnego dnia widać okrutnie. Uhh, dobrze, że jestem krótkowidzem. Bardzo mocno ograniczyłam alkohol z tego powodu (co tam wątroba, heh), a jeśli już się zdarzy, to ratuję się maską w płachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 12:46 I to odwodnienie powoduje obrzęk twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 12:53 Nie mam pojęcia, ja nie puchnę. Taka opuchlizna po alkoholu może chyba mieć różne przyczyny- od alergii na jakiś składnik po degenerację wątroby czy nerek. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 12:54 Pije baardzo rzadko, lampkę albo dwie. Nie, alkohol nie rujnuje mi zdrowia ani urody Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:02 Ale ta opuchlizna znika po jakimś czasie, czy tak już zostaje na twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:18 Bo alkoholicy maja opuchnięte twarze, nawet jeśli piją wyłącznie szampana. Sprawdź, czy po prostu nie jesteś nałogowcem tego szampana... Odpowiedz Link Zgłoś
alka775 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 15:12 Nie mam w ogóle opuchniętej twarzy, nic po twarzy nie widać, więc nie, alkoholikom alkoholizm nie wychodzi na gębach. Chyba, że to już etap czystej wódki od świtu do nocy albo przelewania przez chleb denaturatu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 19:02 W pewnym momencie wychodzi, naprawdę to widać. Alkoholikowi zawsze się wydaje, że nie. Tak jak palacz uważa, że nie czuć papierosów od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 21:03 Zgodzę się, miałam taka popijając La koeznake w pracy. Oj widać było że popija, szczególnie po weekendzie. Była po 30 ale twarz miala nieźle opuchnięta po alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 20:43 demodee napisała: > Bo alkoholicy maja opuchnięte twarze, nawet jeśli piją wyłącznie szampana. > > Sprawdź, czy po prostu nie jesteś nałogowcem tego szampana... No bez przesady pije może 2 razy na rok Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 16:57 demodee napisała: > Ale ta opuchlizna znika po jakimś czasie, czy tak już zostaje na twarzy? Po dwóch dniach znika Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:02 Zawsze uważam, żeby pić dużo wody i jeszcze przed pójściem spać wypijam jedną lub dwie szklanki. Inaczej puchnę na twarzy i mam inne niemiłe efekty. I żeby nie było - wypijam góra dwa kieliszki wina raz na kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:02 Na tyle mało piję, że nie, nie zauważyłam żadnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 16:58 arthwen napisał(a): > Na tyle mało piję, że nie, nie zauważyłam żadnej różnicy. Ja też, malo pije i właśnie dla tego widzę te różnice Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 21:57 No to najwyraźniej u mnie ten efekt po prostu nie wystepuje Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:04 Dawno nie piłam Ale nie przypominam sobie. Kaca też nie miewam. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:21 I jeszcze troche nie popijesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:06 nie, niezauwazam, zebym po alkoholu puchla a generalnie mam sklonnosci do opuchlizny, nie tylko na twarzy, ale zwiazku z alkoholem nie widze, predzej z bardzo slonym jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:09 Puchnac nie puchne, ale wygladam zle nastepnego dnia. Rzadko wiec pije alkohol, bo im jestem starsza tym gorzej znosze skutki po. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:16 Po czerwonym winie wygladam jak zombi, ale to dlatego że nie trawię tego trunku, po lampce wina rzygam do rana a potem chyba odwodniona jestem. Dlatego jak widzę czerwone wino do mam cofkę. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:25 Ja rzadko i w małych ilościach pijam, więc nie ma możliwości, abym jakoś na to reagowała. Za to mąż chyba jakieś alergii dostał, bo ostatnio jak się napił, to zaraz miał oczy opuchnnięte i katar go zaczął zalewać On twierdzi, że nieprawda. Zobaczymy P.S. wydaje mi się, że takie opuchnięcie na twarzy to wynik jednak sporej ilości alkoholu lub jakiś problem z wątrobą, która nie daje rady przerobić. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 17:00 la_mujer75 napisała: > P.S. wydaje mi się, że takie opuchnięcie na twarzy to wynik jednak sporej ilośc > i alkoholu lub jakiś problem z wątrobą, która nie daje rady przerobić. > Aż tak dużo nie pije i tylko szampana No i nie miewam żadnych problemów z wątroba które bym czuła. Pije sporadycznie i za każdym razem widzę że buzia jest grubsza opuchnieta Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 23:34 >Za to mąż chyba jakieś alergii dostał, bo ostatnio jak się napił, to zaraz miał oczy opuchnnięte i katar go zaczął zalewać Tak, niewiele osób wie, ze wino może uczulać... częstym objawem są właśnie katar, ból głowy czy czerwone plamy na szyi. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 13:54 Nie, nie zdarza mi się. Może masz bardzo słabowitą wątrobę? Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 17:02 aandzia43 napisała: > Nie, nie zdarza mi się. Może masz bardzo słabowitą wątrobę? > Kurcze a mogła bym o tym nie wiedzieć 🤔 może tego sylwestra będę pić coś innego 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
alka775 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 18:49 Zrób na wszelki wypadek próby wątrobowe. Trzustkowe też można. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 20:45 alka775 napisała: > Zrób na wszelki wypadek próby wątrobowe. Trzustkowe też można Ok dzięki zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 15:06 W pewnym wieku zaczyna być widać regularne picie. Jednorazowego wypicia niewielkiej ilości alkoholu nie powinno być widać, a jeśli tak jest, to znak że chyba wątroba nie za bardzo działa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 16:51 Jeśli to tylko po szampanie, to nie od alkoholu, tylko od jakiegoś składnika, który w tym szampanie jest. Po innych winach też puchniesz? A po wódce? Jeśli chcesz sprawdzić, czy to alkohol, czy coś innego, to kup spirytus, rozwodnij i wypij, jak też spuchniesz to alkohol, wtedy trzeba by do lekarza pójść i się przebadać, a jak nie spuchniesz, to pij to, od czego nie puchniesz, bo widocznie to alergia na jakieś składniki, ale nie dojdziesz na jakie, bo producenci alkoholi nie podają składów, ze względu na tajemnicę. Ja np z powodu alergii mogę wypić tylko i wyłącznie czystą wódkę bezsmakową, wszystko inne powoduje dolegliwości, ale akurat nie puchnięcie. Puchnę tylko od mleka, od wódy nie. Po winie każdym, robią mi się sino-czerwone plamy na twarzy i szyi, odczuwam gorąco i pieczenie skóry, wali mi serce i czuje słabo, dlatego nigdy tego nie piję. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 19:04 No ja się robię czerwona, zwłaszcza nos Słabe to bardzo jest... Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Czy puchnięcie od alkoholu 21.12.22, 22:07 Tak, mam lekko podpuchniętą twarz ale to jest po pierwsze kwestia wstania rano po imprezie a nie kilku dni, i zdecydowanie nie jest to kieliszek czy dwa szampana, tylko jakiejś większej ilości alko. Nie miewam tak po małej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś