sundace46
21.12.22, 18:12
Mam kota seniora 15,5 roku. Od ok roku ma problemy z trawieniem, a w zasadzie z wypróżnianiem. Wet zalecił suchą karmę Royal Canin Veterinary Feline Gastrointestinal Fibre Response, paste na odkłaczanie. Chetnie jadł tę suchą karmę na zmianę z mokrą karmą. Problemy zdrowotne prawie zniknęły. Od ok. 10 dni gad koci nie chce jeść suchej karmy, nic nie pomaga, nawet głodzenie go przez nieomal dobę, nie nie będzie jadł suchego, tylko mokrą karmę. Nie ma mokrej karmy będącej lecznicza na kłopoty z wypróżnianiem u kota.
Efekt jest taki, że od kilku dni kot robi bardzo małe suche kupki. Pije duzo, uprzedzam pytanie. Dawałam ciekłą bezsmakową parafinę, miał biegunkę przez 1 dzień i niczego to nie zmieniło. Poza tym to wesoły, ale uparty kocur senior.
Dla niektórych to moze być błahy problem, dla mnie poważny. Nie wiem co dalej robić. Może coś doradzicie. Jutro po południu idziemy do weta. Ale nie wiem czy to coś da. Aha pasty na odkłaczanie kot nie tknie, kilka tygodni temu jadł ile bym mu pasty nie dała, teraz nie tknie. Nie wiem co mu odbiło. Żadnych zmian w domu, nic. Żadnego przemeblowania, żadnych nowych zwierząt, nic czym mógłby sie diabel jeden zestresowac. Za czorta nie wiem o co chodzi i co robić.
Doradżcie coś prosze.