Dodaj do ulubionych

Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystkich.

21.12.22, 22:13
Napotkałam taki artykuł.
I szczerze mówiąc jestem na tak. Jeżeli to wieloletnia tradycja, jeżeli ma na celu zwrócenie uwagi na potrzebujących, jeżeli pani się nie wstydzi i nie widzi w tym nic złego to ja, choć nieczęsto mogę coś pozytywnego o ludziach z PIS napisać uważam ją za pozytywnie zakręconą. I jeżeli robi to tylko raz do roku, w określonym celu to dziwię się negatywnym komentarzom czy podśmiechujkom.
wydarzenia.interia.pl/lubuskie/news-radna-pis-podtrzymala-tradycje-znow-pojawila-sie-w-przebrani,nId,6487267
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:17
      a czy ci zboczeńcy kościelni muszą się tak afiszować?

nie mogłaby się tak przebierać w domu? musi wyłazić na ulice? niech sobie jeszcze penisa do łba przymocuje
      • jasnoklarowna Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:25
        Jej zajawka chyba niekoniecznie kościoła dotyczy.
        A nawet jeśli, to uznać należy że to ta dobra strona.
        Zebrała i wysyłała paczki dla dzieci syryjskich do Aleppo, organizowała jakieś wycieczki dla niepełnosprawnych, zebrała na wyprawki dla najbiedniejszych mieszkańców. Z kościołem ma to chyba tyle wspólnego co i mikołaj. Fakt że o aniołach było w biblii.
        Przecież one nie przebiera się za księdza czy zakonnicę.
        Nadal uważam że w tym nic złego i absolutnie bym jej zboczeńcem nie nazwała.
        • marzeka11 Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:30
          Cóż, fuj urbanowe Nie ruszyło do akcji, dziennikarz radia Zet zareagował-
          twitter.com/MaciejBk1/status/1605560490964357120?s=20&t=wsdbGwk7RKWSXi_u4zsmBQ
          • jasnoklarowna Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:48
            w komentarzach piszą że ona naprawdę pomaga ludziom. Gotuje dla bezdomnych na co dzień.
            Robiła kanapki dla dzieci. Organizowała też dancingi, choć tu nie do końca rozumiem. W celu aktywizacji? zebrania funduszy? czy po prostu zapewnienia biednym rozrywki?
            Zresztą nieważne. Podziwiam za tę całą akcję i umiejętność znoszenia negatywnych komentarzy. Bo pozytywnych jakby mniej, a szkoda.
      • sarah_black38 Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 10:21
        woman_in_love napisała:

> a czy ci zboczeńcy kościelni muszą się tak afiszować?
        >
        > nie mogłaby się tak przebierać w domu? musi wyłazić na ulice? niech sobie jeszc
        > ze penisa do łba przymocuje

Z tego co pamiętam, że kiedy człowiek- motyl biegał na procesji Bożego Ciała to ematka prawie orgazm osiągnęła tongue_out
        • woman_in_love Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 15:29
          a ty nie

a teraz ty masz orgazm, a my nie
    • login.na.raz Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:22
      Zakładam, że nawet w tak złodziejskiej i zdegenerowanej partii jak PiS mogą się trafić osoby, którym naprawdę zależy na innych - i tak, dla mnie fajne działanie, jeśli faktycznie za tym idą też konkretne czyny
      • login.na.raz Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:23
        To "zależy na innych" powinnam wziąć w cudzysłów, bo pisiory mają trochę inne pojmowanie tego, co dla innych jest dobre, ale ogólnie pomaganie ludziom jest spoko, więc jeśli ta pani pomaga - to fajnie
        • jasnoklarowna Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:30
          Z artykułu wynika, że zorganizowała wycieczki (nie wiem ile i gdzie) dla niepełnosprawnych, zebrała wyprawki dla najbiedniejszych uczniów w gminie, wysyłała paczki dla syryjskich dzieci do Aleppo.
          To tylko hasłowo i nie wiem czy to jednorazowe czy regularne działania, ale skoro robi to od lat (tą przebierankę) to zakładam że co roku jakieś konkretne efekty tego są.
          Więc i tak moim zdaniem coś konstruktywnego wynikło z akcji. Nagłaśniam. może jest jakaś emema z okolic i wypowie się.
          Poza tym to radna, nie wielka polityka. tam częściej przyzwoici ludzie sie trafiają.
          • simply_z Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:38
            No ale wspiera jarkacza i jego partię i mimo wszystko..to wstyd.
            • marcelinasok1 Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:49
              Wstyd to kraść i wspierać lewicę.
          • pepsi.only Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 23:30
            To co, do cholery, co ona robi w pisie?! surprised
            • woman_in_love Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 15:27
              wali ściemę zapewne i musi być tam drugie dno, typu defraudacja kasy z PCK przez pisowców

zaraz się okaże, że np. wycieczka zorganizowana była, ale płacił PFRON, z czego na wycieczkę poszło 20% niesprawnym autokarem kierowanym przez 69-letniego dziadka, a reszta poszła na coś innego
              • maeve_binchy Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 19:40
                Tak, mignelo mi na twitterze, ze robi z cudze srodki. I jak ktos jej sie sprzeciwi, to niszczy. Nie wiem, czy prawda, ale z sama przynaleznosc do pis, podejrzana
                • maeve_binchy Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 19:52
                  ZA cudze
    • stephanie.plum Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:32
      zajefajne ma te skrzydła
      • jasnoklarowna Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:39
        Ale zwróciłaś uwagę że są coraz lepsze? W artykule są zdjęcia kilku poprzednich przebrań, w poprzednich latach bywało różnie. I choć aureola ze światełek choinkowych też miała potencjał, to tegoroczne przebranie wymiata.
        • ichi51e Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 23:02
          fajnie ze kobieta się stara. Anioł pierwszoklasny.
    • migafka357 Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:38
      Ale niewdzięcznicy z nią pracują, dostali dobre, domowe ogóreczki i krytykują, na drugi raz bym im nie dała na jej miejscu.
    • panna.nasturcja Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 22:55
      Jeżeli kobieta robi coś konkretnego dobrego dla ludzi w potrzebie to niech się przebiera nawet za ufo, przynajmniej o niej powiedzą i więcej osób będzie mogło wspomóc jej działania.
      • jasnoklarowna Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 23:26
        Lądowanie w Garwolinie mi się mimochodem przypomniało jak o przebieranie za ufo chodzi smile)))
        • panna.nasturcja Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 00:03
          O rety, chyba sobie wyciągnę z górnej półki na świąteczny czas, dobrze robi na przeponę smile
    • abidja Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 21.12.22, 23:39
      Mi to poprawia nastroj. Ma kobieta fantazje. I odwage.
    • niebieskie_korale Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 15:18
      w sumie to jestem bardziej na tak, ale co mi zgrzyta to twarz owej pani, tak zacieta i nieprzyjemna w porownaniu z jej anielskim strojem wink
      • mgla_jedwabna Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 17:45
        Jakbym miała takich krytykujących współpracowników, jak ona, też bym skwaśniała na twarzy.

A może kobieta ma permanentnie taki grymas, więc robi coś, żeby przełamać mimowolny wizerunek zołzy?
    • leosia-wspaniala Re: Dla mnie pozytyw, choc pewnie nie dla wszystk 22.12.22, 19:09
      Escobar też wspierał lokalną społeczność i co z tego? Pisior to pisior, członek złodziejskiej mafii.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka