Dodaj do ulubionych

Jak odzyskać twarz po dziecku?

22.12.22, 12:33
Dziewczyny, od roku macierzyństwo mnie rozjeżdża. Padam ze zmęczenia, długi czas nie miałam siły na zaawansowana pielęgnacje twarzy i ogólnie myślenie o sobie.

Mam 36 lat, zawsze miałam ładna cerę, jasna, błyszcząca, o która nie musiałam dbać ani specjalistycznymi kosmetykami ani zabiegami. Teraz po roku pelnym zmęczenia, niespania i odwodnienia skóra jest sucha i wiotka. Czasem wyskoczy mi jakiś wyprysk. Lekkie zmarszczki w strategicznym miejscach pojawiają mi sie dosłownie z miesiąca na miesiąc. Lwia zmarszczka bardzo sie pogłębiła. (Mam ja chyba od 20 roku życia i ciagle myśle żeby ja zbotoksowac, ale trochę sie boje opadającego czoła plus myśle ze sam botoks nie wystarczy już na nią bo jak rozciagam ja w palcach to widzę w skórze rowek i chyba trzeba ja wypełnić uncertain )

To co robię od 2 miesięcy to:

2 x dermapen(nie był to 4.0 tylko zwykły) - niby spoko efekt, ale nie powalający
Smaruje twarz sesderma retises 0,25 % i na to bandi nawilżający - chyba działa, złuszcza, rozjaśnia, chciałabym przejść niedługo na większe stężenia retinolu.
Rano serum z witamina c i tez bandi. Tu bym coś zmieniła.

Macie jakieś porady co zrobić żeby zatrzymać młodość? Mezotarapia igłowa? Trochę sie jej boje. Jeśli tak, to jaki preparat? Moze jakieś kwasy w domu albo w gabinecie? Kontynuować dermapen czy lepiej coś mocniejszego?
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 12:37
      kwasy w gabinecie-niech ci dobiora odpowiednie stezenie, teraz jest na to najlepszy czas, tzn po nowym roku. Pamietaj musza to byc serie
      masaz kobido
      nawodnienie, duzo pij
      ruch
      • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 23:12
        simply_z napisała:

> kwasy w gabinecie-niech ci dobiora odpowiednie stezenie, teraz jest na to najle
        > pszy czas, tzn po nowym roku. Pamietaj musza to byc serie

A kwasy to bardziej nawilżenie czy na zmarszczki?
        • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 23:14
          A kwasy to bardziej nawilżajaco czy na zmarszczki?
          • simply_z Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 23:21
            Nawilżenie plus prewencja
    • alpepe Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 12:39
      Zaczęłabym o łykania wiesiołka i regularnego picia wody.
      • gr.ruuu Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 23:42
        O, a ten wiesiołek to co robi?
        • alpepe Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 08:58
          A poprawia kondycję skóry. Między innymi.
    • geez_louise Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 23:28
      Nawet jak botoks się nie uda, to efekty niepożądane miną po max 3 miesiącach i jeszcze przez jakiś czas potem będziesz się cieszyć pozytywnymi stronami zabiegu. W dodatku czoło od ostrzykiwania lwa to akurat nie opada.

Idź do dobrego gabinetu i nie wymyślaj, że czegoś tam się boisz. 99% pacjentek boi się nie tego co trzeba - np. Ty się boisz botoksu w lwa, a nie przejdzie Ci przez myśl, ze nieoryginalny dermapen to słaby pomysł.
      • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 23:36
        Dzięki, właśnie moja kosmetyczka tez mówi, żeby nie peniać i po prostu się zdecydować na ostrzykanie lwiej zmarszczki. W sumie takie głosy jak Twój mnie przekonują smile

A z tym dermapenem, to nie wiem, czy nieoryginalny, ale po prostu przy nazwie zabiegu nie było napisane ze to 4.0.

W sumie to byłam na kwasie prx i dermapenie.
        • geez_louise Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 22.12.22, 23:42
          Jakby był oryginalny, to by napisali.

Tylko nie rób botoksu u kosmetyczki.
        • nutella_fan Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 24.12.22, 06:21
          A czemu dermapen ma być 4.0, niech ktoś wyjaśni. Bo też jestem zapisana i nie wiem czy na 4.0.
          • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 25.12.22, 22:32
            Upne, bo tez jestem ciekawa jaka różnica.
    • bulzemba Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 07:41
      Moja droga. Jak chciałaś być piękna i młoda to nie powinnaś sobie robić dziecka. Ciąża to rabunek na organiźmie, poród to trauma a odchowanie niemowlaka to pożeracz energii (fizycznie męczy) generator niedospania, oraz przestawienie celu z dbania o siebie na dbanie o dzieciaka.
      • semihora Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 08:18
        A jeszcze żłobek (albo przedszkole) i pierdyliard infekcji... Ależ to dobrze robi na wygląd!
        • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 19:45
          No jasne, szkoda, ze nie zapytałam was o opinie zachodząc w ciaze, może bym się zastanowiła xD
    • woman_in_love Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 08:34
      Nie da się.

Dziecko jest pasożytem, żerującym na ciele matki, wysysającym najlepsze składniki odżywcze, młodość, piękno i siły witalne.

W zamian za to otrzymuje się Macierzyństwo przez duże M, które jest sraką czyniącą z myślącego homo sapiens z macicą, takiego podludzia i coś pośredniego pomiędzy małpą z macicą sterowną przez pierwotne instynkty i atawizmy, a homo sapiens myślącym. Amen.
      • tanebo001 Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 13:48
        Da się. 4 nianie na pełen etat i da się.
    • klaramara33 Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 08:52
      Dieta, sport . Jajka, siemię lniane, kasze, płatki owsiane, warzywa i owoce,tran muszą często gościć w Twoi jej diecie. Trzeba przede wszytskim przyczyny tego stanu skóry powstrzymać.
      • marta.graca Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 08:57
        Nie wiem, jak ty, ale jak ja jestem rozjechana z niewyspania to ostatnie na co mam siłę, to sport...
        • klaramara33 Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 09:11
          To sport na później. Trzeba spać jak dziecko śpi i obowiązków część na męża.
          • eukaliptusy Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 09:18
            Spać jak dziecko spi, sport uprawiać jak dziecko sport uprawia, sprzątać jak dziecko sprząta, gotować jak dziecko gotuje… ciąża na mózg pada i te młode matki się nie potrafią ogarnąć bez dobrej rady…
            • geez_louise Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 09:28
              eukaliptusy napisał(a):

> Spać jak dziecko spi, sport uprawiać jak dziecko sport uprawia, sprzątać jak dz
              > iecko sprząta, gotować jak dziecko gotuje… ciąża na mózg pada i te młode matki
              > się nie potrafią ogarnąć bez dobrej rady…

1000/1000 🤣
          • marta.graca Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 12:39
            A co jak dziecko nie śpi? Syn mojej przyjaciółki budzi się co 20-40 minut, nawet w nocy.
            • klaramara33 Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 12:53
              No a co może być.
              • marta.graca Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 13:49
                No dałaś radę, by spać, jak dziecko śpi. Pytanie, co zrobić, jak nie śpi.
          • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 13:33
            klaramara33 napisała:

> To sport na później. Trzeba spać jak dziecko śpi i obowiązków część na męża.

Chyba nie potrzebuje już sportu i spalania energii której i tak nie mam. Nawet z jedzeniem jest ciężko, bo od jakiegoś czasu tylko zamawiamy na dowóz, bo nie wyrabiamy się z gotowaniem zdrowszych rzeczy. sad
            • gr.ruuu Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 13:52
              A Ty nie masz jakiegoś głębszego problemu niż zmarszczki? Dziecko jest ogólnie zdrowe? Jak Twoje samopoczucie? Bo brzmi to tak, jakbyś była koszmarnie przytłoczona i wyczerpana. I może tym się najpierw zajmij, bo niepokojące bardziej niż jakieś tam problemy z cerą.
              • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 14:05
                Ofkors ze jestem koszmarnie przytłoczona. Od miesiąca wszyscy jesteśmy non stop chorzy (zapalenia płuc, krtani, grypa) bo dziecko zaczęło zlobek. Nie mamy niani (ale chyba musimy pomyśleć o tym), a dziadkowie w innych miastach, wiec zajmujemy się sami dzieckiem. Ofkors, ze zazdroszczę tym, którzy maja dużo pomocy przy dziecku. smile My czujemy się mega zmeczeni bejbikiem i brakiem czasu dla siebie i siebie nawzajem, a jednocześnie widzimy, ze inni znajomi przechodzą przez to samo i jakoś ida do przodu. Wiec nie wiem, czy my jesteśmy takimi mięczakami, czy co.
                • arabelax Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 20:58
                  To moze jestescie zle zorganizowani z bejbikiem. 2 osoby dorosle i 1 dziecko.
                  Przeorganizujcie, to bedzie inny wajb.
                  • klaramara33 Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 21:26
                    Jak dziecko choruje to jest ciężko, ja bardzo źle wspominam czas gdy mój syn chorował w żłobku dlatego córki i nie wysłałam do żłobka .
                    • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 22:27
                      Ja chyba tez teraz zastanowiłabym się 2 razy.
                  • marta.graca Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 24.12.22, 06:38
                    Taaak. Wszystko to kwestia organizacji.
                    🤦
    • aagnes Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 09:21
      Pamiętam siebie jak córka miała 0-6 lat, wyglądałam nieraz jak żywy trup. Dziecko to pasożyt i pisze to z całą miłością do własnego dziecka. Jedyne co mi pomagało to ruch na świeżym powietrzu, słońce, opalenizna, picie wody. Jak oglądam własne zdjęcia to z ręką na sercu: teraz 15 lat starsza wyglądam dużo lepiej.
      Reasumujac: będzie lepiej, znacznie.
      • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 13:29
        O rany, Oby!!! W wakacje tez chyba było ze mną lepiej, ale teraz zima, bladość uncertain dodatkowo od wakacji schudłam od tego biegania za dzieckiem, wiec wazę mniej niż przed ciąża i wydaje mi się ze to tez dodaje mi niezdrowego wajbu. Bo co z tego ze mam nogi jak sarenka skoro kości policzkowe wydatne aż za bardzo. Wolałabym już przytyć, może to by tez wygładzilo te zmarszczki na twarzy.

• kozica111 Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 12:48
      Zycie, jednym sprzyja innym nie, generalnie hormony ciążowe budują, jęli tobie się pogorszyło, cóż żyj z tym..Szkoda kasy.
      • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 23.12.22, 13:46
        No właśnie w ciazy wyglądałam i czułam się ekstra. smile Po porodzie naturalnym miałam taki wyrzut endorfin, za działałam jak bym miała dodatkowe silniczki, dopiero pół roku później zaczęłam zauważać na twarzy i w psychice totalne wyczerpanie. uncertain
      • panterarei Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 25.12.22, 22:38
        Dlaczego szkoda kasy?
    • nangaparbat3 Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 24.12.22, 04:29
      Nic Ci nie pomoże, jeśli nie będziesz się wysypiać.
      Jeśli dziecko wciąż budzi Cię w nocy, przemysł, czy nie mogłabyś odrabiać zaleglosci drzemka za dnia? Pomaga też spanie w tym samym czasie co dziecko.
      • petit-kitty Re: Jak odzyskać twarz po dziecku? 24.12.22, 08:35
        Nie budzi mnie już w nocy. Ale skóra nadal zmeczona, wiotka, pojawiły sie zmarszczki. Włosy które wypadły 5 miesiecy po porodzie dopiero odrastają.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka