Dodaj do ulubionych

Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko!

22.12.22, 16:56
Staram się sporo z pielęgnacją ale jednak moja pięta Achillesa jest skóra pod oczami. Tragedii nie ma ale widać. Reszta twarzy jest spoko, ale właśnie pod oczami już coraz gorzej. Używam peptydów, tretinoina, dbam o barierę hydrolipidową.
Rozważam serie 3 zabiegów Nucleofill Soft. Rozważam zakup ser Miód peptydowego pod oczy. Rozważam polecany przez Was Medik8. Ceny kosmiczne ale widzę że problem pod okiem się pogłębia więc odżałuję.
Polećcie!
Obserwuj wątek
    • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 16:57
      Miód= Niod
    • zerlinda Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 17:00
      A ile masz lat?
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 17:56
        40
    • bene_gesserit Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 17:02
      A ile chcesz wydać na te wszystkie mazidła? Całkiem możliwe, że operacja będzie nie tylko tańsza, ale i skuteczniejsza.

Na wory pod oczami pomaga kilkuminutowy masaż kostkami lodu rano i wieczorem, codziennie.
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 17:55
        Nie mam worków pod oczami. Nie mam zwisów nadających się do wycięcia. Mam zmarszczki.
        • bene_gesserit Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 18:09
          Mówisz - masz.
          Zasięgnęłam opinii - jeśli chcesz spłycić zmarszczki pod i wokół oczu, ostrzyknij się. Nucleofil, seria co najmniej dwóch ostrzyknięć (najlepiej cztery, chociaż to zależy od stanu i reakcji twojej skóry). Spłyca zmarszczki, dodatkowo niweluje podkrążone oczy.
          • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 22:37
            No właśnie rozważam pakiet 3
        • bergamotka77 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 23:42
          To już ten wiek wink
        • hanusinamama Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 07:52
          A laser? On zageszcza wiotką skórę po oczami
    • koko8 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 17:07
      Jaki jest twój problem - worki, cienie, zmarszczki, sucha skóra po oczami, czy jeszcze coś innego?
      • arkanna Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 17:35
        Mój ,wszystko co napisałaś więc z chęcią podłącze się do wątku
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 17:56
        Zmarszczki
    • geez_louise Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 18:02
      Trzeba iść do dobrego gabinetu i niech lekarz oceni. Zazwyczaj w tym wieku potrzebny jest botoks i mezoterapie ze stymulatorami, mazidła tego nie zastąpią.

Ale mazidła trzeba tez używać regularnie, pic dużo wody i mało kofeiny i alko.
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 22:39
        Tak, wiem. Byłam teraz u dermatolog i mi zachwalała Nucleofill i jednak botoks. Zastanawiam się czy w świetle tego w ogóle inwestować setki PLN w kosmetyki typu Miód czy Medik8
        • geez_louise Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 22.12.22, 22:50
          Bez dobrej pielęgnacji nie będzie efektu trwałego i pełnego. Niod i Medik to bardzo dobre firmy i warte podobno swojej ceny, ale na pewno można bardzo dużo osiągnąć niższą i najniższą półką cenową. Sama mam dużo Basic Lab, The Ordinary, a naj naj bardziej lubię Nacomi za taniość i najlepsze opakowania, ale tutaj moje kosmetolożki wywracają oczami, że skład i jakość to najwyżej 4/10 i jak je znam, to na pewno mają rację. Ale ja Nacomi kocham, wrzucam do torebki i uważam, że na przygotowanej zabiegami skórze robią resztę roboty. Ale bez serum i kremów nie ma dobrej skory po czterdziestce.
          • hanusinamama Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 09:13
            No ja się nie zgodzę z tym ze skłąd Nacomi 4/10. Kosmetologiem nie ejstem, jestem chemikiemm, sporo miałam z chemii z kosmetycznej. Uwazam, ze jest aktualnie nagonka na Nocmi za cene własnie.
    • jedzmarchewke1 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 27.12.22, 14:42
      Hej! Polecałabym Ci to tak czy siak, ale jak piszesz, że zwykłe rzeczy u Ciebie nie działają, to tym bardziej - joga twarzy. Innymi słowa ćwiczenia + masaże (a dzięki nim zwiększenie produkcji kolagenu, pobudzenie fibroblastów i tworzenia nowych naczyń włosowatych). Mogę udzielić Ci darmowej konsultacji w zamian za informację zwrotną o tym, czy byłaś zadowolona.
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 27.12.22, 21:06
        Jogę twarzy i masaże twarzy robię nałogowo, ładnie mi policzki podnioslo
    • beata985 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 27.12.22, 14:48
      Kupiłam sobie coś takiego...bardzo fajnie mi robi...nie zachwalałam jeszcze tego w żadnym wątku, poczytaj
      Ja mam 52
    • joanna.konto Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 13.03.23, 20:56
      Mam 47 lat 🫣
      Wykonywane miałam zabiegi: Nucleofill, stymulatory tkankowe, laser frakcyjny, nici kolagenowe… i niestety bez spektakularnych efektów na zmarszczki, szczególnie pod oczami.
      Retix c robiłam w domu, ale czas rekonwalescencj spowodował, że zniechęciłam się do kolejnej serii 🤗
      Lepszy jest Bio Re Peel peeling z efektem jak po Retix c, ale bez koszmarnego złuszczania.
      Jedyny zabieg robiony ok 4 lata temu poprawił mi owal twarzy i zagęścił skórę, to była radiofrekfencja mikroiglowa (3 zabiegi)
      Aktualnie mam już gość kosztownych zabiegów i zakupiłam dermapen do domowego użytku do którego stosuję różne ampułki i jest ok. Moja mama zachwycona, że znikły jej zmarszczki 😉 po dermapenie.
      O botoksie w okolicach oczu negatywnie wypowiada die Doktor Monika, która ma świetne filmiki na You Tubie 👍
      • joanna.konto Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 13.03.23, 21:06
        Ps. Stymulatory tkankowe: Nucleofill i Profhialo
        A kremy nie zlikwidują zmarszczek, a jedynie mogą nawilżyć lub ochronić skórę, nie mają możliwości przebicia się przez barierę lipidową skóry.
        • fioletowa01 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 13.03.23, 21:27
          Jeśli chcesz doraźnie na kilka godzin zakamuflować zmarszczki pod oczami to istnieje krem który działa jak botox, jest odrobinę niekomfortowy bo czujesz ściągniętą skórę ale efekt jest fajny, Peter Thomas Roth Instant FIRMx Eye. Można nim też zakamuflować zmarszczki na czole.
          • mandre_polo Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 14.03.23, 06:53
            Trzymałbym się z daleka od kremów ściągających skórę, dają efekt odwrotny i skóra przesuszona
            • joanna.konto Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 03:51
              Jasne, nie dam się nabrać na maski 😉

Tak jak pisałam, niestety, ale zmarszczki są nieodwracalnym procesem, gdyż to podskórne zrosty i jedynie poprawa jakości skory może je przykamuflować. Tak jak teraz stosuję w domu systematyczne dermapen, skóra nabiera gęstości. Jedynie na policzku miałam jedną bardziej widoczną bruzdę i tu można było podać wypełnienie kwasem hialuronowym oraz w kącikach ust i efekt już rok daje radę.
              Pod oczami niestety skóra i zmarszczki są zbyt cienkie na precyzyjne wypełnienie. Przy dermapenie można ustawić jedynie 0,5 mm bo głębiej może być efekt odwrotny przy uszkodzeniu cienkich warstw, dlatego tą cześć trudniej stymulować.
              Ogólnie nie spotkałam się z opisem zabiegów typu stymulatory, czy lasery itp. mówiących o usunięciu zmarszczek, a jedynie o niwelowaniu lub wygładzeniu, ale to tylko w momencie zagęszczenia skóry. Jak zresztą można zaobserwować osoby szczuplejsze z cienką skórą mają więcej zmarszczek 🤗
              Wodę tez staram się 😇 pic w większych ilościach, ale zawsze z dodatkiem elektrolitów, cytrusów lub szczypty soki, aby nie przelatywała przez jelita i przy okazji jeszcze wypłukiwały minerały, ale miała szansę się wchłonąć.
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 21:03
        No tak, Secret RF też jest na mojej liście
    • milin94 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 14.03.23, 06:33
      Zmarszczki to najmniejszy problem - dużo gorsze są wory albo doły. Nie stosowałabym żadnych mazideł, wyrzucone w błoto pieniądze. Ja sobie wypełniłam, jest super. Rozważ zabiegi, nie kosmetyki.
      • memphis90 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 14.03.23, 07:25
        Ja trafiłam bingo, bo mam wory od urodzenia i teraz jeszcze doły z racji wieku… Plus ostatnio miliard takich mikro - mikro zmarszczek, właśnie pod oczami…
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 20:56
        Akurat wypełnienie kwasem to jeden z gorszych pomysłów. Kwas wiąże wodę i u wielu osób problem jest gorszy niż przed
    • teodor-k Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 05:22
      W Biedronie kwas hialuronowy z dozownikiem bardzo wydajny cena 18 złoty .Będzie pani zadowolona .
    • katie3001 Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 07:45
      Woda,woda,woda i nawilzacz powietrza w domu. Po kilku dniach bedzie lepiej.
    • shellyanna Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 08:55
      Zrób sobie fibrynę.
    • xxkoralinaxxx Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 09:18
      Jeśli używasz tretynoiny i nadal masz taki problem, to prawda jest niestety taka, że już nic nie pomoże. Wszelkie kosmetyki może spłycą te zmarszczki wizualnie, ale to chwilowe. To samo z medycyną estetyczną, robiłam serię Lumi Eyes, robiłam serię Nucleofill Soft, skórę pod oczami mam w bardzo dobrej kondycji, ale nawet u mnie efekt się utrzymywał bardzo krótko, Lumi to może 2 tygodnie, Nucleofill po serii? 2 miesiące. Szkoda kasy, polecam blefaroplastykę powiek dolnych, będą jak nowe.
      • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 20:55
        Hej, zrobiłam wtedy Nicleofill. Miałam mega siniaka pod okiem prze tydzień (ostrzegam!) ale efekt jest. Za kilka dni mam kolejny zabieg. Wykupiłam 3. Więc polecam z czystym sercem!
      • taje Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 15.03.23, 21:09
        A blefaroplastyka powiek dolnych zlikwiduje zmarszczki pod oczami? Myślałam, że tylko na wory działa.
        • youngagain Re: Zmarszczki pod oczami - biorę wszystko! 16.03.23, 09:56
          No właśnie to jest na wory a nie na zmarszczki. Wycięcie nadmiaru skóry. Ja nie mam nadmiaru tylko zmarszczki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka