Dodaj do ulubionych

A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i

25.12.22, 20:34
dwuletnim dzieckiem u teściowej. A tam jej córka, 10 lat młodsza ode mnie (i męża, jej brata).
Jestem wychudzona, tak się po prostu złożyło: najpierw dieta, potem praca, bieganina itp.
Szwagierka taka sobie, okrąglutka.
W pewnym momencie teściowa wznosi ciasto.
A szwagierka, patrząc na mnie, mówi wymownie: "dla mnie to z największą ilością czekolady!"
smile
Może z mojego opisu tego nie zobaczycie ale powiedziała to z taką...hmm...złośliwością smile
Widać, że boli ją moja chudość, bez sensu bo ona 10 lat młodszasmile a jednak smile
Obserwuj wątek
    • kamin Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:39
      No i co? Trzeba było powiedzieć "dla mnie też"
      I tyle.
    • angazetka Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:40
      Obyśmy tylko takie problemy mieli smile
      • deszczowy.nick Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:43
        No ja to wiem smile
        To ja powinnam zazdrościć jej młodości.
        • simply_z Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:05
          10 lat to żadna różnica, nie przesadzaj.
        • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:08
          A jest konstytucyjny obowiązek zazdroszczenia sobie czegoś?
          • daniela34 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:30
            Jest.
            Art.CCCIX Konstytucji:

1.Każdy ma prawo do wewnętrznego przekonania, że inni mi zazdroszczą.
            2. Ograniczenia w konstytucyjnym prawie do czucia się obiektem zazdrości mogą być ustanawiane tylko ustawą i tylko za słusznym odszkodowaniem.
            • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:35
              Ale tu zachodzi jeszcze jakiś stosunek wzajemności w zazdrości, czyli jesli obywatel A zazdrości obywatelowi B szczupłości, to obywatel B ma obowiązek odwdzięczyć się obywatelowi A zazdroscią o wiek.
              • daniela34 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:44
                Jeżeli p to q

• marta.graca Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 10:04
                Jeszcze prościej- będąc chuda powinna okrągłej zazdrościć kilogramów.
    • auksencja15 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:41
      Chyba nie skumałam sorry tongue_out
      • alicjamagdalena Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:42
        Ja też nie...cóż
      • deszczowy.nick Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:48
        auksencja15 napisała:

> Chyba nie skumałam sorry tongue_out

Szwagierkę gryzie to, że jestem szczuplutka pomimo iż 10 lat starsza. A więc, w momencie kiedy teściowa wniosła ciasto, biedulka chciała podkreślić to, że ona zawsze zjada te najbardziej kaloryczne...a powiedziała to z takim naciskiem w moją stronę ( bo ja taka chudziutka i pewnie odmawiam sobie tylu kalorii , a ona nie odmawia i zjada smile
        Ewidentnie była to złośliwość.
        • 35wcieniu Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:50
          big_grin big_grin big_grin

Szczuplutka, jezu big_grin big_grin
          • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:10
            Niech sobie ma jakiś powód do dumy, choćby bycie szczuplutkąbig_grin
          • jednoraz0w0 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:24
            Na pewno ma dobry metabolizm smile
        • ichi51e Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:51
          tak. na pewno...
        • extereso Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:52
          No ale nawet jeśli to może na bazie tego, że się trochę źle z kilogramami czuje, starsza jesteś, pokaż jej trochę życzliwości to spasuje.
        • bistian Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:52
          deszczowy.nick napisała:

> Ewidentnie była to złośliwość.

Nic, tylko iść na psychologię! Z takim talentem do interpretacji wink
        • niemcyy Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:52
          Auksencja chyba napisała to ironicznie, ale jeśli nie- to się ciesz póki możesz, bo jeśli ona też złośliwie schudnie to już nie będziesz młodsza.
          • niemcyy Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:53
            * i tak już nie będziesz młodsza
        • alicjamagdalena Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:53
          I co powstrzymałam się czy wp...ś?
        • blasckbird13 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:13
          A może, choć tego sobie nie uświadamiasz, wyglądasz na schorowaną?
        • kicifura Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:18
          Z tego opisu wynika że jedyną złośliwą małpą przy stole byłaś ty.
          • alicjamagdalena Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:45
            Jestem wychudzona, tak się po prostu złożyło: najpierw dieta, potem praca, bieganina
            " szczuplutka" a wychudzona - jest roznica
        • livia.kalina Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:02
          <Szwagierkę gryzie to, że jestem szczuplutka pomimo iż 10 lat starsza.
          (...)
          >Ewidentnie była to złośliwość.

A skąd wiesz, ze nie jest zazdrosna o twoje oczytanie i inteligencję? Albo niespotykane ciepło, wrażliwość i umiejętność nawiązywania dobrych relacji z ludźmi?
        • aqua48 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 11:09
          Trzeba było z odpowiednią dozą złośliwości powiedzieć łypiąc na szwagierkę i jej talerzyk znacząco - ja poproszę tylko listek salaty bez oliwy.
        • z_lasu Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 11:30

Jesteś pewna, że nie współczucie?
        • bene_gesserit Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 15:09
          deszczowy.nick napisała:

> moją stronę ( bo ja taka chudziutka i pewnie odmawiam sobie tylu kalorii , a on
          > a nie odmawia i zjada smile

Ewidentnie odsłoniła przed wszystkimi miękkie podbrzusze, okazała słabość. Z czego tu się natrząsać czy co tam, nie rozumiem. Nie lepiej i bardziej konstruktywnie zamiast przeżuwać to na drugi dzień i zakłać wątki na ematce, po prostu poempatyzować z młodszą, zakomplesioną kobietą? Jakoś wspomóc, choćby 'i słusznie, czekolada zdrowa jest'?
        • sundace46 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 15:27
          deszczowy.nick napisała:

> auksencja15 napisała:
          >
          > > Chyba nie skumałam sorry tongue_out
          >
          > Szwagierkę gryzie to, że jestem szczuplutka pomimo iż 10 lat starsza.

Dobrze, że jej nie gryzie, że jesteś głupiutka
        • pitupitt Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 15:44
          Niech się tą złośliwością udławi, głupia pipa.
        • szpil1 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 20:23
          deszczowy.nick napisała:

>
          > Szwagierkę gryzie to, że jestem szczuplutka pomimo iż 10 lat starsza.

Szwagierka może schudnąć. Ty młodsza nie będziesz nigdy.

A więc, w
          > momencie kiedy teściowa wniosła ciasto, biedulka chciała podkreślić to, że ona
          > zawsze zjada te najbardziej kaloryczne...

To miałoby sens gdyby to ona była szczupła i chciała podkreślić, że może jeść co chce i ile chce.
    • 35wcieniu Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:43
      Pasta z rowerem znowu pilnie potrzebna.
      • daniela34 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:02
        Ja ci opowiem anegdotę o złośliwości. Stałam przy stolnicy z rękami w cieście piernikowym. Mama wyjmowała coś z lodówki, ale nie zamknęła za sobą drzwi. Odwróciła się od progu i powiedziała do mnie:
        - Zamknij (tu spojrzała na moje ręce)...nogą drzwi lodówki.
        - Mam za krótką nogę! - rzekłam zgodnie z prawdą
        - To trzeba było rosnąć! - złośliwie! stwierdziła matka
        - Jak rozdawali wzrost to stałam w kolejce po rozum! - odwzajemniłam się ciętą ripostą Wujka Staszka
        - I co? Też zabrakło? - zapytała matka z fałszywą troską.

Takie tam gadki o czekoladzie to przy tej biernej agresji pikuś!!! 😝😝😝
        • alicjamagdalena Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:06
          To jest akurat zabawne wink
        • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:13
          #patologicznarodzina big_grin
          • daniela34 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:23
            #samapatologia
            • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:37
              #patologia_i_pierniki (nomen omen)
              • daniela34 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:42
                😁
            • marta.graca Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 10:05
              #wszyscynaterapię
        • cosmetic.wipes Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:44
          Kocham twoją mamę 😁
          • iwles Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:57
            cosmetic.wipes napisała:

> Kocham twoją mamę 😁
            >

Ustaw się w kolejce 😛
        • aurinko Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 00:28
          Jakbym słyszała siebie i córkę. Z tym, że moje córka tak potrafi odpalić że już nie umiem odpowiedzieć wink jest mistrzynią w zapędzaniu w kozi rógwink
        • hosta_73 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 27.12.22, 08:30
          W tym stylu rozmawiałyśmy sobie z mamą i siostrą. Bardzo mi tego brakuje ...
    • gama2003 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:51
      A nie mogła po starej znajomości z matką po prostu chcieć najbardziej czekoladowego kawalka ? Z łakomstwa ?
      Ja bym chciała, choć niekoniecznie bym to wyartykuowała 😉
      • z_lasu Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 11:35
        Problem w tym, że powiedziała to "utkwiwszy w deszczowym.nicku oczy jak sztylety".
    • rosapulchra-0 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 20:54
      Miałam podobną scenę z moją tfutesciową. Ja byłam w ostatnim miesiącu ciąży, więc pokaźnych rozmiarów, a ona wtedy wpadła w manię odchudzania. Zważyła się przy mnie i z dziką satysfakcją powiedziała: jestem od ciebie szczuplejsza! A ja od ciebie młodsza - odpowiedziałam. Obraziła się oczywiście big_grin
      • zazou123 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:02
        Chyba ma odwrótwink
      • zerlinda Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:08
        Serio? Hmmm
      • marta.graca Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 10:06
        Ja bym odpowiedziała: a ja mam w brzuchu bombelka, a ty nie.
    • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:17
      >szwagierka, patrząc na mnie, mówi wymownie: "dla mnie to z największą ilością czekolady!"

Dla mnie to opis ewidentnej próby uwiedzenia, szwagierka zagięła na ciebie parol i sugeruje intymne spotkanie z roztopioną czekoladą, jako urozmaiceniem.
      Dziwne, ze tego nie widzisz, to przecież jasny sygnał!
    • mgla_jedwabna Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:18
      Nic, tylko z troską spytać słodziutkim głosem: jesteś pewna, że to dobry pomysł?
    • vessss Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:19
      "Dla mnie też! Ja na szczęście mogę się opychać i nadal być szczupła" i tu słodkie spojrzenie na szwagierkę😁
      • deszczowy.nick Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:22
        vessss napisała:

> "Dla mnie też! Ja na szczęście mogę się opychać i nadal być szczupła" i tu słod
        > kie spojrzenie na szwagierkę😁

Wykorzystam następnym razem. Dzięki!
        • veryvery Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:31
          deszczowy.nick napisała:

> vessss napisała:
          >
          > > "Dla mnie też! Ja na szczęście mogę się opychać i nadal być szczupła" i t
          > u słod
          > > kie spojrzenie na szwagierkę😁
          >
          > Wykorzystam następnym razem. Dzięki!

No i kto tu jest złośliwy..., a odzywka powyżej to nawet nie jest złośliwa tylko wredna, a tobie się spodobała
          • deszczowy.nick Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:39
            > No i kto tu jest złośliwy..., a odzywka powyżej to nawet nie jest złośliwa tylk
            > o wredna, a tobie się spodobała

Szwagierka mnie nie lubi. Dwa lata temu, byliśmy u teściowej na Wigilii. Pamiętam, że szwagierka spóźniła pociąg i dojechała do nas z godzinnym opóźnieniem. Wszyscy oczywiście czekali na nią z kolacją wigilijną.
            Weszła do pokoju, spojrzała na mnie i przewróciła oczami smile
            • alicjamagdalena Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:42
              Jesteś trolejbus?
              • alicjamagdalena Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:42
                😅😅😅😅😅jesteś trolem.
              • hosta_73 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 27.12.22, 08:32
                big_grin
            • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:46
              deszczowy.nick napisała:

> > No i kto tu jest złośliwy..., a odzywka powyżej to nawet nie jest złośliw
              > a tylk
              > > o wredna, a tobie się spodobała
              >
              > Szwagierka mnie nie lubi.
              Za to ty za nią przepadasz big_grin

>Pamiętam, że szwagierka spóźniła pociąg

Jak Bruce Wszechmogący?

> Wszyscy oczywiście czekali na nią z kolacją wigilijną.

Bezczelni!

> Weszła do pokoju, spojrzała na mnie i przewróciła oczami smile
              Co za szuja!

Nie wiem, co jest prawdziwym źródłem twoich ogromnych kompleksów wobec szwagierki, ale zdecydowanie powinnaś je przepracować, zanim z wyimaginowanych powodów chluśniesz jej w twarz drinkiem, a ona w słusznym odwecie wbije ci widelec w udo.
              • chicarica Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:40
                Nie wbije. Żeby wbijać, trzeba mieć w co.
                • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:50
                  W oko? Oko chyba jakieś ma?
                • 21mada Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 10:59
                  O jak pięknie w takich wątkach wychodzi twoja „ciałopozytywność”. A niedawno aż kilka razy podkreślałaś że ty nigdy nie uprawiasz body shamingu w stosunku do chudych.
            • gama2003 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 22:57
              Jak spóźniła ?
              Złośliwie zatrzymała, planując spóźnienie na wigilię ?
              • kk345 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:52
                Nie takie rzeczy ludzie robią, zeby mieć potem okazję do złośliwego przewracania oczami big_grin
            • panna.nasturcja Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:20
              Spóźniła pociąg? Nic nie pisałaś, że jest maszynistką.
              • maslova Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:42
                Pewnie zaciągnęła ręczny hamulec.
    • szare_kolory Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:52
      Mhm. Jak to można niewielkim kosztem poprawić sobie humor. Tylko uwaga na skutki uboczne w postaci bólu d.upy.
    • konsta-is-me Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 21:56
      Jakoś potwierdzasz stereotypy, że "chude= wredne" 😆
      • chatgris01 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 22:10
        konsta-is-me napisała:

> Jakoś potwierdzasz stereotypy, że "chude= wredne" 😆

A propos stereotypow, przypomnialo mi sie, jak mojej Mam (wtedy dosc grubej) jedna (chuda) sasiadka zaczela wbijac szpile na temat jej tuszy, na co Mam odparla niefrasobliwie: "E tam, wszystkie jedze sa chude tongue_out "
        Przytyki skonczyly sie na zawsze.
        • konsta-is-me Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 10:14
          Coś w tym jest... 😁
    • arabelax Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 22:50
      Jak zyc teraz???!!!😅
      Podziwiam, ze takie analizy robisz. Ewidentnie masz jakis problem sama ze soba.
    • gorzka.gorycz Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:04
      Chyba nie zrozumiałam, o co chodzi.
    • chicarica Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:41
      Oesu. *wywraca oczami*
    • mikams75 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 25.12.22, 23:54
      Dobre chociaż było to ciasto?
    • iwles Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 00:03

Ile ty masz lat?
    • mama-ola Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 00:36
      Jak dla mnie, szwagierka pokazała dystans do siebie.
      • alicjamagdalena Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 09:42
        Fajna!
    • anorektycznazdzira Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 09:57
      Allle ossso chozi???
    • primula.alpicola Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 12:41
      Nie wpadłabym na taką interpretację, serio.
    • nangaparbat3 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 15:04
      Naprawdę uważasz, że ludzie zazdroszczą bycia "wychudzona"?
      • deszczowy.nick Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 15:09
        nangaparbat3 napisała:

> Naprawdę uważasz, że ludzie zazdroszczą bycia "wychudzona"?

Nie wiem czy zazdroszczą ale skoro ciągle nawiązują do tematu, nawet przy głupim ciasteczku na święta, to znaczy że coś im najwidoczniej przeszkadza. Coś ich uwiera.
        A teściowa co jakiś czas mnie pyta: " czy ty coś jesz?" - a więc temat jest wałkowany i widocznie ktoś tu nie może przetrawić moją chudość, prawda?
        • bene_gesserit Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 15:17
          deszczowy.nick napisała:

> Nie wiem czy zazdroszczą ale skoro ciągle nawiązują do tematu, nawet przy głupi
          > m ciasteczku na święta, to znaczy że coś im najwidoczniej przeszkadza. Coś ich
          > uwiera.

Są stany szczupłości, a już zwłaszcza szczuplutkości, w których bliskich może zacząć coś uwierać. Np ze strachu o szczuplutką. To są bardzo, bardzo poważne sprawy.

> A teściowa co jakiś czas mnie pyta: " czy ty coś jesz?" - a więc temat jest wał
          > kowany i widocznie ktoś tu nie może przetrawić moją chudość, prawda?

To oczywiście nie musi cię dotyczyć, możesz mieć zdrowe BMI i wyniki morfologii itd, ale znajome anorektyczki, nawet te, które zaleczyły chorobę albo były w procesie zdrowienia, często plotły coś o zazdrości kobiet. Każda, która krzywo spojrzała albo każda wykładowczyni, która nie była wystarczająco łaskawa na egzaminie 'zazdrościła szczupłości'.
        • gorzka.gorycz Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 21:00
          Ależ nikt nie nawiązał, po prostu dziewczyna poprosiła o kawałek z czekoladą i tyle. A Ty sobie dośpiewałaś znaczący wzrok i zazdrość.
        • konsta-is-me Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 22:05
          Widocznie się martwią twoja chudością, która nie wygląda tak dobrze, jak ci się wydaje.
          Zazdrość dopisujesz sobie wyłącznie we własnej głowie.
        • nangaparbat3 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 23:44
          Może się niepokoją o Ciebie? Bo i mnie to przeświadczenie o zazdrości niepokoi, zalatuje anoreksja.
    • kanna Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 18:44
      Też lubię czekoladę big_grin
      Proszę z czekoladą, niezależnie od tego, czy osoby wokół są szczuplutkie, czy nie :p

A jak - nie daj boziu - beza, to samą czekoladę, bez bezy.
    • iza232 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 19:21
      Normalnie wątek roku🤦‍♀️
    • bywalec2023 Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 23:12
      Nie rozumiem wzajemnej animozji : przecież ty jestes ta atrakcyjna, szczupła - szwagierka grubsza - wiec ona tobie zazdrości - nie masz powodu by jej nie lubić - wystarczy odpowiedzieć uśmiechem
    • engine8t Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 23:20
      Whow.. z mezem a nie "partnerem" a to juz postep smile
      • abidja Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 26.12.22, 23:53
        engine8t napisał:

> Whow.. z mezem a nie "partnerem" a to juz postep smile

Co za roznica?! Jeden c.h.u.j.
        • marta.graca Re: A taki obrazek: wczoraj byłam z mężem i 27.12.22, 06:55
          No jednak jest różnica, męża trudniej się pozbyćwink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka