Dodaj do ulubionych

Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę?

26.12.22, 08:53
Dzien dobry, proszę o pomoc: od sierpnia schudłam 26kg, wiem, że za szybko, ale życie tak mnie przeorało, że jakoś samo się tak stało... mam 50 lat, na początku dość intensywnie-jak na mnie- chodziłam i biegałam, około 15km dziennie, ale potem przyplątało mi się zapalenie gesiej stopki w kolanie i walczę z tym już trzeci miesiąc, co, niestety wyłączyło mi aktywność fizyczną...
No i ciało już nie jest tak jędrne, szczegolnie poleciałam z biustu,który miałam na 90H, więc spory...
Jakie zabiegi polecacie na ujędrnienie ciała?
Stosuję naprzemienny prysznic, szczotkowanie na sucho, regularnie pilinguję ciało, ale efektów jakoś nie widać...
Piersi, z dużych, pełnych, zrobiły się...smentne, biust był zawsze moim sporym atutem , a teraz.... wiotko się prezentuje... można go czymś... ostrzyknąć? Nie wiem, kompletnie się nie znam.. ratunku!
Obserwuj wątek
    • figa_z_makiem99 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 11:55
      Jakoś nie wierzę w bieganie po 15 km pani z 90H? Troll.
      • luli321 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:31
        O stanikach sportowych słyszałaś? Na początku bardzo duO chodziłam, tak 20 km, z bieganiem już mi tak lekko nie szło.. Ale da się. Słowo
        • figa_z_makiem99 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:46
          Rozumiem chodzenie, ale otyły człowiek po 40tce biegający nagle maratony? Nie dziwię się kontuzjom. 90H to ogromny biust, nawet jak zapakujesz w sportowy biustonosz, będzie ciężko.
          • nini6 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 27.12.22, 08:11
            A pisała coś o maratonie?
            15 km to nawet nie półmaraton.
        • figa_z_makiem99 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:53
          W tym wieku już nic nie zrobisz z biustem, chyba, że przytyjesz znowu skoro nie możesz się ruszać, albo operacja. Trzeba było pójść na siłownię i posłuchać trenera personalnego, jak rozsądnie chudnąć i jak ćwiczyć, żeby nie rozwalić sobie kolana, albo czegoś innego.
          • luli321 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 13:03
            Życie mnie rozwaliło... to, że schudłam to tylko skutek uboczny.
    • alpepe Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 11:59
      Co to za zapalenie gęsiej stopki w kolanie?
      • luli321 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:30
        Bolesny jak cholera stan zapalny. Ortopeda od początku mówił o 3-4 miesiącach do wyleczenia...
    • 1matka-polka Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:33
      A reraz ile masz pod biustem?
      • luli321 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:42
        80J, w zeszłym tygodniu kupowałam nowe biustonosze. Ciagle mam spory biust, ale byl naprawdę jędrny, a teraz...ups
        • kk345 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:56
          Pierś to tkanka tłuszczowa, czego się spodziewałaś po tak gwałtownym schudnięciu?
          • luli321 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 13:05
            Jak wyżej pisałam, takie schudnięcie nie do końca byli zamierzonym planem, a skutkiem wydarzeń w moim życiu... teraz chciałabym ratować Ci sie da, bo pewne sprawy ogarnęłam życiowo i mogę zająć się opakanym stanem mojego ciala
            • snakelilith Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 13:42
              Ale biust to nie mięsień, nie da się go wytrenować, a duża utrata wagi zawsze odbija się negatywnie na dużym biuście. Wiele już nie zrobisz (bez chirurga), tym bardziej, że w tym wieku spadają hormony i to może jeszcze bardziej poluźnić konsystencję biustu. Idź popływaj, jeżeli kolano pozwala. I zacznij ćwiczyć siłowo. Przeanalizuj też dietę, bo przy każdym deficycie organizm jest zmuszony oszczędzać i robi to tam, gdzie nie jest dla niego aż tak ważne, czyli przy jakości skóry i tkanki łącznej.
              I lepiej za bardzo biustu nie szoruj szczotką, bo to może przynieść efekt odwrotny do zamierzonego.
    • primula.alpicola Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 12:35
      Nie mam pojęcia, wybierz się może na konsultację do jakiejś kliniki medycyny estetycznej?
    • simply_z Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 19:11
      Chyba lepiej, że taki wielki cyc trochę spadł.
      • jammer1974 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 21:19
        simply_z napisała:

> Chyba lepiej, że taki wielki cyc trochę spadł.

Tez tak uwazam. Ja sie bardzo ciesze ze po schudniecie moje ogromne piersi nabraly normalnego ksztaltu.
    • jammer1974 Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 21:21
      Kup dobry stanik zeby ci dobrze biust podnosil.
    • bei Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 21:29
      Hmm, ale biust Ci skoczył z H na J, więc nie powinien mieć zwiotczeń, chyba, że czegoś nie wiem ( moje doświadczenia tylko z 65-B)
      • snakelilith Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 26.12.22, 21:37
        Nic jej nie skoczyło. 90H to jakieś 116-118cm* w obwodzie, 80J to 110-112cm. * przykładowa tabela.
        Biust przy chudnięciu rzadko się chyba powiększa.
        • anorektycznazdzira Re: Duza utrata wagi, jak ratować biust i resztę? 27.12.22, 07:43
          Dla mnie wygląda, jakby sam biust się nie zmienił a. Z obwodu pod straciła 10 cm, czyli w aktualnym obwodzie, który słusznie podajesz, jest większy "udział" biustu niż klatki piersiowej. Gdzie tu okropne schudnięcie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka