Dodaj do ulubionych

Jak pokonać niemoc i senność?

26.12.22, 18:41
Dopadła mnie śpiączka i niemoc. Wypiłam już mocną kawę, a jakbym mogła się położyć, to przyłożyłabym głowę do poduszki i chyba w minute zasnęła. A nie mogę, bo zaraz (ok 21) musze jechać. Nie jadę długo, ze 3 godz., ale przy takiej senności, jaka mnie dopadła, jawi mi się to, jakbym miała jechać z 8 godzin. Wyjazdu nie mogę przełożyć, kłaść się na półtorej godziny nie opłaca mi się, bo obawiam się, że w ogóle będę miała problem z zebraniem się z łóżka. Obawiam się, że coś mnie rozkłada, bo dodatkowo pobolewa mnie głowa i gardło, wzięłam najzwyklejszy ibuprom. Jak pomagacie sobie w takich momentach? Energetyk? Kolejna kawa (ale jakoś na mnie słabo działa)?
Obserwuj wątek
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 18:49
      Ja to bym się z godzinkę zdrzemnęła.
    • mikams75 Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 18:50
      A mozesz jechac godzine pozniej? Wowczas masz szanse na troche dluzsza drzemke, po niej kawa i w droge jak nie ma wyjscia.
      • alka775 Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 19:23
        Jak chwyta mnie przeziębienie, a na to stawiam, to nie sądzę, żeby drzemka coś dala lub może i by dała, ale boję się, że mnie rozleniwi całkiem i będę miała kłopot z zebraniem się z łóżka. Najwyżej strzele jeszcze jedną kawę. Plus szybki prysznic. Tak mnie dawno nie znużyło.
    • berdebul Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 18:52
      Kawa i drzemka 30 minut. Później prysznic.
    • mika_p Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 19:03
      Drzemka. Owszem, opłaca się.
    • aadrianka Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 19:07
      Zaopatrz się w mocno miętowe gumy do żucia. Doskonale odpędzają senność, wypróbowane w wielu trasach.
    • brenda_bee Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 19:09
      Zdecydowanie drzemka. Nawet półgodzinna potrafi postawić na nogi.
    • marion.marion Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 20:01
      Na mnie dobrze działa energetyk w takiej sytuacji.
    • emateczka Re: Jak pokonać niemoc i senność? 26.12.22, 20:07
      Drzemka 15-20 minut. Nie uskuteczniam w domu, ale jak jedziemy w trasę i mąż kieruje, to czasem zdarza mi się zmruzuc oko na kilka minut dosłownie, na siedząco i byle jak, i przez następnych kilka godzin jestem jak nowa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka