Dodaj do ulubionych

Ludziom o pewnym statusie nie wypada...

27.12.22, 13:15
jeździć na wakacje do Chorwacji, usłyszałam od wąskiej specjalistki wink
Na szczęście mój status jest na tyle niski, że mogę jeździć wszędzie, bez obaw o uszczerbek na wizerunku, a co myśli ematka? Czy istnieną bardziej i mniej obciachowe miejsca na urlop, czy miejsce jest tyle warte, ile jesteśmy w stanie z niego wycisnąć, nawet jeśli to Władek, albo Zakopane?

No i przy okazji, jakie plany wyjazdowe na lato 2023? Tak szaro za oknem, że chciałoby się choć pogadać o wakacjach.
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:19
      Popełniam większe faux pas - lubię Bułgarię. 🤣
      • gaskama Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:20
        Podpoziom. 😉
        • milin94 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 16:05
          gaskama napisała:

> Podpoziom. 😉
          Ja to jestem dno absolutne, gdyż uwielbiam małe, zabite dechami wioseczki na odludziach i nie cierpię hoteli.
      • madami Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:30
        W tym roku planuję Bułgarię wink
        • agao_72_n Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 20:12
          madami napisała:

> W tym roku planuję Bułgarię wink
          w tym roku byliśmy w Bułgarii, a na dodatek jechaliśmy przez Węgry i Rumunię naszą tojotką, trasa transfogarska to moja miłość.
          lubię być dnem dna wink
          • heca7 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 22:30
            agao_72_n napisała:

> madami napisała:
            > ⁸
            > > W tym roku planuję Bułgarię wink
            > w tym roku byliśmy w Bułgarii, a na dodatek jechaliśmy przez Węgry i Rumunię na
            > szą tojotką, trasa transfogarska to moja miłość.
            > lubię być dnem dna wink

Nam też trasa Transfagoraska się podobała. Nigdy wcześniej nie widziałam na żywo niedźwiedzia 😱😍
      • biala_ladecka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:32
        Bułgaria moim zdaniem wkrótce przeżyje renesans, jak Rumunia i Węgry, tyle że już nie Złote Piaski i Słoneczny Brzeg, a pewnie coś bardziej kulturowego, tak więc można powiedzić, że jesteś trendseterką wink
        • gulcia77 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:57
          Jestem propagatorką Sinemorec. Przepiękna okolica. I wciąż "małoludna".
          • la_mujer75 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:59
            O, my Sinemorec odkrylismy już w 2013 roku. Byliśmy tam też w 2014 roku.
            • gulcia77 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:04
              Ja pierwszy raz cztery lata temu. Całkowitym przypadkiem.
              • hipinka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:36
                przybij piatkę
                my w Sinemorec byliśmy w tym roku, super miejsce
                mieszkaliśmy też w Achtopolu i chodziliśmy na spacery brzegiem morza pomiędzy tymi obiema miejscowościami
                przepiekne krajobrazy, bylismy we wrzesniu, pogoda super, mało ludzi, jednym słowem super wypoczynek
                • gulcia77 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:46
                  I te dzikie koniki.🥰 I plaża Veleka, rzeczno-morska. I truskawkowe daiquiri w barze na plaży. I przesympatyczna obsługa. No naprawdę lubię Bułgarię. 😃
      • evolventa Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:50
        Ja też!
      • engine8t Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 18:14
        A "status" to masz?
      • kropkaa Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 28.12.22, 00:33
        Byłam na wakacjach w Rumunii 🥴
        • veryvery Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 28.12.22, 14:44
          kropkaa napisała:

> Byłam na wakacjach w Rumunii 🥴

I jak było? Szczerze mnie to ciekawi
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:20
      Trzymałabym się z daleka od takich zadufanych w sobie specjalistek.
      • aandzia43 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:38
        A dlaczego? Można się z niej ponabijać wink Chociaż pewnie nie zauważy.
    • bene_gesserit Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:21
      Są ludzie, którym wakacje służą do pokazywania statusu (materialnego i stylu życia, w sensie świadomości, co jest modne). Co nie oznacza, że należy się tym przejmować.
    • droch Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:23
      Czy istnieją bardziej i mniej obciachowe miejsca na urlop(…)

Well, do Władysławowa w sezonie nie dam się końmi zaciągnąć… kompletnie nie mój target.
    • lauren6 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:25
      Jeżdżę jak ostatni motłoch nad polskie morze i pobieram 500+ na trójkę dzieci. Handluj z tym big_grin
      • e-ness Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 28.12.22, 17:10
        Jeżdżę do Zakopanego w sezonie ( No dobra od tego roku zaczęliśmy przed) i pobieram 500+ na czwórkę dzieci 😜
    • aandzia43 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:26
      Uffff, szczęśliwie dla mnie mój status jest na tyle niski, że nawet nie orientuję się w obciachowatości poszczególnych wakacyjnych destynacji.
    • kaka-llina Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:28
      Jeżdzę jakieś 3-5h samochodem od domu (różne miejscówki) z dziećmi pod namiot... Wygrałam?
      • suki-z-godzin Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:03
        kaka-llina napisała:

> Jeżdzę jakieś 3-5h samochodem od domu (różne miejscówki) z dziećmi pod namiot..
        > . Wygrałam?
        >
        Jeżdżę kamperkiem przerobionym z busa, w którym spędzam z 80proc noclegów, biorąc prysznic z baniaka nagrzewającego się w dzień na słońcu smile według niektórych tytanów yntelektu jest to żalowo obciachowy powód do drwiny 🤡
        • kaka-llina Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 22:12
          suki-z-godzin napisała:

> Jeżdżę kamperkiem przerobionym z busa, w którym spędzam z 80proc noclegów, bior
          > ąc prysznic z baniaka nagrzewającego się w dzień na słońcu smile według niektórych
          > tytanów yntelektu jest to żalowo obciachowy powód do drwiny 🤡
          >
          >
          > Kurcze i teraz (i po przeczytaniu następnych postów) to nie wiem czy jestem klasa wyższa (bo tak dbam o ekologię i rozwój dzieci) czy jednak niższa bo wybieram campingi z ciepłą wodą (chociaż planuje zakup baniaka i biwakowanie na dziko ale jeszcze do tego nie dojrzałam, jeżdzę z pierdylionem sprzętu)
          • suki-z-godzin Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 22:57
            kaka-llina napisała:

> > Kurcze i teraz (i po przeczytaniu następnych postów) to nie wiem czy jest
            > em klasa wyższa (bo tak dbam o ekologię i rozwój dzieci) czy jednak niższa bo w
            > ybieram campingi z ciepłą wodą (chociaż planuje zakup baniaka i biwakowanie na
            > dziko ale jeszcze do tego nie dojrzałam, jeżdzę z pierdylionem sprzętu)

wygląda na to że chciałabyś dpopłynąć do klasy wyższej, ale jednak wiercisz w dnie swej łódki dziurę o całkiem sporym fi 🤡
        • chicarica Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 28.12.22, 13:45
          No to akurat najhipstrzej!
      • samanta1010 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:05
        namiot i blisko od domu to klasa wyższa - wspomoga rozwoj zrownowazony (brak samolotu i długiej jazdy samochodem - dbałość o srodowisko), namiot - wysiłek i pokazywanie dzieciom przyrody i tak dalej...
        • mamamisi2005 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:19
          O tak. I jeszcze niemal jedyna okazja, by zmierzyć się z codziennością "zwykłego życia". Mam znajomych, którzy tylko w takich okolicznościach robią sobie śniadanko własnymi rękoma i zmywają. Pełna egzotyka wink
          • kaka-llina Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 22:08
            Dzięki dziewczyny od razu poczułam sie lepiej wink a tak serio to ja naprawę to lubię!
            • ajr27 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 28.12.22, 01:01
              Posuń się dalej i organizuj survivale z całym dobytkiem niezbędnym do przetrwania w samochodzie. Do tego kurs budowania ziemianki- schronu w lesie. To jest dopiero snobizm!
      • paskudek1 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:07
        15 lat wakacje w tym samym miejscu, w przyczepie kampingowej 😜. Dopiero od 4 lat jeżdżę gdzie indziej, w tym 3 razy w to samo miejsce w góry 🤣🤣🤣. W takiej Bułgarii, Chorwacji czy innych Włoszech nie byłam nigdy w zyciu.
      • piszaca.zza.swiatow2 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:56
        Ale doprecyzuj jeszcze, gdzie mieszkasz...
        No wiesz, ja mieszkam w takim miejscu, że w 3-5 godzin samochodem to mogę być np. W Paryżu, Szwajcarii, Luksemburgu czy Amsterdamie... 😉
        • memphis90 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:11
          No weź, z czym do ludzi…
          • piszaca.zza.swiatow2 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:13
            No dobra, dla równowagi też wezmę namiot... No może taki jakiś bardziej luksusowy 😀
            • marta.graca Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:39
              I koniecznie wybierz się na glamping big_grin
        • kaka-llina Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 22:07
          piszaca.zza.swiatow2 napisała:

> Ale doprecyzuj jeszcze, gdzie mieszkasz...
          > No wiesz, ja mieszkam w takim miejscu, że w 3-5 godzin samochodem to mogę być n
          > p. W Paryżu, Szwajcarii, Luksemburgu czy Amsterdamie... 😉
          Mieszkam w SE Anglii przy trasie do Dover... Na uparego dostanę się do Francji czy innej Belgii, na przerózne tutejsze wybrzeża, to własnie taka odległość, do Kornwalii czy Davon trochę dalej ale bez przesady na raz mozna dojechac. W drugą stronę do Walii z 5h (czy jakoś tak) do Lake District chyba z 7 (tak pamietam) do Szkocji jeszcze niestety nie dojechałam, ale też by dało radę tylko dłużej.
    • zwyczajnamatka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:29
      Wszędzie można pojechać drogo i pojechać tanio. Jakby ta twoja znajoma zobaczyła jaki sobie kiedyś hotel w Turcji znalazłam, to by się przewróciła.
      No niestety, nie stać mnie, żeby jechać do tej taniej Turcji do tego konkretnego hotelu i z tym konkretnym moim programem zwiedzania, który obejmował kilkukrotne przeloty samolotami do interesujących mnie, ale sporo oddalonych od siebie miejsc.
      Co do planów wakacyjnych to coś tam mi się kołacze po głowie, ale wszystko w fazie, no właśnie planów i raczej nie z biurem.
      • biala_ladecka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:10
        Tu chyba nie chodzi o to, czy tanio, ale o dostępność.
    • primula.alpicola Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:35
      Wygłaszanie takich opinii to straszny obciach. I tak, miejsce jest tyle warte, ile z niego "wyciśniemy".
      Lato 2023, Bella Italia, a konkretnie Apuliasmile
      • bergamotka77 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:27
        primula.alpicola napisała:

> Wygłaszanie takich opinii to straszny obciach. I tak, miejsce jest tyle warte,
        > ile z niego "wyciśniemy".
        > Lato 2023, Bella Italia, a konkretnie Apuliasmile

Widać kto tworzy trendy na ematce 🤩
        • primula.alpicola Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 16:27
          Błagam Cię. Pierwszy raz byłam w Apulii jakieś 6 lat temu.
          • marta.graca Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 16:29
            Ja 9 lat temu, czy można mnie nazwać prorokiem trendów? wink
            • sumire Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 17:48
              Ja podobnie 🙂 i nawet knajpę otwartą po południu znalazłam...
          • kk345 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 20:22

> Błagam Cię. Pierwszy raz byłam w Apulii jakieś 6 lat temu.
            Ale czy widziałaś liczne centra storico? Bo jeśli nie, to z czym do ludzi?
            • suki-z-godzin Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 22:59
              kk345 napisała:

> primula.alpicola napisała:
              >
              > > Błagam Cię. Pierwszy raz byłam w Apulii jakieś 6 lat temu.
              > Ale czy widziałaś liczne centra storico? Bo jeśli nie, to z czym do ludzi?

centro storico to małe miki, kto nie plażował w pobliżu śmierdzącego moczem wąwozu, ten nie wie, co to trendy.
            • primula.alpicola Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 28.12.22, 21:19
              Mnóstwo, na każdym kroku, po prostu się o nie potykałamwink
              Niestety nie było śmierdzącego moczem wąwozu.
    • triss_merigold6 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:36
      Odświeżam sobie "Balkanskie upiory" Kaplana i chciałabym zobaczyć Bułgarię 🤦‍♀️
      Na szczęście bycie biedabudzetówką usprawiedliwia taki wybór.
      • primula.alpicola Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:47
        Nessebar, koniecznie, raz z przewodnikiem, a drugi na własną rękę.
        • triss_merigold6 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:57
          Wakacje to na razie zbyt odległa wizja, ferie mam zaplanowanewink
          • primula.alpicola Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:04
            Szybko zleci! Rety, chcę słońca.
        • gulcia77 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:02
          I taki...
        • pade Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 18:51

> Nessebar, koniecznie, raz z przewodnikiem, a drugi na własną rękę.

W Nessebarze byłam 34 lata temu, do dziś wszystko pamiętam, przepiękne miasteczkosmile
      • gulcia77 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:01
        Taki widoczek w Nessebarze.
        • primula.alpicola Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:04
          smile
      • hipinka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:39
        he he
        tylko sie nie zdziw, bo to nie do końca wakacje dla biedabudżetówki, wcale nie jest tanio
        byłam w tym roku i z lekka sie zdziwiłam
    • heca7 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:36
      Moja matka powiedziała mi kiedyś, że ludziom po studiach prawniczych nie wypada chodzić w conversach 🤣🤦‍♀️
      • chococaffe Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:29
        Moja, że matce dzieciom nie wypada kupowac sobie....płyt (nie tak cię wychowywałam)
        • heca7 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 18:54
          chococaffe napisała:

> Moja, że matce dzieciom nie wypada kupowac sobie....płyt (nie tak cię wychowywa
          > łam)
          >

big_grin Pasowałyby do siebie. Moja to jest kopalnia pomysłów z listy "nie wypada" wink Wg niej nie wypada aby dorosły mężczyzna jeździł na rolkach i na hulajnodze wink Kobiecie po czterdziestce już w zasadzie nie wypada w upalne lato założyć białej sukienki.
      • marta.graca Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:40
        Uff, jaka ulga, że mam trampki Diverse z Vinted big_grin
    • mia_mia Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:46
      Dwie kwestie, po pierwsze ludzie o wysokim statusie nie muszą się zastanawiać co wypada, a co nie, po drugie biorąc pod uwagę ofertę niektórych hoteli i wielkość jachtów pływających w tych obciachowych destynacjach to ludzie z mocną pozycją majątkową, statusem i nie wiem czym jeszcze zdecydowanie nie stronią od tych miejsc.
      • sophia.87 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:40
        Miałam napisać dokładnie to samo.
        Tym "co wypada" przejmują się wyłącznie ludzie aspirujacy do "pewnego statusu"😁
    • danaide2.0 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 13:55
      Jako człowiek chowany za komuny unikałam wakacji w krajach postkomunistycznych. Ponieważ statusem nie grzeszyłam, można rzec, że moje wakacje były zawsze powyżej mojego statusu, nawet jeśli organizowałam je po taniości.
    • heca7 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:01
      biala_ladecka napisała:

> jeździć na wakacje do Chorwacji, usłyszałam od wąskiej specjalistki wink

Znasz się z Hiacyntą Wiadro? big_grin
      • biala_ladecka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:12
        O LOL, dlaczego netflix nie wrzuci tego klasyka, zamiast bieda Wiedźminów? Allo, Allo też bym obejrzała wink
        A dziś fb podsunął mi pierwszy odcinek Labiryntu, obejrzałam z wypiekami na twarzy. I to jest PRL content, a nie k..wa Brokat 🤦🏼‍♀️
        • marta.graca Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:41
          Labirynt rulez!
    • alpepe Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:05
      Wiem jedno, z taką osobą nie miałabym wspólnych tematów. Pamiętam kilka zdarzeń, jak dziewczyny/młode kobiety nagle chciały się zaznajomić, jak zobaczyły, jakim autem jeżdżę lub jaką mam torebkę. Dziękuję, niepotrzebne mi to. Tak samo niepotrzebne mi szpanowanie drogimi wakacjami.
    • beata985 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:05
      Na szczęście mój status pozwala mi pojechać na wakacje do Chorwacji ❤❤❤
    • kaki11 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:07
      O a ja myślałam, że wakacje są po to aby miło spędzić czas tam gdzie się chce a nie żeby pokazywać swój status społeczny. Na szczęście mój jest na tyle niski, że pewnie mogę jechać na Chorwację smile
      A co do planów jeszcze nie sprecyzowane. Teraz planujemy w lutym/marcu wyjazd narciarski i bardzo wstępnie rozważamy tygodniowy wyjazd początkiem czerwca i kolejny około września na 2 tygodnie, ale totalnie nie mamy pomysłu gdzie wyjechać, raczej gdzieś w europie.
    • daszka_staszka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:12
      Ludziom o pewnym statusie to nie wypada być burakiem, koleżanka o tym nie widziała 🤔
    • chococaffe Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:29
      Ja kocham obciachowy Bałtyk
    • cojapaczem Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:45
      Kingslanding rulezz a wąska specjalistka niech cię w kuper pocałuje
    • viewiorka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 14:49
      Jeżdżę tam, gdzie mam ochotę i gdzie mnie w danej chwili stać. Nie zawsze Chorwacja wychodzi taniej, zwłaszcza w sezonie. Samolot dla naszej 5 to już spory wydatek ( nie biorę pod uwagę tłuczenia się autem tyle kilometrów). Wakacje w tym roku spędziliśmy budżetowo w górach (hotel) i na mazurach (namiot).
      Planów na wakacje jeszcze brak, ale w styczniu dogrzeję się na Maderze. Wychodzi taniej niż Grecja w sezonie
    • al_sahra Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:11
      Stwierdzenie tak absurdalne, że trudno się do niego odnieść.

Trzeba to powiedzieć Beyoncé, Gatesowi, Armaniemu i tuzinom innych miliarderów, którzy tam spędzają wakacje.
      • biala_ladecka Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:19
        W przypadku Beyonce myślę, że nikt nie ma wątpliwości, że to wybór. W przypadku wyższej klasy średniej zawsze można być posądzonym o KONIECZNOŚĆ. To chyba przed tym ta ucieczka.
        • al_sahra Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:47
          biala_ladecka napisała:

> W przypadku
          > wyższej klasy średniej zawsze można być posądzonym o KONIECZNOŚĆ.

Konieczność jeżdżenia do Chorwacji? Z łapanki biorą, czy podstępem? Tego jeszcze nie grali.
          • simply_z Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 17:55
            Trochę dziwne...ładniejsza jest Czarnogóra i Włochy, a cenowo drogooo.
    • marta.graca Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 15:37
      Na szczęście mój status pozwala mi jeździć wszędzie, od Kanarów po Białystok. A na wakacje 2023 planuję morze, góry, Włochy i Grecjęsmile
    • solarpowerprincess Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 16:03
      Cro własnie wchodzi do strefy euro wiec prestiz podniesiony 😅
      • kokosowy15 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 16:19
        Czy status pozwala nigdzie nie jeździć, spędzać urlop remontując własnoręcznie mieszkanie lub uprawiając działkę w ROD?
        • solarpowerprincess Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 16:25
          To jest oznaka hipsterstwa wink
          • taki-sobie-nick Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 30.12.22, 23:34
            Nie w przypadku kokosowego.
        • auksencja15 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 16:33
          Działki ROD to są teraz w cenie wink
          • kokosowy15 Re: Ludziom o pewnym statusie nie wypada... 27.12.22, 17:03
            Wpisuje się w ten trend.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka