Dodaj do ulubionych

Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ?

27.12.22, 21:03
Być może będziemy w najbliższy weekend (tj sylwester) z 3 latkiem w trojmiescie, właśnie znalazłam nocleg w Sopocie przy monciaku. moze jest tu ktos z trojmiata i poleci jakieś atrakcje dla 3 latków? Najchętniej chciałabym wziąć młodego na jakiś spektakl, ale właściwie cokolwiek się nada. Znalazłam dużo fajnych wydarzeń i miejsc, ale w Gdańsku ..
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:13
      Jeśli będziecie już w piątek to Akwarium Gdyńskie i Ogród Świateł w Gdyni, w parku Kolibki.
      • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:19
        Będziemy ale chyba nie zdążymy przed 17, a widzę ze o tej godzinie zamyka akwarium- szkoda!
        • bazia_morska Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:49
          Zawsze warto podjechać na Skwer Kościuszki i obejrzeć Dar Pomorza i Błyskawicę smile
          • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 22:02
            O i to jest super pomysł! Widzę ze można zwiedzać nawet 31/12. Super. Widzę tez ze jest miasteczko noworoczne przy molo w Sopocie. To teraz tylko muszę znaleźć rozrywki na 01/01smile
            • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 22:04
              Ah nie, dopiero teraz doczytałam „ Statki-muzeum "Sołdek" i "Dar Pomorza" są nieczynne w związku z sezonem zimowym (do 13.01.2023)” :-;
              • bazia_morska Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 21:13
                Obejrzeć z zewnątrz wink
    • woman_in_love Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:15
      Podobno mnie w wieku 3 lat ciągali po 3-mieście.
      Nic z tego nie pamiętam. Lepiej by zrobili zostawiając mnie z babcią, a sami się bawiąc ze sobą.
      • chococaffe Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:17
        Ale czlowiek korzysta z przyjemności nie tylko po to, żeby je potem pamiętać, zwłaszcza przez całe życie. Może się nimi cieszyć tu i teraz.
    • triss_merigold6 Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:30
      Pierwsza myśl- Akwarium w Gdyni
      • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:35
        No właśnie niestety 31/12 i 1/1 zamknięte. Dojedziemy w piątek ok 16sad
    • taki-sobie-nick Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 21:36
      Z 3-latkiem w Trójmieście rzecz jasna trójbój.

Nie wiem, podrzucam wątek.
    • raphidophora_tetrasperma Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 22:16
      W sopockiej PGS jest akurat wystawa Pęgowskiej, słaba atrakcją dla 3latka ale może Ty skorzystasz. I chyba jakiś plenerowy sylwester dla dzieci, a tak poza tym bieda. Ziemno, ciemno, deszcz zacina. Jak masz apartament przy monciaku zabierz że sobą stopery do uszu i słuchawki.
      • raphidophora_tetrasperma Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 22:20
        Pągowskiej 🤦‍♀️ Teresy Pągowskiej oczywiście.
    • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 22:40
      A to Europejskie Centrum Solidarności i miejsce dla dzieci w Gdańsku? To jest jakiś małpi gaj po prostu? Warto? Widzę ze jest otwarty 31/12..
    • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 27.12.22, 23:07
      I gdańskie zoo? Nie żebym była fanka zoo, ale to chyba jedno z niewielu miejsc otwartych w dni świąteczne…i czy w ogóle zoo zimą ma sens?? Ostatni raz byłam w zoo jak miałam 10 lat
      • aadrianka Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 18:35
        Gdańskie zoo jest całkiem fajne, ale zima sporo zwierząt będzie schowanych. Chociaż w sobotę zapowiadają w Gdańsku 12 stopni, to kto wie...
    • szaszka Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 18:23
      W galerii Metropolia jest wystawa klockow LEGO!
      rozrywka.trojmiasto.pl/Najwieksza-w-Europie-wystawa-budowli-z-klockow-Lego-w-Galerii-Metropolia-n173309.html
      • aadrianka Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 18:32
        Właśnie miałam o tym pisać. Do Metropolii dojedziesz SKM, jest tuz koło stacji Wrzeszcz.
    • aadrianka Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 18:33
      Co do spektaklu, sprawdź Teatr Miniatura.
    • mama-ola Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:15
      Pojechałabym do Gdyni. Można się przejść bulwarem, jeśli będzie ładna pogoda, jest plac zabaw dla maluchów, tylko nie wiem, czy metal nie będzie za zimny w dotyku. (Zdjęcie)
      Przy bulwarze jest muzeum marynarki wojennej na powietrzu z armatami, dziecko może pochodzić, podotykać, powspinać się na nie. (Zdjęcie)
      W Gdańsku też jest duży plac zabaw plus można się przejechać ciuchcią, ale nie wiem, czy działa w ten weekend. (Zdjęcie)
      W Kolibkach jest park linowy - Adventure Park. Coś tam dziecko zawsze skorzysta, zdaje się, że nawet za darmo. (Zdjęcie)
      Jest też Eksperyment, coś podobnego do warszawskiego Kopernika. (Zdjęcie)
      • mama-ola Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:17
        To ostatnie zdjęcie to park Reagana w Gdańsku, najmniej polecam - plac jak plac. Pozostałe miejsca to Gdynia.
      • mama-ola Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:23
        Jeśli chodzi o dojazd z Sopotu nie autem. Najlepiej wsiąść w kolejkę SKM i pojechać na stację Wzgórze Świętego Maksymiliana. Tam zapytać, którędy na bulwar. Iść bulwarem wzdłuż morza (morze po prawej ręce). Na końcu trasy będzie plac zabaw, a potem skwer Kościuszki i statki na nabrzeżu. (Tam też tuż przy statkach jest Akwarium, ale zdaje się nieczynne).
        Jeśli zrobi się czas na obiad, można pójść do Bistro Kwadrans, ja tam chodziłam z dziećmi, bo mają normalne obiady.
        • mama-ola Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:34
          Taką trasę proponuję jak na mapce. Wysiąść na Wzgórzu, aleją Piłsudskiego podejść do morza na bulwar (google maps to nazywa promenadą), iść wzdłuż morza. Ten jasny trójkąt to plaża z placem zabaw, statki będzie już widać. Trasę zakończyłam na Bistro Kwadrans, które jest przy skwerze Kościuszki, niedaleko skrzyżowania że Świętojańską. (Obok są też inne restauracje).
          A potem możecie iść na dworzec Gdynia Główna - jest stamtąd bliżej niż na Wzgórze.
          • mama-ola Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:48
            Aha, jak dziecko ma hulajnogę albo rower, to na bulwar/promenadę idealnie.
          • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:56
            Dzięki!
      • obrus_w_paski Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:56
        Dzięki i dzięki wielkie zdjęcia. Sprawdzam. Expertment zamknięty, to już widziałam wcześniej. Nie wiem o co chodzi- akurat s dni kiedy jest największe zapotrzebowanie na zajęcie dzieci (31-01) posucha w ofercie..
    • dariamax Re: Co z 3 latkiem zimą w 3miescie ? 29.12.22, 20:20
      W Parku Oliwskim są bardzo ładne iluminacje. Dużo rodzin z dziećmi tam spaceruje po zmroku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka