Dodaj do ulubionych

Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D

28.12.22, 11:38

Jak uszyć buty dla muchy?

"Uszycie butów dla muchy może być trudnym zadaniem, ponieważ muchy są zwierzętami o bardzo małych rozmiarach i trudno jest znaleźć odpowiednie materiały i narzędzia do tego celu. Jeśli jednak masz bardzo dużo czasu i chęci, możesz spróbować uszyć buty dla muchy, korzystając z następujących wskazówek:

Znajdź odpowiedni materiał: Muchy są zwierzętami o bardzo delikatnych nogach, dlatego do uszycia butów potrzebujesz bardzo cienkiego i elastycznego materiału, takiego jak np. skóra lub filc.

Zrób szablon: Aby uszyć buty dla muchy, potrzebujesz szablonu, który pomoże Ci określić wymiary i kształt butów. Możesz go wyciąć z papieru lub innego materiału, takiego jak np. karton.

Przytnij materiał: Na podstawie szablonu przytnij z materiału dwa kształty, które będą służyć jako podeszwy butów.

Uszyj buty: Złącz obie podeszwy razem, używając bardzo cienkiej nici i igły. Upewnij się, że szew jest staranny i dobrze trzyma się razem.

Dopasuj buty do muchy: Spróbuj nałożyć buty na muchę i upewnij się, że są odpowiednio dopasowane i nie krępują ruchów zwierzęcia. Jeśli trzeba, możesz dostosować rozmiar butów, zmniejszając lub powiększając ich rozmiar.

Pamiętaj, że uszycie butów dla muchy jest trudnym i czasochłonnym zadaniem, więc lepiej poświęcić ten czas na coś innego. Muchy są zwierzętami, które naturalnie radzą sobie bez butów i nie są one im potrzebne do prawidłowego funkcjonowania."

O co ciekawego pytałyście ChatGPT? big_grin
Obserwuj wątek
    • em_em71 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 11:57
      Mój 15-letni syn nas zamęcza zadając pytania i przytaczjąc odpowiedzi. Mówię mu wtedy, że za stary już jest na takie rozrywki 😜
      • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 12:34
        Zabawa zabawą, ale mąż mówi, że to piszę programy i bez trudu rozwiązuje trudne zadania matematyczne! Czytałam że jest w stanie stworzyć złośliwe oprogramowanie i ukryć je w tekście, tylko nie wiem, czy to ta darmowa wersja. Że może zrobić pracę domową za dziecko, to nawet nie wspominam. Dla mnie to fascynujące.
    • milin94 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 13:14
      A co to jest?
      • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 14:39
        Sztuczne inteligencja, darmowy bot ChatGPT. Rewolucja zasadniczo 😊
        Tylko trzeba założyć sobie konto (na bank zbiera dane)
        • simply_z Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 14:54
          i to cie cieszy, ze zbiera dane...? kolejna idiotka
          • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 16:18
            Mnie cieszy? Raczej to transakcja wiązana. Jak w przypadku aplikacji, z jednej strony masz ułatwienia, z drugiej udostępniasz dane, nawet nie wiesz, jakie.
            I nie nazywaj mnie idiotką.
            • simply_z Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 19:25
              I karmisz AI, co samo w sobie zabawne nie jest. Poczytaj o zagrożeniach.
              • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 19:53
                Czytałam pewnie więcej niż Ty.
    • danaide2.0 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 13:24
      Przepraszam, czy mogłabyś spytać, czy mucha w tak uszytych butach przylepi się do szyby? Ściany? Czegokolwiek? I czy jak potrze łapki, czy buty jej nie spadną?

Mam już postanowienie na Nowy Rok. Trudno wykonalne: nie dać się dalej okradać z czasu życia. Konwersacja z AI chyba należy do tej kategorii.
      • lella_two Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 13:32
        danaide2.0 napisała:

>
        > Mam już postanowienie na Nowy Rok. Trudno wykonalne: nie dać się dalej okradać
        > z czasu życia. Konwersacja z AI chyba należy do tej kategorii.

Czy ja wiem? W sumie niegłupio mówi, mądrzej niż niektórzy ludzie w realu😁
        • danaide2.0 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 13:45
          Próbowałam tylko gadać z Siri. Jak mnie ta baba stresuje! Opowiedziała o wiek wymijająco i poetycko więc przypisałam jej żeńską płeć. Do tego za często ucina rozmowę.
        • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 14:40
          Ja jestem ciekawa, jak by odpowiadała na pytania Emamy 😊
          • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 14:41
            Typu: Czy to nietakt, że... Co zrobić z kuzynką X i czy zerwać kontakt ze stryjkiem 😁
            • mondaymorning1987 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 16:40
              unikotka napisała:

> Typu: Czy to nietakt, że... Co zrobić z kuzynką X i czy zerwać kontakt ze stryj
              > kiem 😁
              Jak sie odegrać na teściowej, czy wystawić mężowi walizki i czy zrobić dżihad w szkole.
              • mmoni Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 22:22
                po pierwsze, AI założyła mniej popularny (zwłaszcza wśród użytkowników języka polskiego) układ związkowy. Po drugie, ematka bije ją na głowę:
                "Nie jestem w stanie udzielić Ci porady w kwestii tego, czy powinieneś wystawić walizki mężowi. Decyzja ta zależy od wielu czynników i trudno jest ogólnie ocenić taką sytuację bez znajomości szczegółów dotyczących Twojego związku i tego, co prowadzi Cię do rozważenia takiego kroku. Jeśli masz jakieś poważne zastrzeżenia co do swojego związku lub jeśli jesteś zaniepokojony swoim bezpieczeństwem lub dobrem psychicznym, powinieneś porozmawiać o tym z profesjonalistą, takim jak terapeuta lub doradca rodzinny. Oni mogą Ci pomóc w rozwiązaniu problemów i podjęciu odpowiednich działań."
    • m_incubo Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 13:35
      Jedna z najbardziej sensownych instrukcji, z jakimi się ostatnio zerknęłam.
      • memphis90 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 16:24
        Nie za bardzo, dwie podeszwy zszyte cienką nicka nie chcą się trzymać muszej nogi.
    • no_name33 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 14:01
      Genialne. 😃

Super odpowiedź na pytanie z du.py.

• chococaffe Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 14:06
      Ja pytałam zwykłego googla czy ropa naftowa jest z dinozaurów. Nie byłam pierwszabig_grin
    • myelegans Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 14:42
      Poprosilam o wierszyk o moim psie i o pickle ball
      • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 16:19
        Nam napisał wierszyk o głodnym dziecku, które nie chce wstać i przyjść na śniadanie 😁
    • chococaffe Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 15:04
      Ciekawe zabawy AI "podszywającą się" pod uznanych pisarzy smile

singularityhub.com/2022/06/19/ai-shakespeare-and-ai-oscar-wilde-debate-machine-creativity-at-oxford/
    • memphis90 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 16:23
      No nie wiem - spróbowałam wg instrukcji i te podeszwy odpadają od muchy.
      • unikotka Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 16:38
        😂
      • danaide2.0 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 19:57
        Nie, wszystko ok - wg mojej teorii mucha powinna przykleić się do butów, ale odpaść od ściany/szyby.
    • myelegans Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 19:23
      To samo po angielsku. Twoja odpowiedz jest bardziej szcegolowa

It is not common to make shoes for flies, as they do not typically wear shoes. Flies have small, thin legs that are adapted for perching and walking on a variety of surfaces, and they do not need additional support or protection from footwear.

If you are interested in creating a fly-themed art project or costume and want to include fly "shoes," you could try making small, lightweight shoes or boots out of materials such as foam, paper, or fabric. You could also use miniature doll shoes or other small shoes as a base for your fly shoes.

To make fly shoes, you could:

Cut out the shape of the shoe from foam or paper using a template or by freehand.
      Cut thin strips of foam or paper to create the soles of the shoes.
      Glue the soles to the bottom of the shoe using a strong adhesive.
      Decorate the shoes with paint, glitter, or other materials to give them a finished look.
    • jednoraz0w0 Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 20:00
      Ja temu raczej kazałam malować różne rzeczy.
    • picathartes Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 28.12.22, 20:18
      O treningi pytałam szukajac inspiracji na nowa formę zajęć 💪
      Dziś wypróbowałam i… tak sobie; pomysł brzmiał lepiej niż się zaprezentował 😂
    • tokyocat Re: Zapytałam AI, jak uszyć buty dla muchy :D 29.12.22, 10:35
      😂😂😂 dobre 😂😂😂

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka