Dodaj do ulubionych

Gotland - ematki wedrowaly?

29.12.22, 02:19
Ematka (ta ogolna) byla wszedzie smile Podejrzewam wiec, ze rowniez wedrowala po Gotland, dookola Gotland? Czy to moze byc adventure na 2 tygodnie? Zakladajac, ze wylacznie hiking, zadnych car rentals, ot - plecaki, namioty, krok za krokiem ... smile Prosze o wlasciwie wszystko, co sie nawinie: wspomnieni, suggestions, reflections. Wielkie podziekowania z gory! Mysl jest o summer vacation in 2023. Cheers.
Obserwuj wątek
    • kochamruskieileniwe Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 05:32
      Bylam, ale zawodowo (praca w terenie, no wiesz.. spytaj syna, jak to moze wyglądać wink ). 2 tyg. bylo malo...
      Turystycznoe - jak najbardziej.
      • bi_scotti Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 15:02
        Sprawdzam, jakos mi sie wydaje malo exciting na 2 tygodnie, w sensie robienia czegokolwiek innego poza hiking smile Mam "raports" od rodzinnych staruszkow, ze tam ponoc piekne roze & super cool modern architecture ale to wszystko w ilosciach aptekarskich wink No i jak narazie znalazlam jeden sensible trail na 30 km, reszta strasznie krotkie. Well, bede szukac dalej - do lata jeszcze troche czasu jest wink Ty jestes archeologist? paleontologist? Silly question, wiem, ale czy szukasz sladow Vikings? smile Cheers.
    • krwawy.lolo Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 07:29
      bi_scotti napisała:

>crying...) po Gotland, dookola Gotland? (...)

Skoro pytasz, po Gotlandii albo dookoła Gotlandii. Po polsku Gotlandia, i na dodatek się deklinuje. tongue_out

• aqua48 Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 09:27
        krwawy.lolo napisał:

> Po polsku Gotlandia, i na do
        > datek się deklinuje. tongue_out

Biscotti jest porządną, spokojną osobą i nie deklinuje. Nawet mocno zdenerwowana.
        • krwawy.lolo Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 10:31
          Nawet na kacu?
        • princesswhitewolf Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 10:57
          Nie pisze poprawnie ani po polsku ani po angielsku jak sprawne oko moze zauwazyc, dlatego robi taka cudaczna mieszanke, bo uwaza ze to ma tzw " cool effect". Wiekszosc Polakow to lyka.
          • kochamruskieileniwe Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 11:51
            dajcie spokój, walicie w bi_scotti, a sami też macie sporo za uszami ;P

(np. posługiwanie się specyficznym językiem/slangiem, nie czytanie postów i odpowiadanie 'od czapy")
            Wy "tak macie", dajcie i innym "tak mieć"

smile
            • krwawy.lolo Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 11:55
              Przepraszam, ja się nie przyczepiłem. Pani pytała więc odpowiedziałem. tongue_out
            • princesswhitewolf Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 13:35
              Ale jej nie winie ze robi bledy czasem po polsku i sama tego " na wyspie" sie nie czepiam. Absolutnie nie, bo czas na obczyznie robi swoje.
              Nawet gdyby czasem uzyla jakiegos angielskiego zwrotu bo cos jej " umsknelo", zapomniala- zdarza sie emigrantom jak najbardziej.
              Mnie irytuje snobizm i celowe uzywanie angielskich zwrotow non stop tam, gdzie doskonale zna odpowiedniki polskie. Udawanie bardziej kanadyjki gdy robi mase bledow po angielsku. Dlatego wrzuca tylko po pare slow.

Tak nie czytam postow bo srednio sie na forum czasami skupiam i robie bledy ale nie jestem i nie bylam snobem. Zreszta co mi tam. Zacznę pisac Pigeon Polish i zobaczymy jak zareagujecie.
              • alpepe Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 15:06
                Ten Pigeon Polish to tak napisałaś jako przykład błędów biszkoptowej?
                • princesswhitewolf Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 16:36
                  Przeciez nie pidgin tylko Pigeon Polish
      • szaraiwka Re: Gotland - ematki wedrowaly? 29.12.22, 13:39
        Ja pomyślałam ze chodzi o Czechy … i tylko się zdziwiłam ze się chodzi dookoła Czech

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka