Dodaj do ulubionych

Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa?

29.12.22, 09:11
Moje BMI 29,72
Super uncertain
Dopóki waga nie spadnie o te 7 kg, moją codzienną dietą będzie:
4 jajka (ugotowane na twardo) i 500 g jogurtu naturalnego. Plus 40 min szybkiego spaceru - co drugi dzień. Średnio to ok.1000 kcal/dobę
Czy taka ilość białka na dobę może być szkodliwa?
Chyba nie... przy odpowiedniej ilości wody mineralnej?
Wiem, że zdrowa i zbilansowana dieta itd ale ja nie potrafię już normalnie jeść. A schudnąć (chociaż trochę) muszę! bo mnie rodzina (widziana 2 miesiące temu) nie pozna uncertain
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 09:16
      moją codzienną dietą będzie:

Nie będzie. Twoją codziennoscia znowu będą wątki z opisem porażek w tym temacie, bo uparcie zabierasz się od dudy strony.
      Białko to najmniejszy problem, przez dwa dni jedzenia jajek nic ci się nie stanie.
      • mi.12 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 09:48
        Jajka i jogurty mogę jeść kilogramami. Uwielbiam.
        • 35wcieniu Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:08
          No i co z tego? Po 2 dniach takiej "diety" i tak ją rzucisz bo organizm będzie potrzebował innych składników, a na dodatek jesteś przyzwyczajona do jedzenia w nadmiarze rozmaitych rzeczy. Lubienie jajek nie ma nic do rzeczy.
          Swoją drogą dlaczego martwisz się szkodliwoscią nadmiaru białka, a nie martwisz się niedoborami innych składników?
        • asia.sthm Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 13:38
          mi.12 napisał(a):

> Jajka i jogurty mogę jeść kilogramami. Uwielbiam.

Ten je tylko surowe mieso i zobacz jak wyglada. To dieta ludzi pierwotnych. Moze te jajka tez spozywaj na surowo.

https://bi.im-g.pl/im/84/f1/1b/z29302148IC.jpg

PS. Wężykiem, Jasiu, wężykiem...
    • daszka_staszka Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 09:17
      Idź do dietetyka z prawdziwego zdarzenia tzn. klikicznego zanim sobie zdrowie rozwalisz
    • aqua48 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 09:21
      Przede wszystkim idź do psychologa i uporaj się z problemem który zajadasz. A potem jednak dietetyk i zbilansowana dieta rozpisana na poszczególne posiłki. Na jajkach i jogurcie oraz spacerach co drugi dzień, nie schudniesz tylko będziesz potwornie głodna i rozwalisz sobie do końca metabolizm.
    • bib24 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 09:49
      po pierwsze to mega idiotyczna dieta
      po drugie przeciez tam chyba nawet nie ma twojego dziennego minimum bialka. to że jogurt jest biały nie znaczy że to samo białko, zlituj sie.
      • mi.12 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:52
        No ja wiem wiem. Bo to też węglowodany, cukier.
        Obym chociaż tydzień wytrzymała. Może herbaty owocowe ocalą mnie od zamarznięcia wink
        • mi.12 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:53
          A więc chciałabym na białku do 5 stycznia.
          Dodam łososia na parze i herbaty owocowe.
          • 35wcieniu Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:55
            Koniecznie. Koniecznie. Od razu zrobi się bardziej zbilansowana i skuteczniejsza big_grin
            • daniela34 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:01
              Może jeszcze dodać kompocik wink
              • tt-tka Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:31
                daniela34 napisała:

> Może jeszcze dodać kompocik wink

za zdrowie wujka, za zdrowie cioci
                moze buraczki ? moze szpinaczek ?
                zjedz ten szpinaczek, bo sie rozplaczeeeeee
              • marta.graca Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:57
                A na deser przepyszny jagielniczek!
          • tt-tka Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:21
            mi.12 napisał(a):

> A więc chciałabym na białku do 5 stycznia.

da sie, czemu nie - patrz dieta Dukana
            tylko nic ci to nie da, jak po piatym stycznia wrocisz do dawnych nawykow

> Dodam łososia na parze i herbaty owocowe.

inne ryby, drob gotowany/pieczony... na zimnym zima daleko nie ujedziesz

a w ogole dziewczyny maja racje, dietetyk z prawdziwego zdarzenia i dobry psycholog
          • ichi51e Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 13:16
            weź do tego jogurtu chociaż wrzuc truskawki jagody albo maliny uncertain
          • bib24 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 13:49
            herbaty owocowe i jogurt to nie jest dieta białkowa. przejdz po prostu na carniwore.
    • triismegistos Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 09:55
      🙈
    • piataziuta Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:00
      troll...dżizas
    • szarmszejk123 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:00
      "4 jajka (ugotowane na twardo) i 500 g jogurtu naturalnego."

No, na takiej diecie to pociągniesz ze dwa dni 😂
      • triismegistos Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:19
        Jakbym zaczęła taką "dietę" dziś rano najpóźniej o 16 zrobiłabym napad na piekarnię 😅
        • szarmszejk123 Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:33
          Ja jestem aktualnie tak przejedzona wszelkimi wyrobami piekarniczymi, że zrobiłabym napad na warzywniak 😂
          • tt-tka Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:42
            Wlasnie napadlam na moja lodowke i wyzarlam do szczetu kapuste kiszona (pol sloika), reszte salatki z pora z groszkiem i jakies zablakane udko drobiowe. Sprawdze wieczorem wage.
            • piataziuta Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:48
              lepiej się ważyć rano, na czczo, po kupie i przed wypiciem pierwszej szklanki wody big_grin
          • triismegistos Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 12:34
            Właśnie, czemu tam nie ma żadnych warzyw? Czyżby autorka bała się że od kilku pomidorków utyjee?
        • piataziuta Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:44
          triismegistos napisała:

> Jakbym zaczęła taką "dietę" dziś rano najpóźniej o 16 zrobiłabym napad na pieka
          > rnię 😅
          >

mnie o 13 by telepało z zimna - to mój objaw głodu trzeciego stopnia
    • bei Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:35
      Jedz tak jak jadłaś jeszcze przez kilka dni, ale zapisuj każdy kąsek. Przejrzyj zapiski i na pewno sama zauważysz, dlaczego przybierasz na wadze. Najlepiej, gdybys z tymi notatkami poszła do dietetyka
    • pyza-wedrowniczka Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 10:54
      Codzienną przez 2-3 dni. Potem wywalisz te jajka przez okno. Weź pomyśl nad jakąś urozmaiconą dietą, żeby nie mieć jej zaraz dość.
    • 1matka-polka Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:02
      Idź na terapię, oducz sie zajadania problemów.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:04
      Skad ty tę dietę wziełaś.
      Taka mega prosta i bardzo skuteczna z lat mlodosci to:
      Rano kawa.
      2 jajka gotowane i 250 jogurtu - 2 sniadanie
      10 dag chudej szynki i jajko + 250 jogurtu lanczyk
      10 dag chudego sera żóltego + jogurt - kolacja.
      Do każdego posilku sałata - ja w nią rolowałam z wędline czy ser.
      Kawę czarną można bylo pić i herbaty ziolowe.
      To dieta na 5 dni była.
    • eriu Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:06
      Jak nie umiesz normalnie jeść to do psychiatry, bo masz zaburzenia odżywiania.
    • kafana Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 11:51
      Rozumiem ze chcesz jeszcze bardziej wszytsko roz****. To nie zaczadziała Zrozum!
    • triismegistos Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 12:42
      A w ogóle ja rozumiem że w latach 90' ludzie mieli takie pomysły, ale dzisiaj? Kiedy cała wiedza jest na wyciągnięcie ręki, są filmy na YouTube, fora internetowe, gotowe jadłospisy, aplikacje do policzenia makro jakim cudem ktoś wpada na takie pomysły? A może to współczesny odpowiednik mieszkania na słupie 🤷
      • marta.graca Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 12:43
        "Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym". Poza tym jeszcze trzeba tę wiedzę wcielić w czyn.
        • triismegistos Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 14:00
          No ja rozumiem człowieka który nie wciela tylko sobie tyje. Ale nie jedzenie czterech jajek dziennie.
    • ichi51e Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 13:14
      jedno jajko 7,5g bialka jogurty 10g na 100g czyli
      ~100g tak? na redukcji podobno 1,6g na kilogram masy ciała - pytanie ile ważysz...?
    • snakelilith Re: Czy taka ilość biała w diecie jest szkodliwa? 29.12.22, 13:25
      4x 80kcal (1 jajko) plus 5 x 72kcal (100g jogurtu 3,8g tłuszczu) jest 680kcal dziennie. No to powodzenia. Inaczej skomentować się nie da.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka