Dodaj do ulubionych

Gabapentyna - jak podać kotu?

29.12.22, 16:20
Kociary, muszę podać kotu gabapentynę, jak to zrobić skutecznie? Dodać zawartość do jedzenia? (ponoć gorzkie, więc może nie ruszyć). Wrzucić całą kapsułkę do gardła? Rozrobić z wodą i wstrzyknąć?
Obserwuj wątek
    • fragile_f Re: Gabapentyna - jak podać kotu? 29.12.22, 16:41
      To są małe tabletki - zrob kuleczkę z mięsa albo sera z tabletka w srodku i wepchnij kiciusiowi gleboko do ryja.
      • eresse Re: Gabapentyna - jak podać kotu? 29.12.22, 17:00
        fragile_f napisała:

> To są małe tabletki - zrob kuleczkę z mięsa albo sera z tabletka w srodku i wep
        > chnij kiciusiowi gleboko do ryja.
        >

To są kapsułki, ale pewnie zrobię jak mówisz. Bo jak wymieszam z karmą to na pewno wyczuje. Miałam już przeboje z tabletkami na robaki, które miał dostawać przez 7 dni. Dał się nabrać tylko raz big_grin
        • fragile_f Re: Gabapentyna - jak podać kotu? 29.12.22, 17:20
          Ok, ja miałam tabletki. Możesz też wysypać zawartość w mięso i zawinac+wepchnąć.

Moje na strzykawke z czymś gorzkim reagują rzygiem przez cały pokoj uncertain
    • suki-z-godzin Re: Gabapentyna - jak podać kotu? 29.12.22, 17:05
      Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli jakiś środek da się zapakować do strzykawki, to należy to zrobić i wstrzyknąć.
    • ania_z_zielonymii Re: Gabapentyna - jak podać kotu? 29.12.22, 17:06
      Jeśli masz kapsułkę z proszkiem to ja podawałam rozcieńczony proszek z wodą w strzykawce do pyszczka. Nie było innej opcji, bo gabapentyna jest bardzo gorzka - mój kot nie tykał żadnego jedzenia z tym proszkiem a jeśli próbowałam podać w maśle to wypluwał. Natomiast sama kapsułka, w której jest proszek jest na tyle duża, że nie da się jej podać prosto do gardzieli do połknięcia. Chyba, że masz gabapentynę w jakiejś innej firmie, (małych tabletek?), my zawsze dostawaliśmy od weta podłużną kapsułkę z proszkiem w środku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka