Dodaj do ulubionych

Jak użyć rozjaśniacza do włosów?

29.12.22, 16:34
Sorry, ale jeszcze Was troszkę pomęczę tematem włosingu i moich troszkę za ciemnych włosów. Otóż poczytałam sobie opinie w sieci, zasięgnęłam porady i kupiłam ten oto rozjaśniacz w sprayu John Frieda.
Na opakowaniu jest napisane, aby spsikać mokre włosy, potem wysuszyć i OK. Ale mam pytanie, może któraś używała i wie:
1. Ile tego cuda napsikać na włosy, aby nie dorobić się platyny czy jasniutkiego blondu?
2. Jak napsikać, aby nie narobić sobie plam? Walić po całości włosów a potem to rozczesać grzebieniem i równomiernie rozprowadzić?
3. Ile psików na całe włosy ( włosy klasyczny bob, obcięte teraz do połowy szyi)?
Obserwuj wątek
    • merynoskablekitna Re: Jak użyć rozjaśniacza do włosów? 29.12.22, 16:35
      A może w ogóle ktoraś z Was używała tego rozjaśniacza JF i może się podzielić opinią- jakie efekty daje?
    • merynoskablekitna Re: Jak użyć rozjaśniacza do włosów? 29.12.22, 21:10
      Żadna nie wie?smile
    • snakelilith Re: Jak użyć rozjaśniacza do włosów? 29.12.22, 22:14
      W życiu ci nie wyjdzie platyna, chyba, że masz już bardzo jasny blond. To rozjaśnia o maksymalnie 1-2 tony i na pewno nie od pierwszego razu. To jest też rozjaśniacz, nie farba, do tego słaby, więc żółto- pomarańczowe efekty na ciemniejszych włosach nie są wykluczone.
      Ale moim zdaniem, to się nie nadaje do twojego celu. To jest coś do uzyskania jaśniejszych smug u naturalnych blondynek, a nie do rozjaśniania za ciemnej bazy. A na twoich włosach, farbowanych chemicznie i potraktowanych sodą (to chyba ty?) to sorry, ale jesteś na prostej drodze do gigantycznego siana i wykruszonych włosów. Ja tego używałam na pasma wokół twarzy, do uzyskania "słoneczengo efektu", na zdrowiutkie włosy i tylko raz w sezonie letnim i one po tym zabiegu już trochę ucierpiały. Psikłam na grzebień z szerokimi zębami i wczesałam we włosy.
      By uzyskać jednolity efekt należy zwilżyć tym całe włosy. Ilość nie ma chyba znaczenia, bo to ma pewną moc, która nie zależy od ilości, a od stężenia. Lepiej tego jednak nie zostawiać na włosach, tylko po wysuszeniu suszarką (ciepło aktywuje rozjaśnienie) wypłukać, bo przy słabych włosach może je za bardzo nadgryźć. I to w ogóle wysuszone dziwnie pachnie i włosy są niefajne, jak plastikowe w dotyku, ja zaraz myłam, bo chciałam się tego pozbyć.
      • merynoskablekitna Re: Jak użyć rozjaśniacza do włosów? 29.12.22, 23:51
        Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Ja nie mam aż tak ciemnej bazy- ona jest raczej ciemnoblond. Więc liczę, że choć trochę będą jaśniejsze. A ile razy w tygodniu tego używać?
        Zrobiłam dziś wieczorem próbę na jednym zmoczonym paśmie i wysuszyłam suszarką. Wydaje mi się, że są leciutko jaśniejsze.
        Platyny w życiu bym nie chciała, chodzi mi o delikatny efekt rozświetlenia.
        • snakelilith Re: Jak użyć rozjaśniacza do włosów? 30.12.22, 13:52
          merynoskablekitna napisała:

> A ile razy w tygodn
          > iu tego używać?

Jak najrzadziej. Zdaje się, w ulotce było raz w tygodniu, ale już nie pamiętam i ja nigdy nie użyłam tego więcej niż 2 razy w całym sezonie letnim, bo ja tylko latem robię sobie takie refleksy.
          • merynoskablekitna Re: Jak użyć rozjaśniacza do włosów? 30.12.22, 15:57
            No więc właśnie dziś użyłam i jestem miło zaskoczona efektem. Po umyciu napsikałam na mokrą głowę, dokłądnie rozczesałam i wysuszyłam. Jest ładny, delikatny efekt rozjaśnienia, włosy wyglądają jak muśnięte słoncem- no bardzo mi się podoba. Właśnie tak myślę, że raz w tygodniu mi wystarczy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka