Dodaj do ulubionych

Złodzieje 🫤

30.12.22, 01:49

Ponieważ postanowiłam polubić moje kuchenne blaty, a jednocześnie chcę trochę odświeżyć kuchnię, wymyśliłsm sobie backsplash z szyby. W Polsce u paru ludzi widziałam i bardzo mi się to podoba. A że akurat przyszedł szklarz mierzyć jakie majà być drzwi prysznicowe (robimy łazienkę) to go poprosiłam o wycenę na tà kuchnię. No i właśnie przyszła - $5,200 😳. Za przyklejenie szybek między szafkami! Już nie wiedza ile wołać, cwaniaki.

Tak tylko się chciałam wyżalić, wszystko cholernie drogie, a jeszcze to wesele, wszystko kosztuje więcej niż myślałam…z torbami pójdziemy 😂🤣
Obserwuj wątek
    • 1maja1 Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 02:28
      Amerykanie szastaja pieniedzmi, wiec wybujale ceny przeroznych cwaniaczkow powalaja. Chcielismy sciac stare drzewo w ogrodzie, zadzwonilam po amertkanska forme, koles stwierdzil, ze nikt sie na tak wysokie drzewo nie wdrapie i trzeba maszynerie postawic, cuda na wianku. Wycenil 6.5 tys dollars, po negocjacji 4.8 tys. Za usuniecie dwoch pniow chcial 2.5 tys. Zadzwonilam do firmy prowadzonej przez Latynosow jak sie potem okazalo, facet wzial 2.8 po negocjacji i jego pracownik, a jakze, wspial sie na to drzewo. Pnie kosztowaly chyba 500.
      Tez robimy remont, mamy malenka lazienka na gorze, ile firmy biora za remodeling, to w Polsce mozna kawalerke za to kupic! W Anglii tez robilismy remont wczesniej i stwierdzamy, ze Anglia jest tania przy USA.
      • 1maja1 Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 02:29
        *amerykanska firme
      • majenkirr Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 03:09
        Na drzewa my też fortunę wydaliśmy, ale to to ja rozumiem - robota niebezpieczna, sprzęt ciężki, itp, ale żeby tyle chcieć za gówniane szybki?
    • noname2021 Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 02:45
      pomijajac stawki - bo to rzeczywiscie zlodziejstwo, ale zeby robic backsplash z szyby??? kobieto? rozum ci odjelo?

Ze w PL taka moda, to jeszcze bardziej swiadczy... jest jeszcze moda na kuchenne szafki na wysoki polysk hahaha.

• majenkirr Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 03:02
        Czemu nie? Teraz myślę, że może zamiast szyby dać biały kwarc, może będzie taniej 🙃
        • noname2021 Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 03:08
          kwac napewno taniej - albo subway tiles, bo sa zawsze ponadczasowe - a jak juz koniecznie chcesz zeby blyszczalo to zobacz takie glossy

oasistile.com/blogs/oasis-tile/kitchen-backsplash-tile-trends-2023
          • majenkirr Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 03:11
            Nie chcę tak, bo mój granit już super busy jest.
          • eliszka25 Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 08:54
            Oesu, nie rób sobie tego. Czyszczenie fug wokół tych milionów maleńkich płyteczek, to możesz komuś zafundować w ramach pokuty. W życiu nie zrobiłabym sobie czegoś takiego w kuchni. Na ścianie mam ten sam kamień, z którego są blaty. Bardzo mi się to podoba i jest kompletnie bezproblemowe do czyszczenia. Przecieram wilgotną ścierką, jak blat i po sprawie.
    • myelegans Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 03:50
      Pracujesz?
      • majenkirr Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 04:40
        Nie, nie pracuję. Z tymi torbami to tak sobie tylko gadam, wystarczy na wszystko, ale sknera jestem.
    • bazia_morska Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 04:45
      Wolny rynek, czy jak to tam się nazywa. Nazywanie takiej firmy zlodziejem nie jest spoko.
      • kokosowy15 Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 08:34
        Jak, w stosunku do tej usługi wyceniana jest praca osoby, która cie utrzymuje? Może jest drogo u usługodawcy bo te prace trzeba umieć wykonać, nie wystarczy dyplom?
    • bywalec2023 Re: Złodzieje 🫤 30.12.22, 09:14
      Ile mas metrów kwadratowych tej szyby ze wycenili na $5200?? Rzeczywiście bardzo drogo. Ja mam płytę meblową ale naklejaną szybkę tez mam w pewnym miejscu i nie wychodziło drogo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka