Dodaj do ulubionych

Egupt- z którym biurem?

30.12.22, 08:42
Do tej pory korzystaliśmy z TUI, jeżdząc po Europie. Prawdę mówiąc nasze wyjazdy wynikały głównie z braku paszportów. Teraz, podczas tych wojennych zawirowań na Ukrainie, wyrobiliśmy sobie dokumenty na tzw. "czarną godzinę". I chcielibyśmy z tych paszportów skorzystać, stąd Egipt. Jak wyglądają wasze doświadczenia z wyjazdami z danego biura? Jesteście zadowolone, standard hotelu odpowiadał opisowi itp?
Obserwuj wątek
    • szara.myszka.555 Re: Egupt- z którym biurem? 30.12.22, 09:00
      Tui, Itaka to spko biura. Tak naprawdę nie ma znaczenia, z którym biurem pojedziesz. Jedyne, co mają Ci zapewnić to: lot czarterem, wsadzenie Cię do autokaru i później "zainstalowanie" w hotelu + droga powrotna. Ciężko tu coś zawalić.

Opisów na stronach biur nie ma sensu czytać, lepiej zgłębić opinie na TripAdvisor'ze lub na Googlach - wtedy zobaczysz prawdziwe zdjęcia, poznasz wrażenia innych turystów.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Egupt- z którym biurem? 30.12.22, 12:20
      Jeśli chcesz po prostu pobyć w hotelu, to wybierz hotel, a potem znajdź, które biuro (Rainbow, Coral, Itaka, Ecco) oferuje je najtaniej. Samolot potem i tak jest wspólny, kazde biuro rozwozi autokarami do hotelu, hotel jest taki jak wybrałaś.
      Jeśli chcesz pozwiedzać, typu rejs po Nilu czy inna objazdówka, to Rainbow.
    • b-b1 Re: Egupt- z którym biurem? 30.12.22, 16:05
      Standard hotelu sprawdzamy na wielu stronkach, nie tylko biura z którym zamierzamy lecieć, a dokładne położenie na mapie satelitarnej- bo rozbieżności w opisie potrafią byc spore.
      Znajdź hotel, dopasuj biuro. Tui, Itaka, Exim tour - polecam.
    • milli40 Re: Egupt- z którym biurem? 30.12.22, 16:12
      Zawsze jeżdżę z jednym z biur:tui, itaka, rainbow, coral, sun&fun, ale najpierw szukam hotelu, a potem patrzę na cenę, a potrafią się różnić sporo, ten sam hotel z innego biura, te same standardy. Przyczym ja się osobiście nigdy nie zawiodłam na coral travel, i sun&fun, z tymi biurami byłam w Egipcie akurat. Ale to chyba kwestia szczęścia, bo opinie są różne.
    • milli40 Re: Egupt- z którym biurem? 30.12.22, 16:16
      Acha, i jakimś wielkim turysta nie jestem, ale byłam kilkanaście razy w Europie i Afryce, i standard hotelow był najwyższy w Egipcie akurat, porównując do hoteli w tej samej cenie w innych krajach.
    • sol_13 Re: Egupt- z którym biurem? 30.12.22, 22:40
      A paszportów dotychczas nie mieliscie, bo?
      Nie ma znaczenia, jakie biuro.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka