Dodaj do ulubionych

Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów…

30.12.22, 17:58
…niedługo Polaków w ogóle nie bedzie stać na nowe samochody sad

Tak drożeją
Obserwuj wątek
    • auksencja15 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 18:03
      To już nie te czasy, żeby ktoś się samochodami jarał tongue_out i tak będą coraz mniej w użyciu indywidualnym
      • princesswhitewolf Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:07
        > tak będą coraz mniej w użyciu indywidualnym

Nie sadze. Beda elektryczne albo hydrogenowe.
      • purchawka2020 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:36
        Spróbuj na wsi bez samochodu...
        • asia.sthm Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:02
          Poza Unià to się furmankami będzie jeździć.
          Wężykiem, Jasiu 😆
          • alicia033 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:14
            Cytując klasykawink: Słychać wycie? Znakomicie!
            • asia.sthm Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:18
              Ponure wycie wróbli
    • silenta Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 18:23
      Więc nie smuć się tylko ciesz - wszyscy będą jeździć takimi rzęchami jak ty.
      • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 18:28
        ale mój samochod mam od nowości - kupiłem nowy a nie rzech
    • mondaymorning1987 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 18:34
      Podziękuj sam wiesz komu😀
      • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 18:39
        kaczynski ani pinokio nie decydują o cenach

podziękujmy raczej unii za coraz durniejsze i droższe wymogi i limity
        • melisananosferatu Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 20:08
          Biedny, wyprowadz sie do Rosji.
          • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 20:18
            i po co ta złośliwość?

za dużo masz kasy? kupujesz nowe auta?

w rosji jeszcze gorzej z nowymi bo nie odpalają
            • melisananosferatu Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:50
              Pewnie. Codziennie po dwa.
    • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 20:05
      tu tak piszą, ze koszt nowego auta w tym roku wzrósł nawet o 60%

spidersweb.pl/bizblog/nowe-auto-oto-prognozy-co-sie-stanie-z-cenami-samochodow/
      • auksencja15 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 20:47
        Ale nie ma obowiązku kupowania nowych samochodów…
        • moze_sprobowac_inaczej Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 20:59
          Poza tym nie bez powodu nowe samochody nazywa się do rem luksusowym"
        • thea19 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:21
          Ale żeby kupić używany, to najpierw ktoś musi kupić nowy.
          • b.bujak Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:39
            thea19 napisała:

> Ale żeby kupić używany, to najpierw ktoś musi kupić nowy.

będzie jak za dawnych czasów - nowe kupi Niemiec smile
          • sol_13 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:31
            I jeszcze te używane muszą być, a póki co wszystko na lawetach do UA wyjechało. Zostały same szroty.
    • chococaffe Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 20:51
      Najwyżej sobie wymyślisz nowy samochód i z głowy
      • gryzelda71 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 21:00
        🤣
      • biala_ladecka Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:56
        Padłam 🤣
        • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:02
          padaj sobie a potem twój stary bedzie jeździł do niemiec kupić jakiegoś powypadkowego i starego szrota na auto komisie prowadzonego przez niemca
          • ichi51e Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:16
            z Niemiec to będą za drogie - na Litwę albo Białoruś będzie jeździł...
            • biala_ladecka Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 01:04
              Na Kubę! Jak szaleć, to szaleć! big_grin
      • afro.ninja Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 13:22
        Świetne! Hehehe
    • heca7 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 20:52
      To nielogiczne...powinno być ci szkoda nie nowych samochodów a ludzi, którzy nie będą mogli ich kupić tongue_out
      • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 21:30
        Heco słuszna uwaga ale nie smieszkuj za bardzo. Wy wymienicie Range rovera na nówkę?
        • heca7 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:05
          LR wymienił mąż już dwa lata temu. Ale my wszystko mamy w leasingu.
          • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:01
            a rata leasingu nie wzrosła Wam z wiborem?
            Tzn dla Was to pewnie bez dużego znaczenia, choć to zawsze wyższe koszty.
            • little_fish Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 20:20
              Mam na przykład nie wzrosła, bo oprocentowanie stałe 😉
    • angazetka Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 21:39
      W nosie mam samochody.
      • annaboleyn Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:11
        I kolory ziemi!
        • melisananosferatu Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:50
          Kocham!
      • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:38
        Zmieszcza ci sie?
    • alicia033 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 21:45
      Noi?
      To wyłącznie zasługa twojego pissuaru u żłoba.
      • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 21:52
        Błagam cie, piss spowodował ze zdrożała stal, unia wprowadziła dodatkowe wymogi limity, zdrożała energia, wojna na ukrainie, producenci mieli zakłócone dostawy z chin?
        • auksencja15 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 21:56
          Nie no bez UE to byśmy mieli kraj mlekiem i miodem płynący 😂😂😂
        • alicia033 [...] 30.12.22, 22:24
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • bywalec2023 [...] 30.12.22, 23:54
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:02
      hmm, przed swietami weszlismy do salonu, kupilismy nowego smoka i we wtorek odbieramy, cuda, dziwy
      • heca7 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:06
        A my czekaliśmy 11 miesięcy 🤨
        • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:11
          akurat byla jedna sztuka 😎 w bialej perle, a taki kolor chcielismy ( poprzednik tez byl bialy, a jeszcze wczesniej czarny-trzymamy sie jednej marki i jednego modelu), tyle ze byl w krotszej wersji ale taka tez chcielismy, wersja xl zaczela byc meczaca, plyt osb juz wozic nie musimy🤣
        • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:44
          To starasznie unikalne to auto musilao byc? Co to takiego?
          • heca7 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:04
            engine8t napisał:

> To starasznie unikalne to auto musilao byc? Co to takiego?

Mustang więc bez przesady z oryginalnością tongue_out
            • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:07
              przymierzalam sie..ale nie, nie, wsiasc to jeszcze ale wysiasc z tego elegancko sie nie da 🤣🤣🤣 to nie na moje kolana 😋 to ja juz wole wysuwany stopien 😁
            • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:07
              e-Mach chyba?
      • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:01
        gratuluje! co kupiliście?
        • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:26
          od 6 lat to samo, ford expedition limited, tylko tym razem wersja 'krotka', to juz trzeci 😎
          • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:32
            starting At $68,060
            gratuluję dobrej kasy
            • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:34
              u nas trochej taniej niz w stanach 😋
          • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:45
            No to przeciez te to chyba na placu stoja i prosza sie o kupienie?
            • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:50
              to tez, na zadnego nie czekalismy
              • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:09
                No to dlaczego kupiliscie a po 2 tygodniach odbior?
                2 tygodnie to nie czekanie?
                • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:11
                  a dlaczego nie? swieta po drodze, salonu tez nie mamy za rogiem
                • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:13
                  mowa o tym, ze auto bylo w salonie, nie trzeba bylo czekac na sprowadzenie badz wyprodukowanie iles miesiecy
                  • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:35
                    E to u nas auto sie kupuje jak buty....podobno niecale 10% chce zamawiac i czekac... 90% wchodzi do salonu i wyjezdza z niego wlasnym autem. Najwyzej kupia wiecej opcji niz planoowali smile

Ja tez wyjechalem z ekstra opcjami ale za te nie zaplacilem - mowie ze ja o nie porsilem i jak soe dorzuca za darmo to biore ale grosza nie zaplace.... Woo matko placz ze my ich z torbamu puscimy ze ich dzieci bedz gldne i bez butow ale sie poswieca i to zrobia...... Znane wszytkim.. jak jest klient gotowy kupic to jak od zyda nie wypuszcza z pustym rekami smile
                    • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:40
                      no wiadomo, amerrykaaaa
                      • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:52
                        No i zona co to w samochodach sie nie zakochuje i nie podchodzi emocjonalnie...
                        Nie? to nie ,
                        Jedziemy dalej...mamy czym jezdzic. A wy jak juz "zrobiliscie sprzedaz za miesic i kwartal" i wam nie zalezy to coz,,, LOL
                        I w 90% miekna..
                      • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:53
                        moje auto przypłynęło do mnie tez z Ameryki, co prawda nie z USA, ale zrobili je południowi sąsiedzi Enfine’a. Kupiłem jak juz salon je zamówił „na plac”, czekałem jakis miesiąc. Normalny czas oczekiwania jakby się wybierało model do produkcji to było jakieś 3-6 miesięcy.
                        • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 01:05
                          golfa kupiles? z meksyku? 🤣🤣
                          • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 07:29
                            tak xD Co w tym śmiesznego?
      • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:43
        O to prawie 2 tygodnie?? To strasznie dlugo? Co tyle zabiera? Musieli go dopiero wyprodukowac?
        Bo ja wszedlem do salonu o 12:00 w poludnie a w domu bylem juz nowym ok 14:30 tego samego dnia.
        Kurna tylko sie nie zloscie ze znow w ameryce lepiej. No co ja poradze.. LOL
        • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:49
          moglismy zabrac od razu ale bylismy w salonie zupelnie przypadkowo, bardziej zeby zobaczyc czy maja jakies male auto i wygodniej po prostu jest nam odebrac wlasnie po nowym roku, a i wolelismy zeby salon zalatwil sprawy papierkowe, jak zawsze
          • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:30
            Srawy papierkowe przeciez to chyba nie kwestia dni ale raczej minut czy moze godzin.??

My tez, Jechalismy gdzie nadziej i mijalismy dealera - jednego z list prodeucentow do potencjalnego kupna...i mowie - wstapimy tu i zobaczymy co maja bo jaaos ostatnio kiepso z zapasami
            A u nas jak jest klient to si ego nie wypuszcza...
            Wstapilismy i pytam:
            "Macie taki model, takie wypsazenie i takie kolory blaachy.tapicerki?
            - Chyba Mamy. Poczekaj zaraz sprawdze i przyprowadze, I jeszcze mowi "O ja cie chyba pamietam ty tu byles chyba pare miesiecy temu"? no bylem dlatego wiem co chce smile
            A zona sie wtracila i mow ze "hola hola do tego musi jeszcze byc naped na 4 kola"
            Ten mowi.. Hm,, zdaje sie ze i taki sie znajdzie
            Przyprowadzil , przejechalismy sie i pyta - pasuje?.
            - No pasuje...
            No po jakiejs godzinie negocjacji i wypelniania stosu papierow auto bylo zarejestrowane (tymczasowe tablice) , ubezpieczone, umyte, zatankowane ppod korek i gotowe do jazdy przed drzwiami.
            Dalismy im czek i poprosilismy zeby go nie realizowali przez jakies 3 dni bo musze kase na to konto przelac.....bo kto by tyle kasy na koncie czekowym trzymall.
            Nie bylo problemu. Poprosili zeby im dac znac kiedy mozna czek "puscic w obieg"... No i przyjechalismy do domu. Aha zanim odjechalismy to sprzedwca skonfigurowal nasze polaczenia telefoniczne, zarejestrowal nas i samochod na systemie producenta i radio satelitarne. Uaktualnil navigacje. Zaprogramowal siedzenia na obydwoje, ulubione stacje radiowe, pokazal ja zadzwonic na "consierge serwis" jak chcemy aby nam pomagali w czymkolwiek np znalezieniem hotelu , restauracji stacji bezynowej etc...etc .. (ten serwis jest gratis przez 6 mies )
            Za 2 tygodnie zadzwonili ze stale tablice przyszly i zaprosili aby podjechac to zaloza...i tak zrobili.
            Przy okazji popytalem o kilka rzeczy jak sie to czy tamto robi..

• mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:46
              raczej dni, ale nie musze tlumaczyc dlaczego tak a nie inaczej

moze drugi kierowca byl po drinku/nie chcial jechac autem bez tablic, tylko z faktura itp itd

poza tym tu zyje jednak inaczej, dwa tygodnie to jak wczoraj tongue_out
        • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 23:55
          Engin, ale ty przecież kupiłeś stare, używane a nie nowe. To wiadomo ze z placu szybciej niż do produkcji
          • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:10
            Ty znow pierd jak potluczony... Kupilem z 20 milami na liczniku...
            • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:38
              no jak? mówiłeś ze twoje BMW ma juz 15 lat ale lepsze jak obecne nowe i ze kupiłeś juz używane 😂
              • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:47
                Cos ci sie popier.....
                Bylo lepsze niz nowe do ostatniego ....az padlo.. tzn "prawie padlo" - dalo sie jezdzic ale koniec byl na horyzoncie/
                Padlo w czwartek po poludniu, Koszt naprawy byl wyzszy niz wartosc auta wiec oddalem handlarzom.
                W piatek ok poludnia kupilismy nowe .
                • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:54
                  Nam się chwaliłeś na Auto Moto ze ostatnio kupiłeś nowe?
                  • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 01:12
                    pewnie tak... ale to nie zadne Porsche czy jkies Lamborgini wiec nie ma sie czym chwalic smile
        • magdallenac Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:19
          Nie wiem jak Wy to zrobiliście- Mysiulek i Engine. Kiedy to było? Ja na auto czekałam równe 10 miesięcy, odebrałam pod koniec maja. Mąż czekał równy rok. Może w ostatnich miesiącach się coś rozkręciło?
          • sol_13 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:39
            Po prostu akurat takie, jakie chcieli, było dostępne w salonie, żadna filozofia.
            Problemy z nowymi samochodami są nie od dziś, my kupowaliśmy 7 lat temu, zamówiliśmy, czekaliśmy chyba 3 miesiące, po czym przedłużyli nam do 6. Mąż się wkurzył, poszedł kupił model o jeden większy, taki jaki był w salonie przeznaczony na demo.
          • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:39
            My kuplismy 4 mieisiace temu.. Ponoc "dobrze trafilem bo wlasnie dostali" a ze to byl Piatek rano to dopiero co przygotwali do sprzedazy..
            Zalezy co chcesz... i na ile jestes "flexible". Neotoore marki jak nie mieli na placu to mowili ze trzeb czekac do 6 tygodni.
            Nam sie chyba znow kurna udalo - jak cala reszta zycia LOL
          • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:43
            po prostu stalo w salonie, gotowe do kupienia, nowka sztuka, jedna sztuka, wg sprzedawcy jedyne dostepne salonie, mielismy farta i tyle
            • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:43
              * dostepne w regionie
          • panna.nasturcja Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 01:28
            Magdalena, Ty tu nie pisz o samochodach tylko raportuj jak się obiad udał. Zjedli? Co było?
            • mysiulek08 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 01:31
              dokladnie, 28ego miala byc wyzerka smile
              • panna.nasturcja Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 01:41
                No właśnie, ja tu z ciekawości pęknę smile
                • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 01:46
                  Moze ona pisze z lotniska gdzie koczuje czekajac od wczoraj na samolot SouthWest do domu ?
          • majenkirr Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 02:19
            magdallenac napisała:
            > Nie wiem jak Wy to zrobiliście- Mysiulek i Engine
            .

Mój mąż też tak kupił ostatniego trucka - przejeżdżał koło dealera, stały dwa to się zatrzymał, bo normalnie to nagie haki. Przysyła mi zdjęcie, ja: wtf? a on: kupiłem. A było to w listopadzie ubiegłego roku, gdzie dosłownie nic nie było. A na moje auto czekałam bodajże od września do grudnia.
            • engine8t Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 18:05
              No to moja zona sie przesiadla z jej zepsutego na swoje ulubione w momencie kiedy w garazu stanelo "jej nowe" a to ulubione bylo obok.. I teraz ja jezdze "jej nowym" a on swoim ulubionym... i nie ma zmiluj sie.
              Zeby to czlowiek wiedzal ze tak bedzie to by jej zupelnie co innego kupil smile
              • majenkirr Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 20:01
                Mój syn ma do sprzedania dwa a może i trzy, a ponoć używane idą w dół 😢
                • bywalec2023 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 02.01.23, 17:34
                  No i dobrze, że używane idą w dół. Syn będzie mógł taniej kupić inne używane.
    • annaboleyn Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:11
      Uuu. Elektorat się zeszlochał. Cudowne big_grin
      • asia.sthm Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:19
        annaboleyn napisała:

> Uuu. Elektorat się zeszlochał. Cudowne big_grin

I teraz za karę dumnie wykroczy Unii.
        • annaboleyn Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 00:17
          Przez Orlą Perć!
    • kozaki_za_kolano Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 30.12.22, 22:25
      Rząd "da" ci izerę, prace idą pełną parą.
      Podobno siadasz na fotelu kierowcy, wystawiasz nogi i szybko nimi przebierasz, wtedy rusza wink
      Pewnie będzie na talony, ale jakbyś już stworzył listę kolejkową, to będziesz na początku.
      Jeszcze pokażemy złej Unii, a co.
    • katie3001 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 07:57
      Mamy nie miec nic. Na mieszkania tez nie stac.
    • marianna1960 Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 13:52
      I bardzo dobrze, miasta dla ludzi nie dla blachosmrodów.
    • ginger.ale Re: Nart mi tak nie szkoda jak nowych samochódów… 31.12.22, 13:53
      To kogo/czego Ci żal aut czy Polaków ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka