Dodaj do ulubionych

Fitnessclub, jak zacząć

30.12.22, 22:20
Od czego zacząć przygodę z fitnessem w klubie-sieciówce?
Razem z tysiącami innych Polaków zapragnęłam od stycznia zmienić coś w moim życiu. Sportu codziennie nie uprawiam, czasem ćwiczę w domu, czasem aktywności typu rower, narty, łyżwy. Na wuefie gwiazdą nie byłam.
Wymyśliłam, że kupię jednorazowy bilet do takiego przybytku i spróbuję. Tylko jak zacząć? Podpowiedzcie, wejdę tam i co będzie dalej? Czy wszyscy będą się na mnie gapić? Sama wybieram ćwiczenia albo maszyny, czy jest jakaś zwyczajowa kolejność?
Na trenera personalnego nie stać mnie.
Obserwuj wątek
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Fitnessclub, jak zacząć 30.12.22, 22:44
      Jam mieszkam wprawdzie w Niemczech, ale myślę, że takie sieciowki funkcjonują bardzo podobnie. Nawet jak nie stać Cię na trenera personalnego to znajdziesz tam trenerów, którzy wprowadzą Cię trochę w temat, dopytaja na czym Ci głównie zależy, pokażą sprzęt i polecą konkretne ćwiczenia.

• agniesia331 Re: Fitnessclub, jak zacząć 30.12.22, 22:50
        Tak. Mówisz w recepcji.ze jesteś 1szy raz i wtedy jest trener który Ci pokaże co i jak. Jednak ja bym Radzika zapisać się na grupowe zajęcia. Są z reguły od 17 do 20.30 i rano ok 9. W weekendy też
    • agniesia331 Re: Fitnessclub, jak zacząć 30.12.22, 22:49
      Weź karnet na miesiąc. I sprawdź plan zajęć grupowych danej sieciowki. Jest taniej .bo np q wejscie 30 zl a karnet 199 zl. I wchodzisz xo 2go dzien. Ja chodzę Zdrofit ponad rok i na grupowych są największe efekty a i ludzi można poznać.
      Poszukaj w necie planu zajęć np zdrofit.pefectgym.
      Polecam : Bodybalance., rociaganie a najbardziej: Les mills Cirro.wszelki brzuch I pośladki. Bodypump. Tabata i TBC.
      • kozaki_za_kolano Re: Fitnessclub, jak zacząć 30.12.22, 22:53
        Grupowe w sensie ileś pląsających wspólnie kobiet?
        Bardziej wyobrażam sobie coś z amerykańskiego filmu, taką salę z bieżniami albo rowerki.
        • piszaca.zza.swiatow2 Re: Fitnessclub, jak zacząć 30.12.22, 23:00
          Tutejsze sieciowki tak właśnie mają: ogromną sala z całym możliwym sprzętem, salka dla "siłaczy", jak ja to mówię, salka tylko dla kobiet i osobno sala, w której prawie cały dzień odbywają się kursy grupowe
        • agniesia331 Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 09:42
          Nie.nie pląsających. Koniet w różnym wielu od 18 do 65 np u mnie.ci kilku mężczyzn. Ciężko ćwiczących przy muzyce. Po 13 miesiącach mam plasciutki brzuch I tkankę mięśniową 44 kg przy 63 kg wagi. Jestem z siebie dumna.
    • jehanette Re: Fitnessclub, jak zacząć 30.12.22, 23:07
      Pójdź na zajęcia grupowe i lepiej kup karnet na miesiąc, żeby mieć motywację. Jak pójdziesz sama, nie wiedząc jak ćwiczyć, albo się znudzizz albo przesadzisz i zniechecisze.

Skąd ta obsesja, że ludzie będą się gapić??? Serio każdy ma swoje sprawy do zrobienia, idziesz,ćwiczysz,wychodzisz,obcy ludzie nic cię nie obchodzą.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 11:33
        Zajęcia grupowe, na których wszyscy są lepsi, a prowadzący niezbyt zwraca uwagę na nowych, to najlepszy sposób, żeby się zniechęcić.
        • ponis1990 Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 11:41
          A to już zalezy od instruktora. Moja zwraca uwagę na nowych. Małe grupy są.
        • extereso Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 13:05
          Czy ja wiem. Grupa do której chodzę i w której zaczynałam jako totalna lebiega jest taka życzliwa. Ten pomógł wskazówką, ten zażartował.
        • conena Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 13:23
          Na wszystkich zajęciach w FF prowadzący na dzień dobry pytają czy jest ktoś nowy i pomagają nowym osobom.
    • kanna Re: Fitnessclub, jak zacząć 30.12.22, 23:10
      Mnie wciągnęła koleżanka, tylko na zajęcia chodziłyśmy smile
      Koleżanka wypadła, ja w wolniejszym czasie obskoczyłam większość zajęć i wybrałam te, co mi roba najlepiej. Teraz chodzę 2-3 x w tygodniu.

Najcudowniejsze jest to, ze ciała zapamiętuje "grafik" i samo się domaga ćwiczeń.
    • piataziuta Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 09:51
      ach, te noworoczne zrywy tłumów na siłowni 🙄
      • sueellen Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 10:17
        Moja zmora co roku. Styczeń jest paskudny pod tym względem
        • wapaha Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 10:30
          sueellen napisała:

> Moja zmora co roku. Styczeń jest paskudny pod tym względem

co roku ? really ? suspicious big_grin
      • kozaki_za_kolano Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 13:01
        Oj tam, oj tam. Sama zachęcałaś tu do ćwiczeń😛
    • ponis1990 Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 11:39
      Idź na jakies grupowe albo wykup sobie jedną godzinę z instruktorem, odzaluj. Nikt sie na Ciebie gapić nie będzie, kazdy jest zajety sam sobą.
      • kozaki_za_kolano Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 13:02
        No dobra, a ciuchy? Potrzeba od razu kupować jakieś kolorowe trykoty, czy wystaczy dresik i koszulka?
        • extereso Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 13:06
          Ja do dziś chodzę w oldschooolowych i nie widać że specjalnie kupuję.
        • agdzieztam Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 13:11
          Nie ja poszłam w starej koszulce i tylko sportowe legginsy miałam bo to ci nie powinno spadać z pupy i utrudniać cwiczen. Buty miałam byle jakie, sportowe, potem dokupiłem wygodniejsze kiedy zrozumiałam ich ważność.
    • agdzieztam Re: Fitnessclub, jak zacząć 31.12.22, 13:09
      Myślę, ze to działa podobnie w większości krajów. Ja też byłam przerażona pierwszy raz. Ale zajął się mną trener personalny (to było w cenie), ale tylko ten pierwszy raz: zapytał jakie mam cele i dobrał szereg ćwiczeń. Wypełniliśmy kartę i wg niej później już sama ćwiczyła. Nawet pozawieralam luźne znajomości. Potem, co mniej wiecej3 tygodnie, modyfikował mi kartę, w zależności od potrzeb i wyników. Nie taki diabeł straszny , odwagi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka