mysiulek08 31.12.22, 01:43 28go byla wiadoma wyzerka i nic? zero info? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 04:39 Była i wszystko się super udało! Był barszcz czerwony i pierogi z serem, kapustą i ziemniakami (przywieźliśmy zamrożone😀), zgodnie z sugestią forum nie porwaliśmy się na placki, a zrobiliśmy ziemniaki pieczone i do tego gulasz wieprzowy. Na deser był kompot i śliwki w czekoladzie. Jedzenie zostało zjedzone do ostatniego okruszka, a jeden z emerytów zjadł 15 pierogów, na szczęście moja mama miała ze sobą rapacholin. Jedyna wpadka to był barszcz, bo to co kupiłam w polskim sklepie i miało być zakwasem, okazało się słodkie jak ulepek. Zakwasiłam barszcz octem i cytryną (kiedyś chyba Mysiulek o tym pisała). Niniejszym melduję, że wszyscy Amerykanie byli pod wrażeniem i wychwalali polską kuchnię pod niebiosa. Dziękuję wszystkim za porady kulinarne i logistyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 07:15 Super, że się udało Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 07:41 Super, super! Panu od rapacholinu się nie dziwię 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 09:42 Super, że wszystko się udało! Gratuluję! Na tyle osób wcale nie tak łatwo ogarnąć posiłek logistycznie. Na zakwas też się kiedyś tak nacięłam. Specjalnie pojechaliśmy kawał drogi do polskiego sklepu, a „zakwas” wcale nie smakował zakwasem. Potem przestudiowałam składniki i okazało się, że był to sok z buraków, choć na butelce stało jak byk zakwas 🤬. Od tamtej pory bardzo uważam, chociaż teraz kupuję bardzo rzadko, bo zwykle robię swój. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 15:59 No tak samo na tej mojej, niestety nie przeczytałam etykiety przed kupnem. Okazało się, że to taki dosładzany sok z buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 16:23 Ja wtedy też nie wczytywałam się w skład. Kupiłam butelkę tej samej firmy, której zwykle kupowałam w Polsce, opisaną jako zakwas na barszcz i wyszedł zonk. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 09:47 Teraz pokaż w czym idziesz na sylwestra! Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bene0 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 15:03 piataziuta napisała: > Teraz pokaż w czym idziesz na sylwestra! Ziutko, Ty jesteś odważna, to jeszcze poproś, żeby Magdalena pokazała co nam kiedyś na formie obiecała 🤭🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 15:53 A co to było? Kożuchy? Już pokazałam!🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bene0 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 16:03 magdallenac napisała: > A co to było? Kożuchy? Już pokazałam!🤣 Serio? Magdaleno, gdzie to gdzie? 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 16:08 To był jakiś wątek o zupełnie innym temacie i zrobiła się odnoga🤣. Obiecuję, że jeśli powstanie wątek- pokażcie swoje zimowe kożuchy i powklejacie Wasze, to ja znowu wrzucę swoje! Muszę przyznać, że zakup długiego kożucha to była świetna decyzja- zakładam kamizelkę puchową, na to długi kożuch i niestraszna mi ta cholerna zima, która zaatakowała Stany.😃 Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bene0 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 17:38 Ja też uwielbiam kozuszki, tyle, że długiego nie mam, raczej krótkie takie za pupę lub krótsze. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 15:54 U mnie dopiero 9 rano, o kreacji zdecyduję około 17🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 13:29 Super,że wszystko się udało. Teraz nie pozostaje ci nic innego,jak zacząć gotować w domu i testować kolejne polskie potrawy, bo po tak udanym obiedzie goście mogą zacząć domagać się kolejnej wyżerki 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 14:30 Wow! Super, że się udało. Brzmi smacznie bardzo. Skąd wzięłaś śliwki w czekoladzie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 15:55 Moi rodzice przywieźli walizkę śliwek, będziemy jeść do wakacji.😃 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 16:40 Do wakacji? Walizkę? To Wy chyba mało te śliwki lubicie Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 16:44 Może to duża walizka 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 17:43 Tak! To była zwykła duża walizka pełna śliwek w czekoladzie, ptasiego mleczka (co się stało z ptasim mleczkiem?? Okropne), baryłeczek i czekoladek z Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 15:59 O brawo, Twoja legendarna opinia Mistrzyni Polskiej Kuchni zostanie nienaruszona! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 16:09 Oby szybko zapomnieli, bo ja już takiego wyczynu nie powtórzę.🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 21:24 Oooo, ja proponowałam gulasz wieprzowy i pyry I obstawałam za pierogami. Cieszę się że obiad się udał i goście zadowoleni. Teraz pewnie czekają na powtórkę Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: raport! raportu obiadowego oczekujemy od pani 31.12.22, 16:02 super 😃 Odpowiedz Link Zgłoś