brenda_bee 31.12.22, 09:59 Jaki przysmak mogę z tego stworzyć? Oczywiście dodając inne składniki😁 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyza-wedrowniczka Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak 31.12.22, 12:26 Posmaruj ten biszkopt kajmakiem po prostu i daj na to orzechy, bakalie czy np. banana. Spód biszkoptowy, a góra jak na mazurku Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak 31.12.22, 12:43 Banoffee pie. Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak 31.12.22, 13:43 Zmiksuj mascapone z kajmakiem, poloz na biszkopt . Na wierzch: bita smietana, albo orzechy albo cos, co masz pod reka. Fajnie komponuja sie smakowo powidla ze sliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak 31.12.22, 14:16 Dzięki mascarpone masa nie będzie taka słodka, możesz wymieszać w proporcji jedna część kajmaku i o połowę mniej serka, posypać tartą gorzką czekoladą , zmielonymi orzechami, płatkami migdałów. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak 31.12.22, 14:24 Nie mam mascarpone ani śmietany kremówki ale za to mam 30 dkg sera białego Odpowiedz Link Zgłoś