Dodaj do ulubionych

Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partnerki?

31.12.22, 10:02
Wątek na luzie wink Zajmujecie się zawodowo tym samym czy z dwóch różnych bajek? Interesuje Was to, co robicie nawzajem? U nas to drugie, małżeństwo inżyniersko-humanistyczne, chłop inżynier, ja humanistka (ale zarabiamy tak samo, zanim się ktoś przyczepi).

Mamy wykształcenia z różnych biegunów, ale lubimy nawzajem słuchać o swoich pracach, nawet czasem z nim obejrzę jakiś popularnonaukowy program o wielkich konstrukcjach. W dodatku chłop w trakcie przebranżowienia, bo mu się inny zawód zamarzył i chce iść w IT, czasem słucham sobie jego kursów i wykładów, patrzę jak pisze jakiś kod - nie ukrywam, że akurat to mnie nudzi, ale fascynuje mnie fakt, że jego to fascynuje wink
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:07
      Można powiedzieć, że pracujemy w tym samym sektorze, ale robimy zupełnie co innego.
      • 7katipo Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:10
        My w sumie też w tym samym, tylko po przeciwnych stronach barykady jakby 😁🙄
        • leosia-wspaniala Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:16
          Adwokat i prokurator big_grin ?
          • 7katipo Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:22
            Gorzej 🙄😁
            • annaboleyn Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:10
              Ratownik i patolog??
              • szarmszejk123 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:19
                Też mi to przyszło do głowy:p
                • 7katipo Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:28
                  Dużo bardziej prozaicznie...
                  • myfaith Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:36
                    O matko - sędzia i prokurator 🤔?
                  • jasnozielona_roslinka Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:02
                    Strażnik więzienny i policjantka
                    Lekarz internista i patolog
                    Urzędniczka w urzędzie dla bezrobotnych i zawodowy bezrobotny
                    Pracownica mopsu i zawodowy podbieracz zasiłkowy
                    Dyspozytorka i rozwoziciel pizzy

Co za niepewność ...
                    Chyba zagram z rodziną w jakieś kalambury bo widzę aż mnie roznosi
                    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:40
                      > Urzędniczka w urzędzie dla bezrobotnych i zawodowy bezrobotny

To mi się podoba big_grin
                    • 7katipo Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:42
                      Ciepło, cieplej... 😉🙃
                      • jasnozielona_roslinka Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 15:03
                        Urzędnik zajmujący się rozwojem infrastruktury drogowej i urzędniczka zajmująca się zielenią miejska
                        (Wojna o każdy skrawek przestrzeni miejskiej - różne strony barykady)
                        Pracownik NGO i pracownica urzędu który przyznaje jakieś dotacje

Chyba że motywem przewodnim jest np alkohol
                        To pracownik browaru i testerka

Szkoda że na ematce nie spotyka się przedstawicieli tak różnych zawodów sad tu tylko mąż programista, pracownik korpo wyższego szczebla ewentualnie pracownik naukowy. Nudaaa

• princesswhitewolf Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:00
                          >Szkoda że na ematce nie spotyka się przedstawicieli tak różnych zawodów sad tu tylko mąż programista, pracownik korpo wyższego szczebla ewentualnie pracownik naukowy. Nudaaa

Jestem sapioseksualna. Nic na to nie poradze. Kazdy co innego woli
                    • heca7 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:19
                      Czyściciel kamienic i działaczka Komitetu Ochrony Lokatorów?
                      Policjant i kierowczyni (fuj, co za słowo) rajdowa?
                      Hycel i weterynarz
                      Dentysta i cukiernik
                      Hodowca psów i sprzedawca fajerwerków? big_grin
                      • iwoniaw Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:57
                        Dentysta i cukiernik nie są z róznych stron barykady, tylko najpierw zarabia jedno a później dzięki temu jeszcze drugie. 🙃
                        Podobnie: sprzedawca golonki i smalcu - sprzedawca rapacholinu czy innych podobnych
                        • princesswhitewolf Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:01
                          Mam siostre ktora mozna uznac za sprzedawce rapacholinu.
                        • aqua48 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:56
                          iwoniaw napisała:

> Dentysta i cukiernik nie są z róznych stron barykady, tylko najpierw zarabia je
                          > dno a później dzięki temu jeszcze drugie. 🙃

No to ja mam kombo. Od mojej dentystki wyszłam kiedyś obdarowana całą paką ciast rozmaitych i tak wracałam do domu zastanawiając się czy chciała, żebym jeszcze coś u niej wydała czy to test nowej plomby na trwałość miał być.
                    • trampki_w_kwiatki Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:38
                      Nauczycielka i uczeń 😳
                      • 7katipo Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 21:17
                        😁😁😁
        • jednoraz0w0 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:42
          Nauczycielka i minister szkolnictwa?
          • heca7 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:50
            Już wiem! Działacz PiSu i działaczka Nowej Lewicy big_grin
            • iwoniaw Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:56
              Księgowa i urzędnik ministerialny pracujący przy polskim ładzie 😀
              • annaboleyn Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 18:51
                iwoniaw napisała:

> Księgowa i urzędnik ministerialny pracujący przy polskim ładzie 😀

Na grubo! big_grin
                >
                >
                >
                >
              • trampki_w_kwiatki Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 18:54
                iwoniaw napisała:

> Księgowa i urzędnik ministerialny pracujący przy polskim ładzie 😀
                >

To gorzej jak ojciec chrzestny mafii i papierzyca 😳
              • heca7 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 01.01.23, 02:15
                Pogodynka i operator pługa śnieżnego wink
                Położna i przedsiębiorca pogrzebowy
                • jednoraz0w0 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 01.01.23, 17:10
                  Drogowiec i miłośniczka białego szleństwa!
        • 7katipo Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 21:19
          No dobra; jak zeznam, że stary jest księgowym, to właściwie żadnego pola do domysłów już nie zostawię - karty odkryte tongue_out
          • taje Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 23:12
            Czyżby księgowy versus skarbówka? wink Albo księgowy i audytor?
            • 7katipo Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 23:29
              Czyżby. tongue_out
      • leosia-wspaniala Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:14
        No właśnie bardziej o obowiązki mi chodziło, bo wiadomo, że w wielkich firmach masz pełen przekrój ludzi i zawodów.
        • szarmszejk123 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:16
          No obowiązki mamy kompletnie inne:p
          Mąż jest wąskim specjalistą, ja "sprzedaję" wąskich specjalistów z jego dziedziny :p
          • princesswhitewolf Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:04
            Masz na imie Kasia?
            • szarmszejk123 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 20:38
              Nie:p
              • princesswhitewolf Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 21:50
                A szkoda. Zawsze marzy mi sie spotkanie z znajomej tu
    • brenda_bee Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:10
      Pracujemy w całkowicie odrębnych dziedzinach. Mąż jest techniczny, robi to co kocha. Jest tzw. wąskim specjalistą😁😁. W całym kraju jest ze 20 ludzi z tą wiedzą, uprawnieniami i umiejętnościami.
      • leosia-wspaniala Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:15
        >W całym kraju jest ze 20 ludzi z tą wiedzą, uprawnieniami i umiejętnościami.

Szacun dla Jego Wonskości wink
        • brenda_bee Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:18
          Nawet nie wiesz jak bardzo imponuje mi jedno wiedza
      • aqua48 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:04
        Nie chwaląc się wcale, mój mąż jest najbardziej kompetentny w kraju w swojej wąskiej dziedzinie i ma najbardziej szeroką i dogłębną wiedzę na temat którym się zajmuje smile
        • koko8 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:05
          To tak jak mój. I biorąc po uwagę, ze jest ich dwóch najbardziej kompetentnych w kraju, mam nadzieję że są to różne specjalności 😁.
          • starczy_tego Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:03
            Ufff robi się gorąco!
          • simply_z Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 15:45
            Haha, wyobrażacie sobie takie rozmowy w wydaniu mężów?-moja halyna to wonska specjalistko jest. Mojo Bożena tyż wonska. Itp.
            • gr.ruuu Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:18
              A weź, mój kiedyś wrzucił na fejsa jakiś mój materiał z komentarzem: moja dziennikarska gwiazda w akcji. I nie rozumiał, dlaczego się czepiam, że mi wstyd robi i jednak uprzejmie proszę się mną zachwycać dyskretniej
            • aqua48 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:39
              simply_z napisała:

> Haha, wyobrażacie sobie takie rozmowy w wydaniu mężów?-moja halyna to wonska sp
              > ecjalistko jest. Mojo Bożena tyż wonska. Itp.

Doskonale sobie wyobrażam, mąż mojej koleżanki kiedyś się chwalił że jego żona, dobry, wieloletni fachowiec w swej dziedzinie jest... mistrzynią rondla i patelni.
            • jednoraz0w0 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:44
              simply_z napisała:

> Haha, wyobrażacie sobie takie rozmowy w wydaniu mężów?-moja halyna to wonska sp
              > ecjalistko jest. Mojo Bożena tyż wonska. Itp.

Przypomina mi to kawał w którym mężowie porównywali tusze swoich żon, opisując rozmiar ich majtek…
          • jasnozielona_roslinka Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 15:54
            Nigdy absolutnie nigdy nie powinni podróżować tym samym środkiem transportu, względy bezpieczeństwa ( żeby zawsze był w kraju chociaż jeden wąski specjalista)
            Twój mąż i aqua powinni być w nieustannym kontakcie żeby się potem nie okazało że straciliśmy np na zawsze recepturę coca-coli
            • simply_z Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:36
              🤣
            • aqua48 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:48
              jasnozielona_roslinka napisała:

> Twój mąż i aqua powinni być w nieustannym kontakcie żeby się potem nie okazało
              > że straciliśmy np na zawsze recepturę coca-coli

Spoko, zaginioną recepturę (nie tylko na mydło) zawsze można odnaleźć jak w filmie "Zapomniana melodia".
              A co do wspólnych podróży to może być tak jak w tym kawale gdzie w pociągu spotkało się przypadkowo dwóch największych rabinów i tak siedzą i milczą przez godzinę, drugą, w końcu jeden z współpasażerów wypala: rabbi pan jest wielkim filozofem i ten drugi też jest wielkim mędrcem, to ja myślałem że wy będziecie cały czas wymieniać myśli i prowadzić najbardziej interesujące dyskusje na świecie. A rabbi odpowiada spokojnie - on wie wszystko i ja wiem wszystko, to o czym my będziemy gadali?
    • tt-tka Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:19
      Branze diametralnie rozne, ale oboje mamy jakie takie pojecie, na czym polega praca tej drugiej strony, i czasem potrafimy sie potwornie poklocic o cos, co zostalo/nie zostalo zrobione przez to drugie smile
    • gr.ruuu Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:21
      Partner jest wonskim specjalistom wink Nudne rzeczy robi, rzadko ma jakieś ciekawe anegdotki pracowe. Na szczęście ma też drugi zawód związany z pasją, jest przewodnikiem górskim, choć ostatnio mało ma na to czasu. Za to ma super wiedzę i umiejętności z tym związane i to jest ciekawe.
      • chatgris01 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:26
        O, to moj przeciwnie, o anegdotkach pracowych moglby ksiazke napisac big_grin
    • heca7 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:21
      To mi przypomniało rozmowę córki z jej babcią a moją teściową wink
      Babcia pyta- a twój chłopak studiuje tam gdzie ty, prawda? Tak. Ale na innym wydziale?- dopytuje babcia. Nie, studiuje to co ja- mówi córka. Babcia- ale on nie był bardziej techniczny? Córka- bardziej informatyczny wink Ale jest na tym samym wydziale... Babcia- czyli też artysta... Patrzy na wnuczkę przez chwilę i pyta- to kto w tym związku będzie zarabiał prawdziwe pieniądze? big_grin
      • frozenwildberry Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 01.01.23, 07:30
        Smutne to bardzo. Teściowa w jednej rozmowie zjechała plany karierowe wnuczki, jej partnera i zasadność och związku. Twoja córkę na pewno musiało to zaboleć
    • magata.d Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:25
      Co innego, ale część wspólna też jest wink
      • grey_delphinum Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:34
        Dwa przeciwne bieguny i całe szczęście 😉
    • aurinko Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:51
      Pokrewne zawody, nasze doświadczenia są nam bardzo przydatne, rozmawiamy o pracy, radzimy się, dajemy sobie jakieś wskazówki. Natomiast wykształcenia mamy skrajnie różne i nie są nawet w malutkim stopniu związane z tym co obecnie robimy.
      • joana012 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:58
        Partner, nie jesteśmy małżeństwem
        Skrajnie inne wykształcenie. On techniczne, zajmuje się projektowaniem ja humanistyczne.
        Ale sposób spędzania czasu lubimy podobny, komunikacja super
    • daniela34 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:56
      Tym samym, choć jest nieco inaczej sprofilowany. W związku z tym kłócimy się spektakularnie, ale zawsze jest kogo się zapytać o radę albo poprosić o zastępstwo.
      • annaboleyn Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:21
        Ale dusidło nie idzie w ruch, przebóg?!
        • daniela34 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:23
          W ruch to nie, ale tak sobie stoi w sypialni w ramach ostrzeżenia. Krawaty na nim wiesza.
          • annaboleyn Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:26
            Przyklaskuję, niech zna mores big_grin
          • gama2003 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:12
            Krawaty na dusidle ?
            Spryciarz !
            • annaboleyn Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:17
              Podobne zwalczaj podobnym wink
              • gama2003 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:27
                Pomyślmy co teraz powinna dowiesić Daniela, żeby JEJ było na wierzchu ? ☺
                • annaboleyn Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:33
                  Oponenta. Ku przestrodze i wystrojowi wink
                • daniela34 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:40
                  Jak to co? Jedwabne apaszki 😁
                • primula.alpicola Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 15:15
                  gama2003 napisała:

> Pomyślmy co teraz powinna dowiesić Daniela, żeby JEJ było na wierzchu ? ☺

Mówi się: "na wieszku" 🤪
              • trampki_w_kwiatki Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:40
                annaboleyn napisała:

> Podobne zwalczaj podobnym wink

O matko, prychłam żem 😂
              • jednoraz0w0 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 21:17
                Albo krawaty to plan B…
    • maleficent6 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 10:56
      Jesteśmy zdecydowanie z dwóch różnych bajek, nie tylko zawodowo ale i pod prawie każdym innym względem. Czasem się dziwię, że to małżeństwo w ogóle działa 😂
      Mąż zupełnie nie ogarnia mojego zawodu, ja natomiast niektóre rzeczy z jego zawodu owszem.
      Zarabiamy porównywalnie, natomiast mąż pracuje non stop, ja robię sobie okresy przerwy.
    • jkl13 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:00
      Z dwóch różnych biegunów i dobrze. Ja orientuje się słabo w dziedzinie męża, mąż w mojej w ogóle wink
    • aqua48 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:00
      Mamy nieco podobne wykształcenie - tzn humanistyczne, choć z innych dziedzin i częściowo pracujemy razem.
    • evee1 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:01
      My oboje jesteśmy programistami, ale w kompletnie innej dziedzinie IT. Czasem rozmawiamy o pracy, ale głównie o polityce pracowej uncertain. Kilka razy na rok zdarza nam się rozmawiać o szczegółowych rozwiązaniach technicznych, ale to raczej na zasadzie, że jak się komuś tłumaczy na czym polega problem, to samemu można wpaść na to jak dałoby się go rozwiązać wink
    • mava1 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:15
      z mężem poznalismy się w pracy więc tak, robimy to samo.
      Po czym mąż, po kilku latach, przeniósł sie do innej firmy, prywatnej a ja zostałam w budzetowej/państwowej więc, na szczęście, nie wpadalismy na siebie i w pracy i w domu.
    • primula.alpicola Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:42
      Dwie różne bajki. Mąż prowadzi sobie z powodzeniem swój Januszex, ja się oczywiście interesuję, wysłuchuję i nawet wiem jakie pytania zadawać, on też chętnie słucha moich opowiastek z/o pracy.
      • czarne-jagody Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:48
        Oboje jesteśmy po ekonomii ale pracujemy w zupełnie innych branżach.
        • klaramara33 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 22:22
          Branża ekonomiczna? 😁
    • default Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:45
      Zupełnie co innego, mąż miał zawsze swoją działalność (hurtownię płytek, przedtem bielizny i skarpet, jakiś czas pracował w agencji celnej). Ja na etacie w korporacji, w branży finansowej, aczkolwiek na moim stanowisku nie zajmuję się finansami bezpośrednio i nie mam wykształcenia w tym kierunku.
      Rozmawialiśmy o pracy, często wspólnie decydowaliśmy o jakichś tam sprawach w działalności męża, mąż z kolei lubi posłuchać o mojej pracy, choć raczej od strony towarzysko-obyczajowej niż fachowej smile
      A teraz już nie pracuje, siedzi w domu.

• mava1 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:43
        >hurtownię płytek, przedtem bielizny i skarpet,

pracował na Jarmarku Europa?
        • default Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 14:26
          Nie.
    • kropkaa Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:48
      Z tej samej bajki.
      Gadamy o pracy, w kwestiach merytorycznych radzi mi oraz znajomym (a także nieznajomym wink).
      Mamy nawet wspólny background w jednym typie korporacji.
      On jest bardziej pasjonatem.
    • princesswhitewolf Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 11:57
      Mis jest ultra waskim specjalista, naukowcem jest moze kilkanascie osob na swiecie sie tym zajmujacym bo jest takich firm tez tyle. Buduje prototypy bardzo zaawansowanych mikroskopow okreslonego typu uzywanych potem w przemysle farmaceutycznym, kryminologii, geologii itd itp.Programuje by sie ruszaly i wykonywalo okreslone czynnosci. Glownie matematyka i soczewki, chipy. Dlubanina.

Poznalam go w takiej firmie gdzie pracowalam jako product marketing manager. Ale poszlam w swiat. Aktualnie pracuje w firmie ktora jest w Fortune 100.
    • kaki11 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:00
      Zajmujemy się zupełnie różnymi rzeczami. Czasem ze sobą rozmawiamy o pracy, ale nie opowiadamy sobie jakoś regularnie co robiliśmy tylko od czasu do czasu opowiemy sobie o czymś ciekawym i zrozumiałym dla drugiej strony (czyli bez wchodzenia w kompetencje o których nie mamy bladego pojęcia) bardziej już rozmawiamy o anegdotkach, współpracownikach itp. Czasem zdarza się też po prostu wspomnieć, że był ciężki dzień, albo że dużo pracy bo XYZ.
    • gama2003 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:05
      W innych bajkach wykształceni, przekompletnie.

Jestem tępym tłukiem z jego dziedziny a on z mojej. Co zaowocowało wspólną pracą ☺

On jest lokomotywą a ja coraz bardziej rozpędzonym wagonikiem, któremu trzeba mówić prrrrrrrrrr.

• laura.palmer Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:08
      Oboje w IT, pracujemy zdalnie, a od niedawna w jednej firmie (przy różnych projektach). Jest ok, ale od stycznia zacznę chyba jeździć co kilka dni do biura, bo ileż można przebywać całodobowo z chłopem. 🙈
      • evee1 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:16
        Amy to sobie bardzo chwalimy. Mamy biurka w sąsiednich pokojach, między którymi na ogół mamy otwarte drzwi, chyba, że ja mam akurat dzień z ciągłymi meetingami (tak do 3 godzin jest ok wink)
    • shmu Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:11
      Bardzo podobne zawody, z łatwością rozumiemy co robi drugie. Zdarzało się, że sobie doradzaliśmy lub robiliśmy próbę prezentacji wcześniej. Teraz rozmawiamy o pracy rzadko, bardziej na zasadzie ,,szef mnie wnerwia" albo ,,udało mi się zamknąć projekt wcześniej".
    • lalkaika Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:13
      O Pozwulcie ogrzac sie w blasku Waszych Najwezszych Specjalistow, choc Na chwile.
      Kobiecie samotnej, po przejsciach.
      Dzieki Niech beda, za mozliwosc uwielbienia Dla Was Boginie.
      • princesswhitewolf Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:30
        Samotne kobiety tez bywaja waskimi specjalistkami jesli sie wysila. Pozwól im na to.
      • primula.alpicola Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:11
        Jesteś samotna? Pozbyłaś się tego przemocowca? Super, gratuluję, powodzenia!
    • extereso Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:32
      Inne branże, z czego ja się cieszę. Ale wygaduje my się sobie, przy czym ja w prawie każdym tygodniu mam taką potrzebę a on prawie smile w każdym miesiącu mniej więcej. Ja kocham to, że się nie zazębiamy zawodowo. W domu naprawdę mam ochotę odciąć się od spraw zawodowych ( o tyle dziwne że to jest moja pasja), mąż też doskonale umie odkładać swoje na półkę, nie przenosi niemal nigdy nastrojów i spraw. I ta potrzeba jest naszą wspólną, najważniejsze to się dobrać. Jedyny zgrzyt że ja nie chcę oglądać seriali o mojej pracy a on o swojej i coraz trudniej jakiś serial znaleźć 😁
      • tt-tka Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:45
        extereso napisała:
        Jedyny zg
        > rzyt że ja nie chcę oglądać seriali o mojej pracy a on o swojej i coraz trudnie
        > j jakiś serial znaleźć 😁

ja psieplasiam, ale natentychmiast przypomnialy mi sie Miodowe lata i klotnie o to, co ogladac - O, tramwaj zwany pozadaniem ! - mamy to ogladac, bo ty jestes tramwajarzem ? dlaczego nie poszukasz czegos o mojej pracy ? - bo nie ma filmow o kanalizacji ! - Taaak ? zaraz zobaczymy, o prosze, pierwsze z brzegu, akademia filmu polskiego, Andrzej Wajda, KANAL !
        • extereso Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 12:59
          😁
      • trampki_w_kwiatki Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 16:42
        Prawnik i lekarz?
        Czy mafioso i utracjuszka?
        Bo innych seriali nie kojarzę 😜
        • extereso Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 17:46
          Mafioska i utracjusz niech będzie
    • chatgris01 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:05
      Maz juz na emeryturze, wczesniej przez paredziesiat lat byl ajentem ubezpieczeniowym. Przez 8 lat pracowalismy razem wink
      • extereso Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:07
        Ja myślałam że i Ty i Twój mąż macie ok 47 lat 😁
        • chatgris01 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:12
          Ja mam 58, a maz starszy big_grin (ale na emeryture przeszedl w wieku 60, po wykupieniu glownej firmy przez inna zostal u nowych pod tym warunkiem).
          • annaboleyn Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:20
            Brzmisz bardzo młodzieńczo, w pozytywnym sensie smile
            • extereso Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:24
              Właśnie
              • chatgris01 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 13:58
                Dzieki smile
            • klaramara33 Re: Czym zajmują się Wasi mężowie/partnerzy/partn 31.12.22, 22:24
              annaboleyn napisała:

> Brzmisz bardzo młodzieńczo, w pozytywnym sensie smile
              Zakładam, że wskutek francuskiego jedzenia.😁

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka