Dodaj do ulubionych

Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF?

31.12.22, 15:56
Przez kilka lat chodziłam do tej samego fryzjera, niestety po jakimś czasie on przeniosła swój salon na drugi koniec miasta. Nie chciało mi się tam jeździć- brak miejsc parkingowych, dojazd komunikacją miejską- 2 przesiadki, szkoda mi czasu na spędzanie pół dnia z wizytą u fryzjera. Znalazłam nowego- rownie świetnego w pobliżu mojego domu. Do starego już się nie zapisałam, zapisałam się i byłam u nowego. No i jakie moje zdziwienie, gdy wczoraj dostałam telefon z recepcji od starego fryzjera, że dawno u nich nie byłam, że serdecznie zapraszają no i dają zniżkę 10% do połowy stycznia. Przyznam, że mnie zamurowało. Ten fryzjer akurat miał multum klientek i ciężko było się do niego dostać. Nie wypaliło mu to nowe miejsce, czy jak?
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 16:13
      Wszystkim starym klientkom za daleko, brak miejsca parkingowego i pół dnia by zeszło a nowe się nie znalazły. 🤷
      • merynoskablekitna Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 16:15
        szarmszejk123 napisał(a):

> Wszystkim starym klientkom za daleko, brak miejsca parkingowego i pół dnia by z
        > eszło a nowe się nie znalazły. 🤷

Klientki to chyba w różnych punktach miasta mieszkają.
        • szarmszejk123 Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 16:15
          Może akurat nie, skąd wiesz?:p
        • borsuczyca.klusek Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 16:19
          Ale brak miejsca parkingowego to zawsze problem 🙄
        • turbinkamalinka Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 19:50
          Z takich usług jak fryzjerskie raczej korzysta się dość blisko domu lub pracy. Ludzie raczej szukają blisko, w miejscach gdzie są dość często. Skoro pani wyniosła się na drugi koniec miasta, to stare klientki poszukały kogoś bliżej swojego domu, pracy, czy chociażby siłowni. To oczywiście ułatwienie, ale mieszkam w Warszawie na Mokotowie, pracuję na Grochowie, to nie pojadę do fryzjera na Bemowo czy Białołękę, tylko poszukam takich usług gdzieś po drodze a nie na drugim końcu miasta.
    • kadfael Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 16:17
      Przeczytał na forum Twoje wątki, co wyprawisz z włosami, przestraszył się, że je zniszczysz, więc zadzwonił 🤪
      • borsuczyca.klusek Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 16:19
        Tak mogło być 😂
      • merynoskablekitna Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 16:32
        kadfael napisała:

> Przeczytał na forum Twoje wątki, co wyprawisz z włosami, przestraszył się, że
        > je zniszczysz, więc zadzwonił 🤪

Włosy są teraz piękne!!!!
    • engine8t Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 17:59
      Sasiedzi doniesli?
    • princesswhitewolf Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 18:01
      W XXI wieku jeszcze kogos dziwi telemarketing?
      • merynoskablekitna Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 18:20
        princesswhitewolf napisała:

> W XXI wieku jeszcze kogos dziwi telemarketing?

No mnie dziwi, bo w życiu do mnie fryzjerzy nie dzwonili z zaproszeniami, tylko ja musiałam dzwonić.
    • mae224 Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 18:11
      Każdy chce zarobić.
      • merynoskablekitna Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 18:21
        mae224 napisała:

> Każdy chce zarobić.

Przecież do niego waliły tłumy, a w okresie noworocznym to już w ogóle.
        • profes79 Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 31.12.22, 19:03
          No widocznie nie walą. Pojawił się nowy punkt; babki chodzą raczej do starszych, sprawdzonych bo jak tu czytam nowy fryzjer czasami oznacza zbędne ryzyko że coś kompletnie skopie - zanim odnowi sobie renomę jaką miał w starym miejscu to trochę czasu minie.
        • lumeria Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 01.01.23, 15:08
          Z ciekawości zadzwoń i zapytaj na kiedy ma wolny termin i będziesz wiedziała czy nie ma klientów czy to marketing. smile

Bardzo mozliwe, ze twoj popularny fryzjer rozwinął biznes i w swoim salonie zatrudnia pracownice a on/a tylko dogląda ewentualnie obsługuje wybranych klientów i czeka sie na termin u mistrza kilka miesięcy. A do pracownicy tydzien-dwa.

• merynoskablekitna Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 01.01.23, 16:05
            lumeria napisała:

> Z ciekawości zadzwoń i zapytaj na kiedy ma wolny termin i będziesz wiedziała cz
            > y nie ma klientów czy to marketing. smile
            >
            > Bardzo mozliwe, ze twoj popularny fryzjer rozwinął biznes i w swoim salonie zat
            > rudnia pracownice a on/a tylko dogląda ewentualnie obsługuje wybranych klientów
            > i czeka sie na termin u mistrza kilka miesięcy. A do pracownicy tydzien-dwa.

Sprawdziłam na booksy, ma sporo wolnych terminów- nawet do niego samego. Podobnie jak do pracownic.
    • kaktusowepole Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 01.01.23, 15:52
      Nie zbudował renomy w nowym miejscu więc przypomniał sobie o starych klientkach. Zanim to zrobi próbuje ratować się starymi. Popełnił błąd myślał że jego renoma spowoduje że stale klientki będą za nim jeździć. A tu klops.
      • merynoskablekitna Re: Fryzjer dzwoni z zaproszeniem ????? WTF? 01.01.23, 16:08
        kaktusowepole napisała:

> Nie zbudował renomy w nowym miejscu więc przypomniał sobie o starych klientkach
        > . Zanim to zrobi próbuje ratować się starymi. Popełnił błąd myślał że jego ren
        > oma spowoduje że stale klientki będą za nim jeździć. A tu klops.

A jak się chciałam zapisać na styczen jeszcze w październiku to kręcił nosem i mowił, żebym zadzwoniła w grudniu, bo na styczen nie ma jeszcze otwartej rezerwacji ( choć zawsze miał na kilka miesięcy naprzód). W nowym miejscu zapłacił nawet dwum gwiazdom, aby się podlansować na IG. W grudniu ja już zrazona, poszłam gdzie indziej-to zadzwonił.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka