Dodaj do ulubionych

Czy ematka zarabia na internetach?

31.12.22, 20:46
Tak sobie oglądam YT. Jakiś noname gościu gada głupoty o polityce. 11 tys. wyświetleń. Zajrzałem do wujka gogle i wyszło mi że facet zarobił na tym 1200 $. Na jednym filmiku zrobionym przez gościa którego nikt nie zna. A on nie zna się na tym o czym plecie. I tak sobie kombinuję. Gdybym założył kanał dla inceli i opowiadał o sobie to ile bym zarobił... Twarz oczywiście zmieniłbym w deepfake...
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: Czy ematka zarabia na internetach? 31.12.22, 20:54
      tanebo001 napisał:
      > 11 tys. wyświetleń. Zajrzałem do wujka gogle i wyszło mi że facet zarobił na tym 1200 $. Na jednym filmiku zrobionym przez gościa którego nikt nie zna....

Niemożliwe.
      • tanebo001 Re: Czy ematka zarabia na internetach? 31.12.22, 20:58
        Jak by tak znaleźć odpowiednią grupę odbiorców...
        • georgia.guidestones Re: Czy ematka zarabia na internetach? 01.01.23, 01:05
          Bzdura, kwote, którą wymieniles, dostalby za jakies dwa miliony odslon.
    • antyideal Re: Czy ematka zarabia na internetach? 31.12.22, 20:59
      Nieee, tylko traci, czas, pieniądz i wzrok uncertain
    • trampki_w_kwiatki Re: Czy ematka zarabia na internetach? 01.01.23, 01:00
      Nie, ale właśnie widziałam film maxa kolonko.
      Co się temu człowiekowi stało i dlaczego nikt go nie leczy?, 😳
      • tanebo001 Re: Czy ematka zarabia na internetach? 01.01.23, 15:00
        To trochę tak jak z tym raperem - im bardziej jesteś kontrowersyjnym tym więcej wyświetleń. A więcej wyświetleń tym więcej kasy...
    • borsuczyca.klusek Re: Czy ematka zarabia na internetach? 01.01.23, 15:08
      The average YouTube channel can receive around $18 per 1,000 ad views

Za obejrzenie reklamy a nie obejrzenie filmika. A obejrzenie reklamy zalicza od 30 sekund, więc jeżeli masz adblocka albo wciśniesz wcześniej pomiń reklamę to się nie zaliczy.
      A no i trzeba mieć włączonego adsensa. Poza tym YT może zdemonetyzować dany filmik jeżeli cokolwiek w nim nie podpasuje.
    • jammer1974 Re: Czy ematka zarabia na internetach? 01.01.23, 17:01
      Az mnie zacheciles. Ja tez potrafie glupoty gadac. Tylko jeszcze nie probowalam na nich zarabiac.
    • feel_good_inc Re: Czy ematka zarabia na internetach? 03.01.23, 01:10
      tanebo001 napisał:
      > Tak sobie oglądam YT. Jakiś noname gościu gada głupoty o polityce. 11 tys. wyśw
      > ietleń. Zajrzałem do wujka gogle i wyszło mi że facet zarobił na tym 1200 $. Na
      > jednym filmiku zrobionym przez gościa którego nikt nie zna. A on nie zna się n
      > a tym o czym plecie

To słabo zaglądałeś. Żeby cokolwiek sensownego zarobić to trzeba mieć >100k wyświetleń na film, nie mówiąc już o tym, że żeby w ogóle zapisać się do programu monetyzacji, musisz mieć na początek przynajmniej 1000 subskrybentów i 4000h materiałów obejrzanych w ciągu ostatnich 12 miesięcy.

. I tak sobie kombinuję. Gdybym założył kanał dla inceli i o
      > powiadał o sobie to ile bym zarobił... Twarz oczywiście zmieniłbym w deepfake.
      > ..

Nic byś nie zarobił, bo nikt nie chce oglądać takich przegrywów, chyba że chodzi o nabijanie się z nich. Do tego brak ci polotu i pomysłu na siebie. 90% twoich wątków na ematce to wrzucenie linka i pytanie ematek co masz na ten temat myśleć.
      Choć nie powiem, wątek ślubny był nawet zabawny.
    • arthwen Re: Czy ematka zarabia na internetach? 03.01.23, 11:53
      11k wyświetleń to jest nic i na pewno nie dostaniesz za to 1k$. Nie chce mi się grzebać w regulaminie, ale albo nie doczytałeś, albo nie zrozumiałeś.
      Albo zera ci się pomyliły - niedoliczyłeś w wyświetleniach i dodałeś je do kwoty tongue_out

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka