miki.20105 31.12.22, 23:53 Co się stało z Kozidrak? Chyba Maryla Rodowicz lepiej wyglada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nena20 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 31.12.22, 23:56 Nie wiem ale śpiewa jeszcze dosyć dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 08:53 To wykonanie na pewno nie szło z playbacku, Kozidrak śpiewała na żywo i kompletnie sobie z tym nie radziła. Traciła głos i dostawała dziwnej zadyszki, do tego momentami wyglądała na spanikowana. Bardzo niepokojące wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 09:05 Podniosłam takie samo wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 09:51 Jak się chla tyle co ona to cud, że w ogóle z siebie głos wydusiła. Dzisiaj sędzia jakby jej posłuchał pewnie by ją do zasłużonego pudła wpakował a nie chrzanił kocopoły o zasługach artystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 12:41 Teraz dopiero pomyślałam, że chyba była pijana. Dawno nie widziałam nikogo pijanego i nie skojarzyłam symptomów. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 00:46 No właśnie masakrycznie śpiewała... Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 00:57 Nie śpiewa z playbacku. I nie wyrabia głosowo... Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 03:24 No niestety wiek robi swoje już. I to wino, którego w zasadzie nigdy nie piła pewnie też ma wpływ. Natomiast czy wygląda gorzej od Maryli? Trudno ocenić, bo Maryla zdaje się odmłodniała ostatnio o jakieś 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 04:11 Właśnie dlatego piszę że podziwiam, taki wiek i głos jeszcze niezły. Bardzo mało artystów w jej wieku śpiewa na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 21:55 Co wy z tym wiekiem? Sześćdziesiątka to świetny wiek na śpiewanie. Nie słuchałam jej wczoraj, więc trudno mi oceniać, ale jeśli poszło nie tak jak trzeba, to nie wina wieku, ale innych czynników. Może alkohol, może grypa, może to i to. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 11:06 Jak nie z playbacku jak głos szedł, a ona nie ruszała ustami, tylko maszerowała po scenie. Alkohol i tzw. SKS. Przykro było patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 12:40 SKS to chyba jeszcze nie, stawiam na alkohol, nie pomyślałam, że może wyjść pijana na scenę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowepole Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 01:39 Panasewicz w ogóle nie ma już głosu.. Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 07:17 Żal było słuchać, a ma dopiero 66 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 12:24 Ha, ja sprawdzałam w necie ile on ma lat, bo się moje dzieci dopytywały. Obstawialiśmy dobrze po 70 Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:01 kaktusowepole napisała: > Panasewicz w ogóle nie ma już głosu.. A jak może mieć, skoro tyle lat chlał? Chlanie niszczy- widać to u niego i u Kozidrak/. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 14:31 marzeka11 napisała: > kaktusowepole napisała: > > > Panasewicz w ogóle nie ma już głosu.. > > A jak może mieć, skoro tyle lat chlał? Chlanie niszczy- widać to u niego i u Ko > zidrak/. Tom Waits też za kołnierz nie wylewał a jak śpiewa 😍 fakt że głos ma właśnie jak zapijaczony dziad ale to jest jego atut. Chyba jeszcze koncertuje, co? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 21:16 Tom Waits nie koncertuje przynajmniej od 5 lat, może nawet więcej. Wiem, bo go uwielbiam i na jego koncert pojechałabym na koniec świata. Przy czym on pił sporo oczywiście, ale przystopował po ślubie z Kathleen, czyli jakieś 40 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:42 Panasewicz żałośnie się prezentował, brak głosu, dziwne przyruchy i mimika. Z dawnego pazura nic już nie zostało. I to tańcz głupia tańcz w jego ustach brzmi obrzydliwie. Sam chlał i się puszczał całe życie, mógłby sobie darować moralizowanie. Swoją drogą w.pewien sposób przypomina mi Rikiego (którego nigdy nie widzialam). Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 14:01 Niestety, bardzo to było przykre. Dziś zobaczyłam i niefajnie mi się zrobiło. Koncert Lady Pank był pierwszym koncertem w moim życiu, miałam siedem lat, z tego zespołu wyrosłam niewiele później, ale sentyment pozostał, a Borysewicz jest jednym z najlepszych polskich gitarzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowepole Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 15:47 Miałam wrażenie jakby wręcz prosił publiczność o śpiewanie. Przykro się oglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 16:30 Tak samo. Nie wiem czy pamiętał tekst do końca. Jeśli wynika to z choroby jakiejś, to przykre. Tak czy inaczej występy sceniczne już nie są wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 12:23 kamin napisał(a): . > Swoją drogą w.pewien sposób przypomina mi Rikiego (którego nigdy nie widzialam) > . Tak! Stary oblech. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 01:45 miki.20105 napisała: > Co się stało z Kozidrak? Motylem byla, ale utyla. Odpowiedz Link Zgłoś
milin94 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 09:30 Kozidrak pół biedy, ale Panasewicz...no nie powinien już śpiewać. Przynajmniej na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:02 Panasewicz masakra, ogladnelam sobie, przez Wasze wpisy, te występy, i Kozidrak to pikuś przy nim. Smutne daleko mu do Micka Jaggera, który ma żywotność, energię i głos, a do którego był kiedyś porównywany, a i prowadzili się podobnie (choć myślę, że Jagger intensywniej korzystał z życia). Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:24 dominika9933 napisała: > > (choć myślę, że Jagger intensywniej korzystał z życia). Wbrew pozorom, on zawsze korzystal z uzywek umiarkowanie. Najintensywniej to sie seksil, ale to nie jest takie szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:31 Korzystał, ale masz rację, może ilość seksu równoważyła dużą ilość alkoholu i kokainy. Dobra rada na nowy rok 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:33 W porownaniu z otoczeniem ilosc alkoholu, kokainy i przede wszystkim heroiny spozywana przez niego nie byla duza (i oni sie uzaleznili, a on nigdy). Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:44 Pewnie, bo to mądry mężczyzna jest, uwielbiam go od 35 lat, ale Panasewicz chyba w spożyciu nie dorasta mu do pięt. No, ale jak to się mówi, pić trzeba umieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 10:19 > Chyba Maryla Rodowicz lepiej wyglada Bo Rodowicz nie jest alkoholiczką Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:29 No, kiepsko Beata wyglądała. Wygląda, że kiepską fazę ma i chyba jest problem z akceptacją upływu czasu. Szkoda, bo długo wydawało się, że Bajm to będzie solidny dinozaur w lidze Marylki. Lady Pank też już słabiutko. No, szkoda , bo to jednak Lady Pank i Bajm to kawał historii polskiej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:52 Mnie tam Lady Pank już samą nazwą denerwowała. I ani teksty, ani muzyka do mnie nie trafiały. Ten zespół w każdym wymiarze, muzycznym, wizerunkowym, jest absolutnie nie z mojej bajki. Prędzej utożsamiłbym się ze Zenkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 13:54 A wspomniana Maryla miała przebłysk geniuszu w produkcji "z trzyletniej dziewczynki wyrywa jedynki". Boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 14:27 Szparka sekretarka tez była dobra Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 14:43 Fakt. Nawet, jeśli była jedynie odtwórcą. No, wyobraź sobie mnie na estradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 14:54 Zgadzam się w 200%. Dla mnie Lady Pank to zawsze były stare dziady ze sprytnym marketingiem. Zero autentyzmu, udawany bunt i, generalnie, obleśność level hard. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 15:40 Zawsze? Bylam na ich koncercie w 1983 i wcale nie byli starzy Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 17:18 Naprawdę? Jeździłam w tamtym czasie na koncerty dość intensywnie i w porównaniu z innymi grupami zawsze wypadali nieautentycznie. Technicznie być może lepiej ale na poziomie emocji nie mieli kompletnie nic do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 15:48 Przypomniał mi się ąsąbl o nazwie Aya RL, z posmarkaną rzewną skargą pt. "Skóra". Ale oni to chyba efemeryda jednego "przeboju". Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 17:14 Oj nie. Przy całej niechęci do Kukiza, to "czerwona płyta" była dobra, a klawiszowiec Igor Czerniawski, nie mniej ważna część asablu, jak to nazwałeś, bardzo dobrym muzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 17:21 Nie będę polemizował. Muzykę młodzieżową tego okresu znam jedynie z radia, wyrywkowo. W 82 kupiłem sobie radiomagnetofon Marta i słuchałem głównie nagranych przez siebie kaset, na których było np. coś tak niezwykłego dla Bitelsów, jak Helter Skelter. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 17:22 A, nie do końca. Byłem na koncercie Perfectu w Olivii. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 12:42 No ale tutaj cale pokolenie roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 01:26 To był pierwszy polski boysband, wyłoniony z castingu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 22:55 Prędzej utożsamiłbym się ze Zenkiem. A Zenek zapomniał ust otwierać podczas swojego plejbeku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 00:19 Ja nie mogę patrzeć na jego głupią gębę. Nie rozumiem zupełnie fenomenu jego muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 12:54 nowyczlowiekforumu napisał: > Ja nie mogę patrzeć na jego głupią gębę. Nie rozumiem zupełnie fenomenu jego mu > zyki. Jest tak "swojski," że dla wielu łatwy do utożsamienia się. A jednocześnie odniósł sukces więc tym bardziej popularny, bo każdy taki Zenek czy Czesiek wyjmując kolejne piwo z lodówki i nucąc "te oczy te oczy zielone", może sobie zamarzyć - jemu się udało, to i mnie mogłoby gdybym tylko chciał.. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 14:00 Procenty w końcu wyszły, co się miało stać? Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 16:38 kuzwa, nic jej sie nie stało, nie każdy wygląda wiotko i pięknie jak kręglicka jest po 60, może i popija albo popijała, ale tak ludzie 60, 50+ wyglądają ona ma ciężką, przysadzistą budowę, brdzo krótką szyję, a do tego duży biust, jakies tam ingerencje medycyny est. podobny typ to beata szydło, dorota wellman, jennifer coolidge (z nią bardzo mi się kojarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 18:44 Bardzo dobre porównanie...... faktycznie podobne, aczkolwiek Kozidrakowa jeszcze w dodatku jest totalnie w złym guście. Nie wiem kto jej doradza w kwestii ubioru i makijażu (albo właśnie nikt jej nie doradza), ale zawsze wg mnie wygląda tandetnie. Ale nadal kawał głosu ma. Aczkolwiek od tej akcji z samochodem po pijaku straciłam do niej cały szacunek i oglądać jej nie chcę, wolę posłuchać jej starych piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 19:07 Nie ma (przynajmniej wyjsciowo) ciezkiej, przysadzistej budowy, tylko jest niska i sie okropnie ostatnio roztyla. W mlodosci byla przeciez bardzo smukla. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 20:28 Ee, nogi ma nadal dobre. Po prostu ma dużą górę i dlatego sprawia masywne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 20:42 trampki_w_kwiatki napisała: > Ee, nogi ma nadal dobre. Po prostu ma dużą górę i dlatego sprawia masywne wraże > nie. Do niedawna tak, ale popatrzylam na nagranie z Sylwestra i jej nie poznalam, przybrala sporo, jakos tak od niedawna. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 19:52 Mnie nie interesuje nawet jak wygląda, bo ja zobaczylam że wylazla na scenę to mie szlag trafił i wyszłam do kibla. Jak można promowac w tv kogoś kto jeździ po pijaku zygzakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 20:39 Strzelam, ze jakas operacja plastyczna + wypelniacze czy co tam jest teraz modne oraz naduzywanie alko. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 13:15 Wypelniacze dajace monumentalnosc gabarytow godna Montserrat Caballé? (ta to miala genialnych krawcow, swoja droga). To duuuzo by ich musialo pojsc... Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 21:09 A była sytuacja że kiedyś tam Beata z córką na ściance pozowały, Beata była pijana i córka się wstydziła? Kojarzę coś takiego albo mi się pierdzieli Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 01.01.23, 21:46 Beata chyba traci głos , Panasewicz też trochę fałszował ale szacun Bo nie z playbacku. Nie wiem czemu traci głos , albo to po prostu starość albo alko Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 00:11 veryvery napisała: > A była sytuacja że kiedyś tam Beata z córką na ściance pozowały, Beata była pij > ana i córka się wstydziła? Kojarzę coś takiego albo mi się pierdzieli Było, było i to całkiem niedługo przed tym jak zastała nakryta na jeździe po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Kozidrak- co się z nią stało? 02.01.23, 00:42 Obejrzałam przed chwilą i uderzyło mnie, że ma straszny smutek w oczach. Wydaje mi się, że nie radzi sobie z chorobą alkoholową. Odpowiedz Link Zgłoś