Dodaj do ulubionych

Wujowy początek roku

01.01.23, 19:44
Pralka nam wylała. Cała zawartość. Od 3 godzin zbieramy wodę ręcznikami i sprzątamy tę katastrofę.
Kto da więcej?

Swoją drogą naprawdę wk.rwiło mnie, ze pralka nie ma czujnika wylewającej się z niej wody. Apkę na smattfon ma, ąę, a jak woda z niej się wylewa to ni huhu, pierze dalej.
Dziewczyny są takie czujniki w ogóle w pralkach?
Obserwuj wątek
    • mysiaapysia Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:46
      Jaki model pralki? Ile ma lat?
      • claudel6 Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:49
        Candy. z 4-5, nie jest jakaś stara.
        • pitupitt Re: Wujowy początek roku 02.01.23, 18:43
          Kobieto, czego ty wymagasz od candy? To są jedne że słabszych sprzętów AGD. Nauczka na przyszłość: nie kupujemy niczego z logo candy. NICZEGO!!!
    • alpepe Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:46
      Ale konkretnie, to co w niej poszło wiesz?
      • claudel6 Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:49
        nie uncertain
    • krwawy.lolo Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:47
      Ciulowy (test)
    • pepsi.only Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:49
      Ja przedwczoraj miałam taką akcję, tyle że zalałam mieszkanie poniżej nas....
    • mrs.solis Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:49
      W pralkach nie slyszalam, ale ja mam czujniki pod zlewem i w lazience jak woda gdzies wylewa to piszcza i wysylaja powiadomienie na telefon.
      • claudel6 Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:51
        no chyba taki osobny kupimy. ale aż dziwi mnie, że w dzisiejszych czasach takich czujników nie byłoby w pralkach. przecież to oczywiste jest. no ale w naszej nie było.
    • chatgris01 Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 19:59
      claudel6 napisała:

> Dziewczyny są takie czujniki w ogóle w pralkach?

Sa od co najmniej 20 lat, ale nie we wszystkich, trzeba na to patrzec przy wybieraniu. Aqua Stop sie ta funkcja nazywa.
    • little_fish Re: Wujowy początek roku 01.01.23, 20:13
      Współczuję bardzo 😟
      Całe szczęście moja stoi w pralni, z odpływem, więc w razie czego nic nie zalejemy.
    • jkl13 Re: Wujowy początek roku 02.01.23, 06:22
      Od 30.12 nie mam ciepłej wody w domu... Fachowiec może będzie jutro, 3.01... Dobrze,że teściowie mieszkają blisko, można wyskoczyć na prysznic wink
    • anorektycznazdzira Re: Wujowy początek roku 02.01.23, 08:14
      Niby są, bo jak kupowałam pralkę, to mi zachwalano, że z takim czymś.
      Nie musiałam się dotąd przekonać, czy działa...
      Tak czy siak, moim zabezpieczeniem jest kratka pod wanną i spadek w łazience, którego zażądałam na wieść o tym, że pan mąż życzy sobie dość drogi parkiet w większości chałupy. Z poprzedniej pralki przy awarii to kratka odebrała nam wodę.
      • claudel6 Re: Wujowy początek roku 02.01.23, 14:28
        no wydawało mi się, ze ten czujnik powinien być we wszystkich pralkach domyślnie, bo jets to najbardziej kłopotliwa awaria pralki, jaka może być, może się nawet skończyć koniecznością remontu podłogi (i sufitu u sąsiada), którego koszt wielokrotnie przewyższy koszt pralki.
        Kupiliśmy już nową (Boscha), nie będziemy naprawiać starej, bo się na niej nie tylko z tą awarią zawiedliśmy.
    • zlota-klamka Re: Wujowy początek roku 02.01.23, 15:09
      Ja nie ufam czujnikom - nigdy nie zostawiam pralki bez nadzoru i mam odkurzacz z funkcją zbierania wody

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka