Dodaj do ulubionych

Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry

02.01.23, 11:33
Byłam na kilkudniowym wyjeździe ( wlasnie wracamy) , nie zabrałam podkładu, chciałam coś mieć na Sylwestra a na miejscu tylko Rossmann. Kupiłam krem Loreal bb miracle. Jestem nim zachwycona na bank zużyję do końca a jeśli nic nie znajdę lepszego to i nowy kupię. Biały, dopasowuje się do skóry, po zastosowaniu efekt lekkiego głów, nie trzeba pudru, bo paradoksalnie trochę też matowi,wyrównuje koloryt pięknie. Polecam.
Obserwuj wątek
    • ursydia Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 12:15
      Ja w podobnej sytuacji nabyłam za grosze to. I trwam w zachwycie.
      • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 12:29
        No i fajne są takie zaskoczenia. 😊
      • bazia_morska Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:30
        Essence ma świetne kredki do oczu, zresztą nie raz polecane tu, na forum.
        • sasha_m Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 17:02
          bazia_morska napisała:

> Essence ma świetne kredki do oczu, zresztą nie raz polecane tu, na forum.

O tak, używam od lat automatycznej Longlasting, i nadaje się do tego wątku, bo kosztuje 7-8 zł.
          • bazia_morska Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:04
            I w dodatku mają dobre kolory smile
        • ewenny58 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 04.01.23, 01:16
          100x lepsze niż te firmowe, nareszcie się nie łamią i dobrze się zaostrzają
      • szarmszejk123 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:36
        U mnie ten się nie sprawdził, wałkuje się i robi zmarchy :p
        • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:40
          Ale ze ten mój? ( Jadę w aucie jestem zdana na komórkę nie widzę drzewka)? Nie mogę uwierzyć 😁
          • szarmszejk123 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:50
            Nie, ten Ursydii. Tego twojego nie probowałam :p
          • primula.alpicola Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:52
            extereso napisała:

> Ale ze ten mój? Nie
            > mogę uwierzyć 😁

Poważnie? Przecież L'oreal to nie taki znowu shit.
            • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:55
              Nie wiem, ja miałam zawsze te kosmetyki za słabe
      • mondaymorning1987 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 15:49
        Ja w podobnej sytuacji kupilam za grosze podkład mineralny Ingrid, idealnie wtopił sie w skóre i trzymał sie aż do wieczora, bez bazy, bez pudru, bo nic nie mialam, tylko krem z aloesem jako podkład.
    • chatgris01 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:24
      Och, to przeciez klasyka wink
      Przeciwzmarszczkowy krem z Lidla (Cien z Q10) okazal sie w testach konsumenckich bardziej skuteczny od przeciwzmarszczkowych kremow Clarinsa i Diora za miliony monet tongue_out
    • daniela34 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:30
      Ja z tanich kosmetyków polecam BB Healthy Mix Burjois, ale wypróbuję ten rekomendowany przez Ciebie.
      • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:37
        Właśnie nad tym też dumałam, ale chyba ten biały kolor mnie skusił mojego, wydał mi się taki już na maksa lekki. Dobry zabieg marketingowy.
      • aqua48 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 18:46
        Krem BB Healthy Mix uwielbiam i stosuję, nie jako zamiennik, ale jako podstawę makijażu..
        • mondaymorning1987 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 15:51
          Kremu nie mialam ale ten podkład i puder super są.
    • szarmszejk123 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:35
      Moim tanim odkryciem jest ten podkład
      • daniela34 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:44
        Tego nie próbowałam, ale Catrice HD Liquid Coverage, bardzo polecany przez rozmaite portale kosmetyczne swego czasu, mnie przesuszał skórę.
        • szarmszejk123 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:49
          HD i mnie bardzo wysuszał, ten nie.
        • evening.vibes Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 12:14
          daniela34 napisała:
          > Tego nie próbowałam, ale Catrice HD Liquid Coverage, bardzo polecany przez rozm
          > aite portale kosmetyczne swego czasu, mnie przesuszał skórę.

HD jest rewelacyjny ale do tłustych/mieszanych cer.
          • daniela34 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 17:05
            Kurczę, mam mieszaną ale mi przesuszał. No ale przyjmuję, że to jest lwesria bardzo indywidualna z podkładami. Nawet ten samej osobie w różnych okresach może mniej lub bardziej pasować.
      • pasquda77 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:06
        On mi po kilku godzinach robi twarz w ciapki, złazi gdzie ma ochotę, wyglądam jak dalmatyńczyk 🤣Ale krycie ma zacne.
        • szarmszejk123 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:09
          U mnie się trzyma jak złoto, chyba najbardziej kompatybilny z moją skórą podkład ze wszystkich jakich próbowałam.
    • sophia.87 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:42
      Pomadki Hean, kiedyś kupiłam jedną z polecenia teraz mam 4 kolory
    • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:52
      Skoro już jestem przy cudach kosmetycznych ( ale to nie jako rada do zastosowania, wręcz przeciwnie, mnie przerażająca ciekawostka) to od miesiąca aplikuję na skórę estrogen. Pytałam lekarza, które miejsce ciała mam spryskiwać, powiedział, że obojętnie, tylko nie piersi. Spryskuję lewą rękę o teraz ona wygląda jak ręką 20 latki! A prawa, jak czterdziestki ( mam 50). Zaczęłam się bać tego efektu.
      • szarmszejk123 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 13:54
        A nie można na zmianę? Raz jedna, raz druga?:p
        • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:07
          Będę, bo to zauważyłam jakieś dwa tygodnie temu i chciałam sprawdzić czy mi się wydaje czy efekt się pogłębi i się pogłębił
          • simply_z Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 15:06
            Estrogen w formie sprayu, kapsulek?
            • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 15:08
              Spray, dlatego to takie widoczne.
              • simply_z Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 15:14
                a polec firme
                • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 15:22
                  Ale to lek, element htz.
                  • simply_z Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 15:31
                    aah, ok.
                  • snakelilith Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 16:46
                    extereso napisała:

> Ale to lek, element htz.

I nie musi tak na każdego działać. Ja smaruję estrogen już prawie od 2 lat i nie zauważyłam, by skóra jakoś odmłodniała. Smarowałam na ramiona, brzuch, a teraz na uda, bo tak mi wygodniej. Ale ja używam tłustego balsamu po każdym myciu ciała plus kwasy od czasu co czasu, więc może ogólnie więcej się nie da zrobić.
                    Nie polecam jednak próbować na twarz. Gdzieś przeczytałam, że to super anty-aging i resztki z dłoni wtarłam sobie raz w twarz. Dostałam takiego rumienia, że myślałam, że spłonę. Estrogeny podobno estremalnie podkręcają krążenie krwi. Na dłuższą metę w delikatnych miejscach mogą popękać naczynka.
                    • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 17:21
                      Ja na pewno nie będę na twarz używać. Tak jak gin powiedział żeby nie stosować na piersi, bo wie że wiele kobiet tak robi ale on odradza to padłam że zdumienia jak można na to wpaść.
    • gryfna-frelka Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:13
      Krem do rak SOS marki wlasnej Lidla - biale opakowanie z czerwonym kolkiem. Polecony tu na ematce, kupilam raz na probe i od tamtego momentu zostal moim glownym kremem, zawsze mam ze dwie tubki w zapasie.
      • chatgris01 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:19
        Jak jestesmy przy Lidlu, to jeszcze ich ochronny balsam do ust w sztyfcie, w niebieskim opakowaniu, najlepszy z najlepszych (rowniez w tescie konsumenckim) i nie zawierajacy zadnego szkodliwego skladnika.
        • chatgris01 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:21
          Aaa, i ich ekologiczny aloesowy krem do rak (ale nie wiem, czy jest w sprzedazy w Polsce).
          • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:23
            Wypróbuję ten balsam, kremu do rąk nie używam.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 16:40
          Cien Caring Lip Balm Classic Care?
          • chatgris01 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 17:03
            dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Cien Caring Lip Balm Classic Care?
            >

Tak.
    • sundace46 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 14:26
      Lidlowa, cieniowa seria do włosów, szampon przeciwłupieżowy i maska do włosów z olejkiem makadamia, oba rewelacja.
      • koronka2012 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 17:29
        Lecę kupić 😉 bo właśnie miałam spytać czy ktoś poleca jakiś balsam albo maski żeby odżywić końcówki włosów
        • sundace46 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 08:37
          Szczerze polecam, maznąć nią umyte włosy, poczekac kilka minut, spłukać. U mnie sprawdza się idealnie.
        • sundace46 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 08:38
          Z tym,że cena z obrazka jest juz nieaktualna, ale innego zdjęcia nie znalazłam. Teraz maska chyba 9,99 ale to i tak tanio w porównaniu z np garnierem.
          • sundace46 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 08:39
            Polecam jeszcze ten przeciwłupiezowy szampon cienia z lidla. Działa idealnie, zero łupieżu od kilku miesięcy, włosy po umyciu ok.
    • feniks_z_popiolu Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 15:21
      Z ostatnich dni to płyn do kąpieli/pod prysznic Farmony sosna himalajska z miodem manuka.
      Dostałam w tym roku w ramach prezentu podziękowania od sąsiadki, starszej pani.
      Pięknie pachnie sosną (zapach na czasie), wspaniale relaksuje, super nawilża. Jestem pod wrażeniem
      • apallosa Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 16:37
        Świetne są wasze polecajki, już zapisałam 🥰
        Pisałam już wcześniej, u mnie furorę zrobił podkład Lirene Perfect Tone. Tanie Toto, a zaskakująco dobre.
        Nawilżający, dający glow, trzyma się przez parę/ naście godzin...jako podkład na co dzień naprawdę bardzo dobry.
        Drugie cudo właśnie skończyłam...zwało się AA dust matt loose powder. Kupiłam rok czy dwa lata temu temu gazetę z tym cudenkiem jako dodatkiem i był to świetny, drobno zmielony puder, dający delikatny mat. Sprawdziłam właśnie w internetach no ...i już go nie ma😪 Tzn. jest na eBayu w cenie większej, niż Clinique.
        Będąc u koleżanki spróbowałam u niej L' orealowego True match'a i ...zaskoczenie. Całkiem świetny podkład, kryjący ale bez efektu maski.... takoż rozważę jako zakup.
        • 1maja1 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 15:46
          Wpisalam go w Google i jest na stronie rossmana.
          • apallosa Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 04.01.23, 00:30
            1maja1.... Hura! Hura! Hura!
            Dziękuję bardzo za informację.
            Po prostu u mnie wrzuciło na strony brytyjskie, więc pokazała się tylko dostępność na eBayu😱
            Trąba jerychońska ze mnie,że nie przyszło mi do głowy wejść na stronę Rossmanna czy innej drogerii. Tak czy inaczej, zakupie ,,na potem", jak tylko będę w PL.
            Przeserdeczne Bóg zapłać 😄
      • 7katipo Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 12:47
        Farmona uczula, i mnie, i Dziecko moje.
        Pierniczków kiedyś kupiłam; ogień na skórze.
        Może to te aromaty.
    • daniela34 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 17:12
      Mogę jeszcze polecić paletę cieni Eveline Ruby Glamour. Szukałam nie za dużej, nie za małej palety na święta żeby mieć wybór kolorów, wpadłam na szybko do Rossmana i wyszłam z tą właśnie za 29 zł. Bardzo ładny zestaw kolorów i dość trwałe cienie. Stosunek jakości do ceny bardzo dobry.
    • chococaffe Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 17:17
      Odżywka-maska do wlosów Sielanka. Kupiłam ją na próbę, żeby mi "zamknęła" koszyk. Potem przeczytalam recenzje - tragedia, katastrofa i najgorsza na świecie, tłuste strąki po niej. Spróbowałam z ciekawości odwrotnie (czasami tak robię). Najpierw ta odzywka na 5 minut, a potem mycie (czyli też jej zmycie) . I..rewelacja. Mięciutkie, blyszczące włosy, zero oklapu i strąków.
      • koko8 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 21:28
        Rany, ja też tę Sielankę kupilam w hebe na domkniecie koszyka. I u mnie porażka, słaba, mało dociążająca i koszmarnie puszy. Ja wzielam malinową.
        • chococaffe Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 21:31
          Ja truskawkową. Ale tak jak pisałam, po paru minutach zmyłam ją szamponem.
        • georgia.guidestones Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 04.01.23, 01:43
          A mnie skusil ich peeling do skory glowy (truskawka), chyba bylo troche pozytywnych opinii. Tez mi kilku zl brakowalo do dostawy za darmo. Nie jest zly (akurat rozcienczam - może podrażniać), stosuję raz na ok.5 myć. Działa porownywalnie z enzymatycznym peelingiem Farmony.
    • daisy Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 19:58
      Serum C Perfection Eveline, którą to firmę zawsze uważałam za badziewną. Jeden z nielicznych kosmetyków, na jakie trafiłam w życiu, po których rano widzi się różnicę. Polecam.
    • cisco1800 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 19:58
      Takie coś kupiłam w Biedronce, przy okazji gdy moja nastolatka przeglądała kosmetyki. I zostało że mną już rok. Tani, lekki lekko rozświetlający podkład na codzień. Ładnie wyrównuje, nie robi maski, dobrze się dopasowuje i stapia że skórą. I kosztuje dychę 😁
      • bakis1 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 23:28
        Ja też kupiłam.. Extra lekki, nie roluje się, wyglada bardzo naturalnie, całkiem dobrze kryje.
        • beata985 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 15:44
          Też kupiłam..faktycznie fajny, mam nadzieję, że jest / Bedzie w stałej ofercie..
      • milin94 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 15:53
        cisco1800 napisał(a):

> Takie coś kupiłam w Biedronce, przy okazji gdy moja nastolatka przeglądała kosm
        > etyki. I zostało że mną już rok. Tani, lekki lekko rozświetlający podkład na co
        > dzień. Ładnie wyrównuje, nie robi maski, dobrze się dopasowuje i stapia że skór
        > ą. I kosztuje dychę 😁
        W tej firmie pracowała córka mojej przyjaciółki, przynosiła próbki, całkiem niezłe te kosmetyki są....
    • thank_you Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 21:43
      Konturówki do ust Pierre Rene - kolor 07 to odcien moich ust 1:1. Konturówka jest idealna, Maselkowata, ma nasycony kolor. smile Jak moja stara, wycofana, kilka razy droższa. smile
      • chococaffe Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 21:46
        thank you - moge Ci zadac pytanie off top skoro jesteś (upatruję nadziei w Twojej znajmosci różnych dziwnych rzeczy).

Preparat do usuwania plam z herbaty z porcelany (soda, ocet itd nie dzialają)
        • chatgris01 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 21:51
          Ja nie thank you, ale dziala mi na to kwasek cytrynowy.
          • chococaffe Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 21:56
            też nie działa
            • chatgris01 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:02
              Jeszcze mozesz sprobowac przetrzec mialka sola kuchenna (na gabce, nierozpuszczona).
              A ten kwasek rozpuszczalas? Bo krysztalkami tez mozna przetrzec, delikatnie. Ew. namoczyc na noc w duzym stezeniu.
              W ostatecznosci mozna sprobowac wybielic roztworem podchlorynu, plama zejdzie, ale nie bedzie sie juz zbyt nadawac do kontaktu z zywnoscia...
              • chococaffe Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:07
                też, nawet pastą do zębów (rada z netu). Kiedyś mignał jakis specjalny płyn ale nie mialam ochoty wydawac 80 zł na jedną plamę. W dodatku bez pewności czy faktycznie działa
                • 35wcieniu Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 16:05
                  Koleżanka czyści tabletkami do czyszczenia protez zębowych. XD
        • thank_you Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 21:57
          Próbowałaś z rozpuszczona tabletką do zmywarki/kwaskiem cytrynowym?

Niestety na moją jedną filiżankę nic nie zadziałało, ma wewnątrz nieestetyczny cień, Pomna historii z nią - używana do kawy i herbaty porcelanę raz na tydzien przemywam wlasnie sodą, zeby miec pewność, iz nie bedzie wiecej „ofiar”.
          • chococaffe Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:01
            Kwasek cytrynowy próbowałam, spróbuję teraz tabletkę. Nawet nie zauważyłam jak w dzbanku zrobił mi się własnie taki pasek - cień. Dzięki.
            • thank_you Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:07
              Tylko zostaw ten roztwór na dłużej.
              • chococaffe Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:08
                spróbuję. Miałam nadzieję, że może wypatrzyłas jakiś specjalny preparat (tak jak kiedyś "ochraniacz" na buty)smile
                • thank_you Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:14
                  Niestety nie na wszystko są cudowne preparaty. uncertain Ale powodzenia!
    • misterni Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 22:03
      Polska marka cieni do powiek, Glam Shop - cena Revolution, jakoś Hudy i Anastasji. 🙂
      • bazia_morska Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 17:18
        A jakie produkty testowałaś?
        • misterni Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 00:33
          Używam tego od niedawna. Jestem bardzo zadowolona. 🙂
          • bazia_morska Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 06:18
            Dziękuję
    • sasha_m Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 23:19
      Esencja rewitalizująca z Wit.C, Ziaja med, efektu rozjaśnienia przebarwień nie zauważyłam, ale świetnie wygładza i nawilża, jedyny kosmetyk, który poradził sobie z suchymi skórkami, do tego nie zapycha. Moje odkrycie roku. Podobno seria z lipidami też jest rewelacyjna.
      Też Ziaja, emulsja na twarz, szyję i dekolt z serii Kozie Mleko, lekka formuła, idealnie nadaje się pod makijaż, używam od dawna.
      Sylveco lipowy płyn micelarny, nie mam po nim efektu ściągnięcia.
    • konsta-is-me Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 02.01.23, 23:44
      Pomadka ochronna Alterra- rumiankowa.
      Przypadkiem i ku mojemu zdumienia wyleczyła mi opryszczkę na ustach ( trzeba oczywiście zaaplikować od razu,jak coś wyłazi).
      Sprawdziłam kilkukrotnie i naprawdę działa.
      Tylko oczywiście na zdrowe usta już tej samej nie można używać.
      Kredki do oczu Hean i Golden Rose.
      Puder różany Vipery.
      Puder mineralny Marie Kay.
      Maseczka arbuzowa Lirene ( tlusta skóra).
      Pomadki w plynie Vibo.
      Maska do porowatych onlybio.
      • bazia_morska Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 17:23
        O maska do włosów wysokoporowatych jest cudowna! Używam jeszcze stylizatora do loków tej samej firmy, polecam.
    • eskaen Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 12:08
      Ja dodaje wieczorem do kremu ze 3 krople witaminy C w płynie (kosztuje parę groszy w aptece). Świetnie nawilża, twarz jest jakby bardziej sprężysta. Stosuje na noc bo to dość tłusta mieszanka, mam cerę mieszaną.
      • georgia.guidestones Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 04.01.23, 01:45
        A te wszystkie Juvity, itp wit C w kroplach/olejku nie barwią przypadkiem na żółto?
      • kotejka Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 06:11
        To mit podobno w tym juvitem
        Jakaś jutubowa.dermatolozka mówiła
        Nie ta forma nie ten nośnik, żeby jakkolwiek w skórze podziałało

• mama766 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 15:02
      kredka do oczu wykręcana WIBO czarna - dla mnie idealna
      • georgia.guidestones Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 04.01.23, 01:45
        mama766 napisała:

> kredka do oczu wykręcana WIBO czarna - dla mnie idealna
        I cielista 'skinny' do linii wodnej.
    • szarmszejk123 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 17:02
      A, jeszcze z tanioch bardzo lubię tą pomadkę.
      Kosztuje jakieś śmieszne grosze ( chyba coś koło 3€ za nią płaciłam), trzyma się cały dzień, jest idealnie matowa i ma ładne kolory. I nigdy się nie kończy:p
    • rinoa_woman Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 03.01.23, 17:20
      Maskara od Wibo, we fioletowym opakowaniu, Volume Extreme. Tania, a lepsza niż Dior, którego kiedyś uzywałam. W promocji w Rossmanie można dostać za mniej niż dychę.
    • joanna266 Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 12:37
      A możesz pokazać opakowanie tego kremu loreal?wpisuje nazwę ale nic nie wyskakuję sad
      • extereso Re: Kosmetyk- zaskoczenie, tani a dobry 06.01.23, 12:47
        www.notino.pl/loreal-paris/loreal-paris-wake-up-glow-bb-cest-magic-krem-bb/p-15955382/?gclid=CjwKCAiAqt-dBhBcEiwATw-ggAiwAs-FrD6QNkApNBchuen9tgKzA4lGP7zLMB7cBQDVFfv4GtlRhRoCjYMQAvD_BwE

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka