Dodaj do ulubionych

nerwoból pod łopatką:( czym podziałać?

02.01.23, 15:18
złapał mnie silny nerwoból pod lewą łopatką, jest tak bolesny, że nie mogę wziąć głebszego oddechu. Jak go szybko uśmierzyć?

ps. od kilku dni mam kaszel, z suchego przeszedł w mokry, przy wizycie u lekarza w ub. tygodniu nic nie wyszło dlatego obstawiam ten nerwoból a nie ból płuca, a może powinnam iść w stronę płuc?
Obserwuj wątek
    • cojapaczem Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 15:22
      mnie łapie pod prawą , piłeczka z kolcami pomaga
      • cojapaczem Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 15:30
        i poduszka elektryczna
    • wkswks Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 15:25
      Na szybko: przez tydzień 2x dziennie leki przeciwbólowe praz rozgrzewać termoforem. Na dłużej: rozciąganie powięzi, ćwiczenia na necie
    • princesswhitewolf Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 15:26
      Shiatu maszyna do masowania. Polecam. Poza tym kolnierz ortopedyczny gdy nikogo nie ma i takie pasilki gumy by utrzymywac wlasciwa prosta postaw przy komputerze. Poduszka ortopedyczna, klawiatura i mysz ergonomiczne
      • princesswhitewolf Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 16:12
        *Paski
    • bzdety2019 Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 16:45
      Leki przeciwbólowe przeciwzapalne żeby stan zapalny wyciszyć. Mata z kolcami, masowanie duoballem, ja czasami daje sobie sesje takim pistoletem do masażu.ćwiczenia na rozciąganie klatki piersiowej.
      Niestety często ten ból pod łopatka wychodzi jako zwyrodnienie odcinka piersiowego. Jeśli pracujesz przy komputerze to odradzam laptop, nirmalna klawiatura i mysz żeby ramiona były szerzej.
      U mnie potrafi wyjść pod jedna łopatka ból potem przeskoczy na druga itp, działają szybko i koniecznie potem ćwiczenia. Wizyta u fizjo się przyda również (może doraźnie pomoc)
      Tez miałam problem z oddychaniem i ból mi skakał spod łopatek na zebra generalnie mecze się z tym już kilka lat
    • zerlinda Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 17:02
      Płuca nie bolą. Chyba, ze proces nowotworowy jest już bardzo zaawansowany.
      Weź jakiś lek przeciwbolowy i powinno pomóc.
    • mika_p Re: nerwoból pod łopatką:( czym podziałać? 02.01.23, 17:08
      mnie pomagają landrynki. Mój nerwoból lubi usiąść za mostkiem. Kiedyś nawet pojechałam na EKG i coś tam jeszcze. Odkąd odkryłam, że pomagają landrynki (w ostateczności twarde pastylki na gardło, takie landrynkowe) przestałam się przejmować

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka