myelegans
02.01.23, 17:49
Dawajcie przepisy bo weny potrzebuje. W zimie jem zupe nawet na sniadanie, zawsze mam przynajmniej 2 w lodowce, ale mi sie jakos przejadaja, lubie geste, ale nie ciezkie, wiec bez zadnych zasmazek, z warzywami, moze byc posypane parmezanem i lekko doprawione smietana na talerzu.
W repertuarze stalym mam: pomidorowo-paprykowa z pieczonych pomidorow z tortelini, krupnik, grzybowa, porowo-ziemniaczana, toskanska: biala kielbasa, ziemniaki, jarmuz(szpinak), lososiowy chowder z kukurydza i malymi ziemnaiczkami, kapusniak, fasolowa ze slodkimi ziemniakami I szpinakiem, marokanska: slodkie ziemniaki, szpinak, maslo orzechowe, Italian wedding soup: ze zrazikami, orzo I…. szpinakiem 🙄, jarzynowa z pierdylionem warzyw typu zupa-smietnik, meksykanska: kurczak, avocado, tortilla chips etc. , chili wszelakie z roznych fasoli wege albo miesne, , cebulowa zapiekana,
Kremow nie bardzo lubie, bo konsestencja papkowata, jak jedzenie dla niemowlecia, nawet z groszkiem ptysiowym nie bardzo. Ale wczoraj zrobilam z pieczonej dyni pizmowej z jablkiem i przyprawami korzennymi i jadlam ja na sniadanie.
Dajcie mi cos nowego, tak w ramach nowego przepisu raz w tygodniu